Premi Solstici Taradell. Onzena edició (2013)

En aquesta onzena edició el jurat estava format Carme Bayot, Rosa Codina, Jesús Ramos, Lluís Rovira i Aleix Solà.

L'onzena edició del Premi Literari Solstici presentava diversos canvis en el format. Després de deu anys es passava de tres a una categoria i per primera vegada es premiaven els primers i segons treballs tant en prosa com en poesia. En aquesta única categoria hi podien participar les persones majors de 16 anys. S'hi van presentar un total de 78 treballs, 50 en la modalitat de prosa i 28 en poesia. Els guanyadors van ser els següents: 

Poesia: El primer premi de poesia va ser per l'obra Breviari de Cirineu de David Dot de Vilafranca. En el jurat en va ressaltar "el paisatge i la natura a través d'una bona imatgeria, per construir els versos amb cadència i de manera acurada, i per mostrar un ric domini de la llengua i el vocabulari". El segon premi va recaure a Xavier Solé, de Riudoms, per l'obra Suite d'un gener trist "per oferir-nos una veu que apel·la a la senzillesa, als dubtes i al pas del temps a través d'una prosa poètica de llenguatge planer"

Prosa: "Per la inquietud que aconsegueix transmetre al lector, pel sarcasme i l'humor volgudament continguts, i pel cop d'efecte inesperat al final" el jurat va premiar l'obra Mòbil de Pep Tines, de Torelló. El segon premi va ser per Montse Dilmé, d'Olot, per El relleu "per tractar-se d'una crítica matisada del postmodernisme, pels subtils tocs irònics, i per la latent intriga que transpira".

11è Premi Literari Solstici | 2013

 

 

 

 

Documents relacionats