Premi Solstici Taradell. Primera edició (2003)

En aquesta primera edició el jurat estava format per Rosa Codina i Costa, Núria Molist i Barchs Antoni Pladevall i Arumí, Miquel Vilardell i Molsosa i Lluís Rovira i Masnou.

Hi havia tres categories i s'hi van presentar un total de 143 treballs: 71 en poesia i 72 en prosa. Els guanyadors van ser:

Categoria A, fins a 12 anys

Poesia. Dels 22 treballs presentats, el guanyador és Un dia trist presentat per Cristina Cantal i Ferrer de Seva i Pili González Escobar de Roda. El jurat en destacava "la originalitat, la imaginació, l'ús del llenguatge força acurat, amb unes imatges molt plàstiques".

Prosa. Dels 3 treballs presentats, el jurat va creure que el guanyador era el que portava per títol L'enigma del fantasma, d'Ariadna Prat i Barnadas, de Taradell. A més de ser l'únic treball que s'atenia a les normes formals de presentació, cal destacar que es tractava "d'un relat amb molta imaginació, amb un diàleg viu, força ben redactat i amb una bona riquesa de lèxic".

 

Categoria B, fins a 18 anys.

Poesia. Es van presentar 7 treballs i el jurat es va decidir unànimement per Pensaments i somnis d'Alba Colomer Serra de Vic. S'hi destaca "la profusió d'imatges, ben lligades i construïdes, amb una gran densitat de pensament i escrit amb una gran musicalitat i varietat de registres. El jurat, a més, fa notar la introducció d'un cert discurs narratiu dintre del to eminentment líric, cosa no gens fàcil".

Prosa. Es van presentar 16 treballs. El vencedor és L'indret dels somnis de Bruna Generoso Miralpeix de Sant Hipòlit de Voltregà. És una narració escrita "amb gran força i seguretat. És una proposta molt reflexiva sobre el món de l'art, més exactament sobre la interacció vida i art. Hi destaca l'aprofundiment psicològic de l'únic personatge de la narració".

 

Categoria C, a partir dels 18 anys.

Poesia. Dels 42 treballs presentats, el veredicte del jurat fou unànime, premiant el poemari Versus eixuts de Jordi Boladeras Sancho, de Sant Vicenç dels Horts. El jurat en destacava "la rica imatgeria, l'originalitat en l'arquitectura i composició del recull. A la primera part destaca un encadenament no forçat, d'un poema amb l'altre. Després hi ha una segona part, que comença amb una prosa poètica, uns antipoemes, un petit cicle Les tres noies, i un destacable poema final titulat L'hora de patir. Tot això servit amb un llenguatge molt ric i acurat".

Prosa. Dels 53 treballs presentats, el guanyador és Una petita vida de Joan Cardona i Romanos, de Barcelona. Destaca per l'originalitat del plantejament i per la resolució de la història, narrada en primera persona i amb un ritme trepidant, acordant el temps real amb el temps narratiu. Tot ell amb un lèxic ric i molt ajustat al tema. 

Solstici 2003

 

 

Documents relacionats