Premi Solstici Taradell. Tretzena edició (2015)

En aquesta tretzena edició el jurat estava format per Carme Bayot, Aina Homs, Jesús Ramos, Lluís Rovira i Aleix Solà.

S'hi van presentar un total de 92 treballs repartits en dues categories: 33 a la categoria infantil i 59 a la d'adults. De tots aquests, 45 es van presentar en la modalitat de prosa i 47 en la de poesia. Els guanyadors van ser:

 

CATEGORIA INFANTIL

Poesia: Es va premiar l'obra Llibres d'Arola Rico de la Rosa, de Taradell per "mostrar-nos el seu interès pels llibres a través d'una original estructura i una rima treballada".

Prosa: La guanyadora en la modalitat de prosa va ser Els llibres avorrits d'Adriana Giró Bruguer, de Vic, "per captar l'essència de les biblioteques des de la personalització i l'original".

 

CATEGORIA D'ADULTS

Poesia: El primer premi va ser per Estació de França de Raimond Aguió Bartolomé, de Reus per "oferir-nos un discurs poètic unitari, mostrant-nos la fugacitat dels actes quotidians i evocar-nos l'amor a través del viatge". El segon premi va recaure a l'obra Paisatge urbà, de Ricard Desola Mediavilla, de Barcelona per "la seva recerca del fons per sobre de la forma i per oferir-nos un reguitzell d'imatges de poesia urbana a través d'una veu pròpia".

Prosa: "Per cultivar, en una mateixa narració, l'humor i el drama sense excessos ni tòpics, i per aconseguir que Pere Calders tragués una mica el nas en el seu relat, el jurat va donar el primer premi a l'obra Final de trajecte de Jordi Portal Casanovas, de Barcelona. El segon premi va ser per Joan Carles González, de Mataró, amb Nu baixant l'escala "el seu domini de la ironia i la barroeria, i per la capacitat de crear atenció i mantenir l'interès a través d'un fet puntual i anecdòtic".

 

Solstici guanyadors 2015