Premi Solstici Taradell. Dissetena edició (2019)

El jurat d'aquesta edició està format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Montse Morcillo Vivet, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera i González i Lluís Rovira i Masnou.

En aquesta edició s'hi van presentar un total de 133 treballs: 85 a la categoria d'adults i 48 al Premi Infantil Jordi Capell. 

 

Categoria Adults

Poesia: S'hi van presentar 33 treballs. El primer premi en poesia va ser per Cristina Álvarez Roig, de Mollet del Vallès per Constal·lació dels cossos, per destacar “el seu llenguatge connotatiu, amb un lèxic precís, sense caure en un barroquisme excessiu, així com per la original combinació del format més clàssic –en forma de sonets- amb unes composicions més lliures, tot mantenint una unitat temàtica que els lliga”. El segon premi va ser per Raimond Aguiló Bartolomé, de Reus per Tomb de ravals “per la seva bona construcció, la gran unitat formal -al començar i acabar amb les mateixes paraules- , per fugir de l'imaginari idíl·lic i construir en un ambient actual i urbà uns poemes que deixen entreveure un cert to de pessimisme, però tot i així oberts a l'esperança...”.

Prosa: S'hi van presentar 52 treballs. El text guanyador va ser El Miqui de Maurici Capdet Mateu de Barcelona “per la construcció original d'una història en primera persona amb un llenguatge precís, en la que res resulta ser el que sembla, i amb un plantejament en el qual l'autor ens manté totalment enganyats fins al sorprenent gir final”. El segon premi va ser per  Montserrat Espallargas Barceló, de Terrassa amb Reinventar-se. El jurat va destacar “l'original plantejament del tema, amb una càrrega crítica a les tècniques de desenvolupament personal i professional, escrit amb un lleuger to de pessimisme, però resolt de manera imaginativa en un irònic i esperançador final”.

 

Premi Infantil Jordi Capell

Poesia: S'hi van presentar 25 treballs. El jurat va premiar “per la seva originalitat en la construcció lliure de les imatges” el treball titulat Les emocions, d'Arnau Casanovas Periago, de Taradell.

Prosa: S'hi van presentar 23 treballs. El jurat va decidir premiar “per la seva originalitat i gran imaginació en el plantejament temàtic i la forma de desenvolupar la història i la seva resolució final” el treball titulat El secret, d'Astrid Bernardo Domínguez, de Taradell.

Solstici 2019