Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

25/10/2020
<strong>ACTE SUSPÈS</strong> Nova edició del cicle de projeccions 'Taradellencs pel món'

Les dues darreres sessions s'han ajornat per responsabilitat davant la pandèmia

Lluís Verdaguer, Jaume Sañé, Joan Roqué i M. Teresa Simó i Gerard Roma seran els protagonistes del cicle Taradellencs del món, els divendres del mes d'octubre. 

El 9 d'octubre arrencarà la divuitena edició del cicle Taradellencs pel món a la Biblioteca de Taradell, una activitat que va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de difondre el fons de Senderisme, excursionisme i viatge de la biblioteca i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs de compartir la seva experiència viatgera. Enguany es faran quatre projeccions i també es podrà veure una exposició de fotografies dels viatges. Com a novetat, les projeccions es faran a la sala 1 del Centre Cultural Costa i Font i començaran a 2/4 de 8 del vespre. L'ús de mascareta serà obligatori.

Durant tot el mes es podrà veure una exposició de fotografies dels viatges que s'explicaran durant el cicle. 

Veure entrada completa
20/10/2020
Arrenca el cicle virtual 'Altres Veus'

El cicle, dividit en 3 àmbits, comença el dimarts 20 d'octubre i s'allargarà fins l'1 de desembre

Aquest dimarts 20 d'octubre s'enceta el cicle Altres Veus amb David Fernàndez, periodista i exdiputat del Parlament de Catalunya, que parlarà sobre els drets civils en l'entrevista Anatomia d'una regressió. La conversa es podrà seguir pel canal d'Instagram de @bibliotequesXBM a les 2/4 de 8 del vespre. 

Veure entrada completa
20/10/2020
Hora del conte: 'Plou i fa dol' amb Ada Cusidó

Aquest dimarts, 20 d'octubre, torna l'Hora del conte a la Biblioteca de Taradell i ho farà amb Ada Cusidó. La rondallaire i actriu serà l'encarregada de portar a terme Plou i fa dol, un conte de titelles que parla del dol en els infants i que es podrà escoltar a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

"Sembla que tot, un dia o altre, s´acaba. S´acaben les galetes de l´àvia de tant bones com son, s´acaba la pluja d´un dia de tempesta d´estiu, s´acaben els llibres emocionants, s´acaben les col·leccions de cromos... La vida....també s'acaba. Però la vida és vida i està farcida d´experiències que sempre es recordaran encara que un dia deixem de ser-hi".

Veure entrada completa
17/10/2020
'Els primers anys de futbol a Taradell' en una exposició la Biblioteca

Del 15 al 31 d'octubre es pot veure al vestíbul de la Biblioteca una mostra de fotografies antigues sobre els primers anys de futbol a Taradell i fins a l'any 1973. La mostra, que consta amb un cententar d'imatges, s'ha elaborat amb motiu de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que enguany s'ha dedicat a l'ascens a Primera Regional de la UD Taradell. 

A l'exposició s'hi poden veure les plantilles dels primers equips de futbol que hi va haver a Taradell, amb el nom de Genisencs o d'Avantguardistes; també els jugadors que formaven part dels campionats d'empresa que es van fer quan no hi havia futbol a Taradell o les primeres plantilles de la UD Taradell, que es va fundar l'any 1947.

Veure entrada completa
13/10/2020
'Un llibre de contes' sorgit del Taller d'Escriptura Creativa de la Biblioteca de Taradell

Quan les portes de la biblioteca de Taradell deixen passar a un grup de literatura liderat per l'escriptora Maria Rosa Nogué, pot passar qualsevol cosa, però en aquest cas no passa qualsevol cosa, surt un 'Un llibre de contes'. 

Es tracta d'un recull de contes "fets amb molt d'amor i amb intenció de fer-vos passar una bona estona" realitzats per escriptors professionals com Maria Rosa Nogué o Xavi Ruiz, director de la Revista de Vic i també de Jaume Garolera, Cinta Gonzàlez, Rosa M. Ricart, Miquel Vivet, Ramon Baulenas, Alba Ortega, Maria Godayol, Mida Porta i Fàtima Izquierdo. Ells són algunes de les persones que van participar en el Taller d'Escriptura Creativa, organitzat per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i que va impartir Maria Rosa Nogué entre els mesos de febrer i març.

Veure entrada completa
11/10/2020
Inscripcions obertes per a la tretzena edició d'El Racó d'en Tià

Fins al 23 d'octubre es poden fer les inscripcions -a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a l'Ajuntament- per a la tretzena edició d'El Racó d'en Tià. 

Del 28 d'octubre al 16 de desembre tornarà a la sala infantil de la Biblioteca de Taradell El Racó d'en Tià, un espai de trobada per a les famílies que està adreçat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol. L'activitat es portarà a termes els dimecres entre les 10 del matí i les 12 del migdia. En aquesta edició i davant l'actual situació es prendran mesures de seguretat i higiene anti-Covid19 i l'aforament serà limitat.

Veure entrada completa
06/10/2020
Club de Lectura: 'Les millors vacances de la meva vida' de Neus Canyelles

Les millors vacances de la meva vida de Neus Canyelles és el llibre escollit per al Club de Lectura de Salut Mental que cada any es fa conjuntament amb les Biblioteques d'Osona i Osonament. Els interessats/ades a participar-hi ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, tot i que aquest no està previst que sigui fins el dijous 10 de desembre i en format virtual. Es tracta d'una novel·la que explica el relat d'una escriptora que es desperta a l'habitació d'un centre de salut mental.

Veure entrada completa
03/10/2020
Mariona Conde i Àngel Fabregat guanyen el 18è Solstici

Durant l'acte es va fer un petit homenatge a Roser Oller de Capell. 

La 18a edició del Premi Literari Solstici ja té guanyadors. L'acte de lliurament que tradicionalment es feia mitjans de juny es va posposar a aquest dissabte, 3 d'octubre, a causa de la pandèmia. Els guanyadors d'aquesta edició han estat Mariona Conde, en prosa, i Àngel Fabregat, en poesia. També van guanyar, en la categoria Infantil - Premi Jordi Capell, Laia Reig, en poesia i Laia Sardà, en prosa i en la categoria, B de 13 a 17 anys, Jofre Cedó, en poesia i Pol Pérez, en prosa. 

En aquesta edició s'han presentat un total de 135 treballs (1 d'ells va ser desqualificat): 77 entre la categoria A (Infantil) i B (Juvenil) dels quals 14 de poesia i 63 de prosa, i en la categoria C (Adults) s'han presentat 57 treballs, 36 en prosa i 21 de poesia.

Veure entrada completa
25/09/2020
Dissabte es farà el lliurament de la 18a edició del Premi Literari Solstici

Un total de 135 opten a un dels vuit premis repartits en tres categories. 

L'acte de lliurament de la 18a edició del Premi Literari Solstici es farà el proper dissabte, 3 d'octubre, a les 12 del migdia a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. L'acte comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, dels membres del jurat, de Xavier Capell, en representació de la família Capell Oller i també amb un representant d'Òmnium Cultural. 

Veure entrada completa
24/09/2020
La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic estarà dedicada a l'ascens del Taradell a Primera Regional (1973)

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell juntament amb el Grup de Recerca Local participarà per cinquè any consecutiu a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Després de recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l'arbre (2017), de l'Agrupament Rocaguinarda (2018) i de l'Esbart Sant Genís (2019), aquest any es reviurà l'ascens de la UD Taradell aconseguit l'any 1973 al camp del Ripoll. 

Amb el nom de El primer ascens de la UD Taradell a 1a regional es recuperaran unes imatges enregistrades per Joan Reig el 27 de maig de 1973. Aquell dia, el primer equip del club aconseguia per primera vegada en la seva història l'ascens a Primera Regional. En el darrer partit necessitava guanyar el Ripoll a domicili i un gran nombre d'aficionats es van desplaçar a la capital ripollesa per donar suport a l'equip. Els blanc-i-blaus, entrenats per Joan Roma, van guanyar per 1 a 3 i després de celebrar el títol de campions al camp, van ser rebuts a Taradell per un gran nombre de seguidors.

Veure entrada completa
twitter