Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Club de Lectura Jove: 'La noia de la caravana' de Xavier Gual
09/04/2021

Els membres del Club de Lectura Jove de la Biblioteca de Taradell es trobaran el 9 d'abril per comentar i debatre la novel·la de Xavier Gual La noia de la caravana. La trobada es farà a les 7 de la tarda i en format virtual, cal inscripció prèvia.

Es tracta d'un thriller juvenil, que aconsegueix mantenir la tensió des de la primera plana fins a l'última. A través del relat de diferents personatges, els lectors van descobrint el misteri que envolta el càmping abandonat del qual intenta fugir la Laura, la protagonista. Va guanyar el Premi Muntaner 2017.

Continua llegint...
'Petites històries al replà de l'escala' de Maria Vilanova i Vila-Abadal, al Club de Lectura del mes de març

La sessió serà en format virtual i es comptarà amb la presència de l'autora.

25/03/2021

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell es trobaran el 25 de març a 2/4 de 8 del vespre per parlar i comentar sobre el llibre que hauran pogut llegir durant les darreres setmanes.

Es tracta de Petites històries al replà de l'escala, de Maria Vilanova i Vila-Abadal, un llibre publicat el 2014 en el qual l'autora ens narra la divertida història de la Secundina, una portera gens tafanera, però que ho sap tot sobre els veïns de l'escala. Ella mai no diu res… fins que un dia li demanen de fer un reportatge a la televisió sobre la seva feina.

Continua llegint...
Inscripcions obertes pel curs d'escriptura narrativa amb Maria Rosa Nogué

Quins són els principals mecanismes per a la narració d'històries? Quines són les tècniques que tenen en comú el conte i la novel·la? 

15/03/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font organitza un nou Taller d'Escriptura Creativa amb Maria Rosa Nogué, de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Es tracta de la continuació del curs que es va realitzar durant la primavera passada. Es farà tots els dilluns de les 6 de la tarda a les 8 del vespre,en format virtual, entre el 15 de març i el 10 de maig. Les inscripcions ja estan obertes i s'han de fer al taulell de préstec de la Biblioteca i el preu total del curs és de 40 euros.

Continua llegint...
Hora del conte dedicada a la Festa dels Tonis de Taradell

Anirà a càrrec d'Eva González i porta per nom 'L'hort de l'eriçona Airí'.

05/03/2021

L'Hora del Conte de la Biblioteca de Taradell inaugurarà els actes de la Festa dels Tonis que enguany es farà el cap de setmana del 5, 6 i 7 de març. L'activitat serà en format virtual i es podrà seguir en directe per les Xarxes Socials de la Biblioteca de Taradell a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

Continua llegint...
Inspira't i escriu un poema per a l’Abril Pòetic de la Biblioteca de Taradell

Participa a la 17a edició de l'Abril Poètic i exposa la teva obra a la Biblio!

01/03/2021

Si ets de Taradell, t'agrada escriure i vols que la teva obra es pugui veure i llegir a l'exposició Abril Poètic que es muntarà al vestíbul de la Biblioteca de Taradell durant el mes d'abril, porta'ns la teva obra.

Teniu temps d'enviar-nos el poema fins a l'1 de març. El tema és lliure i la llargada del poema ha de ser d'un DIN-A4 com a màxim. La inauguració de l'exposició de poemes serà el 21 de març, Dia internacional de la poesia, i l'exposició es podrà visitar durant tot el mes d'abril

Continua llegint...
Storytelling: 'Celtic Tales and Legends of the Sea' amb Sara Carline
26/02/2021

Com cada mes, Sara Carline ens explicarà històries d'Escòcia i Irlanda i ho farà en anglès. En aquesta ocasió serà el 26 de febrer a les 7 de la tarda i amb el títol de Celtic Tales and Legends of the Sea ens narrarà històries celtes connectades amb el mar sobre gegants, criatures màgiques i un rei escocès. L'activitat es farà en format virtual i cal inscripció prèvia per poder donar-vos l'enllaç de la trobada que serà per la plataforma Zoom.

Continua llegint...
'La veritable història del llibreter assassí de Barcelona' al Club de Lectura del mes de febrer

Es comptarà amb la presència del seu autor, Marcel Fité. 

25/02/2021

La veritable història del llibreter assassí de Barcelona de Marcel Fité és el llibre escollit pel proper Club de Lectura, que serà el 25 de febrer, a partir de 2/4 de 8 del vespre. El llibre ja el podeu recollir al taulell de préstec de la Biblioteca.

El Club de Lectura es farà en format virtual i per participar-hi cal inscripció prèvia per poder-vos facilitar l'enllaç de la trobada. Ho podeu fer presencialment o enviant un correu electrònic a b.taradell@diba.cat.  

Continua llegint...
Hora del conte: 'El pirata i l'illa del tresor'
18/02/2021

L'Hora del conte del mes de febrer anirà a càrrec de l'animador i contacontes Gerard Mallorquí que amb el nom d'El pirata i l'illa del tresor ens portarà un contactones musical pensat per fomentar la lectura. Es farà el proper dijous 18 de febrer a 2/4 de 7 de la tarda i es podrà seguir per les diverses Xarxes Socials de la Biblioteca. 

Aquest contacontes ens transportarà a l'època dels pirates amb una gran aventura a l'Illa del Tresor.

Continua llegint...
Exposició: 'Un any de Covid, en imatges'

La Covid-19 ha deixat moltes imatges que segurament pensàvem que mai veuríem. I des de l'Arxiu Fotogràfic les hem recollit. 

17/02/2021

Del 17 de febrer al 20 de març es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca l'exposició de fotografies Un any de Covid, en imatges. Es tracta d'una mostra de fotografies de carrers, places, botigues i parcs infantils de Taradell tancats, però també d'aquelles persones que durant la pandèmia s'han mantingut a primera fila.

Continua llegint...
Participa al 'Bingo de la Biblio'

Llegeix sis novel·les de diferents gèneres i entra en el sorteig d'un lot de llibres. 

12/02/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font engega El Bingo de la Biblio. Es tracta d'una iniciativa que convida a llegir novel·les de tots els gèneres, tot omplint un cartró que permet cantar línia o bingo. L'objectiu de l'activitat és el de convidar als usuaris a llegir novel·les d'aventures, de ciència ficció, eròtiques, de fantasia, històriques, d'humor, policíaques, romàntiques o de terror.

Continua llegint...
twitter