Premi Solstici Taradell. Sisena edició (2008)

Pel que fa a la sisena edició, el jurat va estar format per Rosa Codina i Costa, Núria Molist i Brachs, Antoni Pladevall i Arumí, Miquel Vilardell i Molsosa i Lluís Rovira i Masnou.

Coincidint amb la sisena edició del Premi Literari Solstici, a banda de presentar les obres guanyadores de la sisena edició, l'any 2008 es va editar un llibre amb les obres premiades de les cinc primeres edicions. 

Pel que fa a la sisena edició es van presentar un total de 98 treballs, repartits en les tres categories. 53 ho van fer en la modalitat de poesia i 45 en prosa. Els guanyadors van ser:

Categoria A, fins a 12 anys

Poesia:  Dels 17 treballs presentats, el guanyador  va ser el text Els amics presentat per Ferran Prat i Tió, de Taradell. El jurat en destacava que és "un poema que convida a la reflexió sobre el sentit poderós de l'amistat. Hi ha en ell un alt grau de musicalitat que fa agradable la seva lectura".

Prosa: Dels 19 treballs presentats, el jurat va decidir que el guanyador era el conte L'Andreu escrit per Eva Navarra Fontbona, d'Arenys d'Amunt. És un homenatge a l'avi, en clau nostàlgica i "amb una certa crítica a l'especulació urbanística actual que destrossa aquells racons de la infantesa que més ens han marcat". Destaca,a més,"un ús força acurat del llenguatge".

 

Categoria B, fins a 18 any

Poesia: Es van presentar 8 treballs i el jurat es va decidir, després d'una llarga deliberació, per un poema presentat sense títol de Meritxell Pérez Galbany, de Sta. Eugènia de Berga. El jurat va explicar que "aquest és un aplec de poemes, que formen un conjunt unitari, l'argument del qual presenta una història que explica, d'una manera pausada fina a arribar al crescendo final, molt encertat i amb una certa dosi d'ironia".

Prosa: Es van presentar 7 treballs. El jurat va decidir que el vencedor és el que portava per ttítol Estratègies d'Irene Santacreu Canudas, de Vic i que repetia com a guanyadora d'un Solstici. El jurat va tenir en compte, a l'hora de premiar-lo,que "es tracta d'una història molt enginyosa amb uns bons tocs d'humor negre i subtil, escrita amb molta imaginació i força fluïdesa narrativa".

      

Categoria C, a partir de 18 anys

Poesia: Dels 28 treballs presentats, el jurat va premiar el poemari Arbres de sol i boira d'Albert Canadell Vilalta, d'El Brull. Es tracta "d'un conjunt de poemes escrits en vers lliure, ben travat d'imatges, amb una dicció contundent i ben proveït d'un sentit poètic força original".

Prosa: Dels 19 treballs presentats, després de la corresponent exposició d'arguments, el jurat va decidir premiar Dues gotes d'aigua, amb el pseudònim Dorian i el seu retrat, que correspon a Aleix Solà Pascual, de Taradell. Es tracta "d'una història de dos bessons que a l'autor li serveix de pretext per parlar de la dualitat bé / mal, sort / dissort, etc. Amb un final un xic pervers. És una història molt ben escrita i amb uns encertats tocs d'ironia, per no dir de sarcasme".

Solstici 2008JPG

 

Documents relacionats