Premi Solstici Taradell. Segona edició (2004)

En aquesta segona edició el jurat estava format per Rosa Codina i Costa, Núria Molist i Brachs Antoni Pladevall i Arumí, Miquel Vilardell i Molsosa, Lluís Rovira i Masnou.

S'hi van presentar un total de 135 treballs repartits en les tres categories. D'aquests 66 optaven al premi de poesia i 69 al de prosa. Els guanyadors van ser:

Categoria A, fins a 12 anys

Poesia. Dels 16 treballs presentats, el guanyador és Tot és un no-res presentat per Mireia Dodas i Solà de Folgueroles. El jurat en va destacar la profunditat de pensament, "especialment si es té en compte l'edat". També "el poder de síntesi i la senzillesa en l'expressió".

Prosa. Dels 3 treballs presentats, el jurat va creure que el guanyador era Què hi faig jo aquí? que correspon a Gemma Font i Mas, de Manlleu. És una narració "amb força diàlegs, ben vius i amb una construcció molt planera i directa".

 

Categoria B, fins a 18 anys.

Poesia. Es van presentar 21 treballs i el jurat es va decidir després d'una curta deliberació pel que portava per títol Missatges des del silenci sota el pseudònim d'Alba Colomer i Serra de Vic. Segons el jurat "és un recull força unitari, tant en la forma com en el fons, amb una maduresa inusual. Té alguns poemes amb uns versos molt ben escandits".

Prosa. Es van presentar 14 treballs. El vencedor va ser La pista de l'olor de Gemma Vilalta Quadrada de Reus. És una història de seducció, força original,ja que en ella hi entra molt en joc l'olfacte; està, a més, escrit amb un lèxic força ric".

 

Categoria C, a partir dels 18 anys.

Poesia. Dels 29 treballs presentats, el veredicte del jurat fou gairebé unànime, premiant el poemari Elogi de l'error,de Robert Jové i Raubert, d'Olost. El jurat en destaca "el vocabulari i la dicció molt genuïns amb aportacions del llenguatge rural força escaients. Hi ha molta contextualització: pintura, música, referents nord-americans... També juga amb una certa contraposició camp/ciutat".

Prosa. Dels 52 treballs presentats, el guanyador és el portava per títol L'ejaculador precoç de Jordi Boladeras i Sancho de Sant Vicenç dels Horts. Destaca per l'originalitat del plantejament i per la barreja de llenguatge científic, vulgar, oral, culte, amb citacions d'autors diversos, alguns declarats, com Sagarra, altres no declarats, però amb ressons de Vicenç Andrés Estellés. Hi ha una barreja d'erotisme enjogassat i tendre alhora. No hi manca una punta d'ironia i humor que acaba d'arrodonir el tema.

Guanyadors Solstici 2004

Documents relacionats