Premi Solstici Taradell. Catorzena edició (2016)

El jurat estava format per Carme Bayot, Aina Homs, Rosa Codina, Jesús Ramos i Lluís Rovira.

En aquesta edició s'hi va presentar un total de 94 treballs: 58 en la categoria d'adults i 36 al Premi Infantil Jordi Capell. 

Categoria Adults

Poesia: S'hi van presentar 21 obres. El primer premi en la modalitat de poesia va ser per Àngel Fabregat i Morera, de Belianes, a l'Alt Urgell. El jurat en va destacar “la varietat d'estils i temes poètics, la riquesa en el llenguatge i la imatgeria, i per una alta capacitat de jugar amb les metàfores i el factor sorpresa”. El segon premi va recaure a Josep Fàbrega i Selva, de Calders, al Moianès per Pecats de pensament “per l'originalitat d'una combinació entre poesia i prosa poètica presentada en forma d'haikús, amb un caire molt reflexiu".

Prosa: S'hi van presentar 37 treballs. El primer premi va ser per Glòria Macià i Muñoz, de Sabadell amb Escaldes de Malavella “per una història entranyable escrita amb ironia i un bon estil narratiu, que tracta temes d'actualitat sense deixar de banda la sorpresa i l'emotivitat” segons va destacar el jurat. Xavier Solé i Pont, de Taradell, va guanyar el segon premi amb Bio Soffio 10 “per arriscar-se amb un tema innovador, escrit en caire crític, desenfadat, irònic i enginyós”.

Premi Infantil Jordi Capell

Poesia:  S'hi van presentar 18 treballs i Arola Rico de la Rosa, de Taradell, va guanyar amb el poema El joc “per exaltar els valors del joc, sobretot en companyia i durant tota la vida, i amb un lèxic i un ritme ben treballats”

Prosa: També va comptar amb 18 obres i el guanyador va ser Bernat Pascual García, també de Taradell, amb Somnis i contes “per transmetre la màgia de la lectura, i com tot el què llegim passa a formar part de nosaltres”.

Guanyadors Solstici 2016