Premi Solstici Taradell. Vuitena edició (2010)

En aquesta desena edició el jurat va estar format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina Csota, Antoni Pladevall i Arumí, Lluís Rovira Masnou i Aleix Solà i Pascual.

Es van presentar un total de 171 treballs entre les tres categories. D'aquests, 66 ho van fer en la modalitat de poesia i 105 en la de prosa. 

Categoria A, fins a 12 anys

Poesia. Dels 23 treballs presentants, "per tractar-se d'una composició on es retrata un estat d'ànim optimista, partit d'una bona recreació d'un paisatge primaveral", el jurat va proclamar guanyador el poema Estimo el meu món de Marc Romera Rodríguez de Terrassa.

Prosa. Dels 11 treballs presentats el premi va recaure "en un relat fantàstic en el qual la protagonista ens mostra el seu món i ens descriu les diferents realitats que sobrevola amb un paraigua màgic". Es tracta de La Maria i el paraigua d'Èlia Brussosa Torrentó de Taradell.

 

Categoria B, de 13 a 18 anys

Poesia. Dels 5 treballs presentats, "el conjunt de poemes vencedor reflexionen sobre temes quotidians com l'amistat, l'amor, la decepció i l'enyorança amb una gran fluïdesa". El títol és No és manera de dir adéu de Gemma Pera Ros de Santa Coloma de Farners.

Prosa. Dels 18 treballs presentats, el relat vencedor tracta "d'un tema punyent amb una gran naturalitat i al mateix temps aconsegueix atrapar el lector gràcies al seu to entranyable". Aquests són els motius que van portar al jurat a premiar el relat Vola, vola...Gerard presentat per Glòria Macià Muñoz de Sabadell.

Categoria C, a partir de 19 anys

Poesia. Dels 38 treballs presentats, l'obra que va merèixer el premi és "un recull unitari d'estil directe, que tracta els poemes integrants amb un llenguatge planer i una rica imatgeria. Utilitza eines per parlar-nos del pas del temps i l'existència humana". El títol és L'arada del temps de Francesc Xavier Simarro Montané de Cornellà de Llobregat.

Prosa. Dels 76 treballs presentats, el relat titulat Trànsfugues associats del barceloní Albert Bardés i Baraldés va rebre el premi per ser "un escrit molt original, de to surrealista que reflexiona sobre la identitat personal a través de la ironia i amb clau d'humor". 

Solstici 2010

 

Documents relacionats