Premi Solstici Taradell. Cinquena edició (2007)

En aquesta cinquena edició el jurat estava format per Núria Molist, Antoni Pladevall i Arumí, Lluís Rovira i Masnou, Miquel Vilardell i Molsosa i Rosa Codina i Costa.

Com en l'edició passada es van presentar un total de 94 treballs, entre les tres categories. 43 ho van fer en poesia i 51 en prosa. Els guanyadors van ser:

Categoria A, fins a 12 anys.

Poesia. Dels 18 treballs presentats, el guanyador és Recull de poemes per a Bernat Verdés i Mas de Taradell. D'aquest recull de poemes es va valorar especialment el poema Quin sentit té?. Aquest és "un poema reflexiu sobre el desig de pau i harmonia al món".

Prosa. Dels 6 treballs presentats, el jurat va decidir que el guanyador era El gran viatge de Guillem Rius i Taberner, de Manlleu. Segons el jurat, compta amb "una descripció original, molt ben elaborada lingüísticament, del viatge que fa un salmó des del seu primer lloc d'origen, fins que torna allà mateix per morir-hi".

 

Categoria B, fins a 18 anys.

Poesia. Es van presentar 4 treballs i el jurat es va decidir per Ànima nua d'Iris Pérez Garcia, de Tarragona. El jurat va explicar que "els poemes plantegen les preguntes que tots ens hem fet alguna vegada: els recrods, els sentiments, o sigui, el sentir-se humans".

Prosa. Es van presentar 14 treballs. El jurat va decidir que el vencedor era el text que portava per títol Amèlia, amb el pseudònim Caïsa, i que correspon a Irene Santacreu Canudas, de Vic. Aquest treball és "una evocació nostàlgica entorn de la devoció que sent una noia estudiant de piano en vers el seu professor, estructurada entre el passat i el present".

 

Categoria C, a partir de 18 anys.

Poesia. Dels 21 treballs presentats s'ha premiat el poema Equip de verds de Josep Fàbrega, de Calders (Moianès). Es tracta d'onze poemes dedicats a arbres, plantes i també a un ocell: el cucut. El jurat en va detsacar "un llenguatge molt ric, els poemes tenen molt ritme i hi ha molt domini de la mètrica".

Prosa: Dels 31 treballs presentats, el jurat va decidir premiar De fang o sorra d'Òscar Vendrell i Corrons de Barcelona. És un "retrat metafòric sobre la descomposició de l'ésser humà, escrit amb gran originalitat, una dosi d'humor i elements surrealistes".

Solstici 2007

 

Documents relacionats