Premi Solstici Taradell. Quinzena edició (2017)

El jurat estava format per Carme Bayot, Aina Homs, Aleix Solà, Jesús Ramos i Lluís Rovira.

En aquesta edició s'hi va presentar un total de 131 treballs: 79 en la categoria d'adults i 52 al Premi Infantil Jordi Capell. 

Categoria Adults

Poesia: S'hi van presentar 33 treballs. El primer premi en la modalitat de poesia va ser per Aureli Trujillo i Cabezas, de Reus, per l'obra Serrell d'enigmes. El jurat en va destacar "la gran riquesa en les descripcions i una reflexió molt interessant sobre el pas del temps, a través d'un estil reflexiu i l'ús d'imatges riques però sense floritures". El segon premi va ser per Joan Gimeno i Conesa, de Taradell, amb L'arca de la vergonya. Segons el jurat per "per una obra compromesa socialment que parla de temes tan transcendents com l'exili, la religió, la mort i l'amor, a mig camí entre l'esperança i el desencís, i amb un caire reflexiu i un llenguatge molt ric". 

Prosa: S'hi van presentar 46 treballs. El primer premi en la modalitat de prosa va ser per l'obra L'altre, de Joan Carles González de Mataró. El jurat en va destacar "l'originalitat i ironia en l'argument que aconsegueix sorprendre al lector de principi a fi, explicada a través d'un vocabulari molt ric i descripcions acurades". David Serrador i Ballester, de Vic, va guanyar el segon premi de prosa amb La mort d'un periodista "per la gran tasca de recerca i recuperació d'una figura real del periodisme, així com pel mèrit de dotar tots aquests coneixements de qualitat literària". 

Premi Infantil Jordi Capell

Poesia:  S'hi van presentar 24  treballs i la guanyadora va ser Lisha Ye, de Taradell, amb l'obra Poesia. Segons el jurat es va emportar el primer premi per "reivindicar el poder transformador dels somnis davant d'una realitat que no ens agrada, a través d'una mètrica agosarada i un ritme ben treballat". 

Prosa: S'hi van presentar 28 treballs i l'obra guanyadora va ser En Calimero i el planeta dels extraterrestres sanguinolents de Martí Mata i García de Manlleu. Segons el jurat per "venturar-se en el món de la ciència-ficció amb una fantasia desbordant, tot parlant de l'amor, la mort i la por a allò desconegut". 

 

Solstici 2017