Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
'Stories from around the world' amb Sara Carline

Activitat virtual que podreu seguir a les Xarxes Socials de la Biblioteca.

Amb l'objectiu de promocionar el fons d'Aprenentatge de Llengües de la Biblioteca i alhora de practicar l'anglès, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ha programat una nova activitat per el proper dimecres, 10 de juny, a les 4 de la tarda. Sara Carline, tornarà a la Biblioteca, encara que de forma virtual, per explicar noves històres que giren al voltant del món. Es tracta de Stories from around the world en la qual Carline proposa que "deixeu que aquestes històries us portin als llocs més llunyans de la vostra imaginació".

Veure entrada completa
33 anys de la Biblioteca de Taradell

El 4 de juny del 1987 es va inaugurar la Biblioteca de Taradell i, per tant, aquest dijous fem fet 33 anys. Malgrat no ser un número rodó, hem volgut celebrar l'aniversari, i a causa de l'actual situació sanitària, s'ha fet de forma virtual. Primer, amb un vídeo amb missatges de diverses persones que tenen o han tingut alguna vinculació amb la Biblioteca. 

Per altra banda, s'ha dedicat El trivial de Taradell diari que fem des d'Instagram a la Biblioteca i finalment, també a l'Instagram s'ha fet un  Passaparaula sobre la Biblioteca i que pots veure a continuació. Si en vols saber les respostes, posa't en contacte amb nosaltres (b.taradell@diba.cat)

TORNEM! Reobrim el servei de préstec amb cita prèvia

Els retorns s'han de fer a la bústia 24 hores!

Hauran passat 73 dies des de que el 13 de març vam tancar la Biblioteca. Des de llavors hem estat treballant a casa preparant-nos per tornar a obrir. I aquest dia finalment ha arribat. En els darrers dies hem estat treballant per preparar la Biblioteca i fer possible la reobertura al públic, amb les mesures de seguretat i higiene adients, tant per a la ciutadania com per als professionals de la Biblioteca.

Aquest dilluns, 25 de maig, TORNEM. En aquesta Fase 1, es podran  agafar documents en prèstec i retornar-los .Quan s'entri a la FASE 2, ja es podrà accedir lliurement als espais de la biblioteca tot i que l'aforament serà limitat.

Veure entrada completa
Hora del conte interactiva amb Jordi Font: 'Entre camps'

Torna l'Hora del Conte a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i ho fa amb quatre sessions que aniran a càrrec de l'actor taradellenc Jordi Font. Serà els propers dijous 28 de maig i 4, 11 i 18 de juny a les 4 de la tarda amb el nom d'Entre Camps.

I no serà una Hora del Conte habitual ja que, a més a més de ser virtual, serà interactiva. I és que les famílies hi jugaran un paper primordial per saber-ne el desenllaç. El protagonista serà en Mateuet, un nen que té un do: pot veure les coses que d'altres ja no poden, però això encara no ho sap.

Es tracta d'un conte amb quatre capítols interactius, on l'especador escollirà diferents opcions per anar descobrint la història d'un nen que viu aventures entre camps.

Veure entrada completa
Tastallibres Confinats

Cada dimarts, a les 4 de la tarda, a l'Instagram de la Biblioteca de Taradell (@bibliotaradell) coneixerem diverses novetats de literatura Infantil i també farem recomanacions per a nens i nenes a partir de 7 anys amb el Tastallibres Confinat, una activitat que té com a objectiu donar el màxim suport a la millora i innovació de les accions d'estímul de la lectura i fer que els infants esdevinguin lectors habituals. 

L'activitat anirà a càrrec de Montse Mondelo, responsable de la Sala Infantil de la Biblioteca. 

 

Celebrem l'#AnyRodari

El 23 d'octubre de 2020 farà cent anys del naixement de Gianni Rodari. Moltes seran les celebracions i les iniciatives per recordar un dels autors més creatius i que més va fer per dignificar l'educació dels infants.

Al portal infantil Gènius ja podeu gaudir de l'especial Gianni Rodari. Dels continguts que trobareu destaquem les Històries d'en Rodari: arxius d'àudios de quaranta contes i tirallongues seleccionats dels llibres Conte per telèfon, Tirallongues del cel i la terra i Contes llargs com un somriure en la veu de Laia Aguilar, David Anguera, Marisol Casas, Jordi Folck, Anna Manso, Joan Antoni Martín Piñol i Elisenda Roca.

Veure entrada completa
Torna l'Hora del Conte en anglès a la Biblioteca

Dimecres torna l'Hora del Conte a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i a més a més serà en anglès!

Recuperem les activitats a la Biblioteca i ho fem de forma virtual. Aquest dimecres, a les 11 del migdia, Ruskus Patruskus serà l'encarregat de portar Let's Go to the Farm, una hora del conte en anglès amb animalets, màgia i música adreçada als alumnes del cicle infantil i del cicle inicial. L'activitat es podrà seguir per Instagram i per la resta de xarxes socials de la Biblioteca.

Veure entrada completa
Participa a la Bibliopregunta, un qüestionari per posar a prova els teus coneixements sobre llibres

En saps molt de llibres? Et consideres un bibliòfil o amant de la lectura? 

Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font us proposem un nou joc. A banda del Trivial de Taradell, que podeu trobar cada dia a Instagram, ara volem comprovar els vostres coneixements sobre llibres: novel·les, còmics...

Guerra i Pau la va escriure Fiódor Dostoievski? Vertader o fals?  Com es diu el famós detectiu que apareix com a  protagonista a les novel·les d'Agatha Christie? Jo March és un dels personatges femenins més característics d'aquesta història de l'any 1968. De quin llibre estem parlant? O a quin llibre trobarem la frase "Lo essencial és invisible als ulls"?

Veure entrada completa
La biblioteca es manté tancada

Us informem que des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, com la resta de Biblioteques, estem treballant per establir les mesures de seguretat i sanitàries que faran que puguem obrir amb totes les garanties d'aquí unes setmanes. 

Les diferents administracions, d'acord amb els requeriments que estableix el Ministeri de Sanitat, estan dissenyant un protocol de desconfinament per poder reobrir de manera progressiva i gradual les diferents biblioteques del país. 

Veure entrada completa
Taradell s'adhereix a la campanya #ArxivemLaCovid19

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell i l'Ajuntament demanem la col·laboració ciutadana per documentar la situació actual.

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell ha iniciat una campanya per a la recollida de documentació relacionada amb l'impacte de la Covid19 al municipi. La iniciativa #Arxivemlacovid19, impulsada per l'AAC (Associació d'Arxivers de Catalunya) neix amb la voluntat de crear testimoni i una memòria col·lectiva completa i real de l'impacte de la crisi del coronavirus 2019.

Veure entrada completa