Premi Solstici Taradell. Quarta edició (2006)

El jurat estava format per Rosa Codina i Costa, Núria Molist i Brachs Antoni Pladevall i Arumí, Miquel Vilardell i Molsosa i Lluís Rovira i Masnou.

En aquesta quarta edició s'hi van presentar un total de 94 treballs repartits en les tres categories. D'aquests 44 optaven al premi de la poesia i 50 al de la prosa. Els guanyadors van ser:

Categoria A, fins a 12 anys

Poesia. Dels 18 treballs presentats, el guanyador és el poema Moments de pau presentat per Mireia Ginesta i Fernández, de Terrassa. El jurat en destacava que "es tracta d'un poema senzill, però resolt amb un vocabulari ric i imaginatiu, tenint en compte l'edat de l'autora".

Prosa. Dels 3 treballs presentats, el jurat va decidir que el guanyador era el conte Un viatge molt especial de Fàtima Argemí Salada, de Roda de Ter. En ell "ens presenta un viatge a Angola, amb descripcions viscudes i realistes, al a vegada que reflexives, sobre el continent africà i la vida dels nadius".

 

Categoria B, fins a 18 anys.

Poesia. Es van presentar 3 treballs i el jurat es va decidir per Somnis sobre seda de Carolina Figueras i Morató dels Hostalets de Balenyà. El jurat opina que "aquest és un recull de poemes de temàtica diversa, amb el comú denominador de la naturalesa i el sentiment de pèrdua, tot expressat amb riques imatges poètiques".

Prosa. Es van presentar 12 treballs. El jurat va decidir que el vencedor era La font dels ànecs de Maria Canelles i Trabal, de Barcelona. El jurat va trobar en el conte "una gran habilitat per narrar la descoberta fortuïta del sexe per part d'un infant, des del seu punt de vista propi, a la vegada innocent i misteriós".

 

Categoria C, a partir dels 18 anys.

Poesia. Dels 23 treballs presentats es va premiar el poemari Horitzona sense distància presentat per Gabriel Mora i Arana, de Manresa. Es tracta d'un conjunt de poemes en vers lliure, però musicals, "amb ritme, amb recursos d'eloqüència i un to imperatiu, reptador, que culmina amb un llarg poema final, Veus de sota terra, de ressons romàntics".

Prosa. Dels 35 treballs presentats, el jurat va decidir premiar el número 33, amb el títol Acqua Alta de Sebastià Bennasar i Llobera, de Barcelona i d'orígen mallorquí. Es tracta d'una narració ambientada a Venècia i protagonitzada per un antic escolà que decideix robar una pintura de Tintoretto. Segons el jurat, "un text molt ben escrit i narrat per crear un misteri que es resol amb un final molt eficaç".

Guanyadors Solstici 2006

 

Documents relacionats