Premi Solstici Taradell. Setena edició (2009)

En aquesta setena edició el jurat estava format per Rosa Codina i Costa, Antoni Pladevall i Arumí, Aleix Solà i Pascual, Miquel Vilardell i Molsosa i Lluís Rovira i Masnou

Hi havia tres categories i s'hi van presentar un total de 125 treballs, 59 en la modalitat de prosa i 66 en la de poesia. Els guanyadors van ser:

Categoria A, fins a 12 anys

Prosa: Dels 8 treballs presentats i segons el jurat "pel diàleg dinàmic i pel seu lèxic ric, al servei d'un relat força divertit" el primer premi va ser per l'obra La banyera presentat per Cristina Vila i Bellvehí de Taradell.

Poesia:  Dels 31 treballs presentats, "per l'originalitat de presentar un poema dotat d'una intriga que es manté fins al final", el jurat va decidir declarar guanyador el poema El sofà pelut presentat pe Neus Galobardes i Bofill de Taradell. 

 

Categoria B, fins a 18 anys

Prosa: Es van presentar 10 treballs. "Pel seu humorisme sarcàstic a l'hora de plantejar una història que, en el fons, no és tan graciosa", el jurat va considerar digne del premi el treball Reincident d'Irene Santacreu i Canudas de Vic.     

Poesia: Es van presentar 4 treballs i el jurat per primera vegada a la història d'aquest premi Solstici, atesa "la baixa qualitat dels treballs presentats i amb molt de greu", va decidir declarar desert el premi corresponent a aquestes modalitat i categoria.

           

Categoria C, a partir de 18 anys

Prosa:  Dels 41 treballs presentats, "per una història molt ben conduïda per saber dosificar molt bé l'interès des del començamet fins al final, amb un sentit de l'humor gairebé surrealista, servida amb un lèxic molt adequat i força ric", el jurat va decidir premiar el treball Arròs per a un funeral d'Eloi Sala i Vila d'Anglès.

Poesia: Dels 31 treballs presentats, "pel seu potencial metafòric i pel lèxic riquíssim al servei d'un cant d'amor format per un poema de 24 estrofes que comencen totes amb el mateix vers", el jurat va premiar el treball Tots els camins van a Roma presentat per Josep Fàbrega i Selva de Calders. 

Solstici 2009

 

Documents relacionats