Premi Solstici Taradell. Dotzena edició (2014)

En aquesta dotzena edició el jurat estava format per Carme Bayot, Rosa Codina, Jesús Ramos, Lluís Rovira i Aleix Solà. 

La dotzena edició del Premi Solstici es presentava amb una novetat important. I es que es va recuperar la categoria infantil amb el nom de Premi infantil Jordi Capell que va premiar el millor treball en prosa i també en poesia.

En les dues categories es van presentar un total de 85 treballs (71 en la d'adults i 14 en la d'infantils). D'aquests, 57 van ser en prosa i 28 en poesia.

CATEGORIA INFANTIL

Poesia: El jurat va premiar el poema Carta al meu avi d'Ariadna Luque, de Taradell, per "mostrar-nos dots de poeta amb futur tot parlant-nos amb sensibilitat d'un tema que li és proper. 

Prosa: L'obra guanyadora en prosa va ser per El dia de reis més especial, de Txell Alcubierre, de Taradell " per servir-nos una crònica subjectiva i ben narrada d'una festivitat especial i esperada per tots.

 

CATEGORIA D'ADULTS

Poesia: El primer premi en la modalitat de poesia va ser per Petits deserts de Xavier Solé de Riudoms per "mostrar-nos una veu poètica molt pròpia, bastida en la manca d'excessos i complicacions, buscant el fons per sobre de la forma". El segon premi va ser per González Pujalte de Barcelona amb l'obra Rossnyols voraços

Prosa: Bruna Generoso de Sant Hipòlit de Voltregà es va imposar en la modalitat de prosa amb el treball El lingüista. En la valoració el jurat va dir destacar-ne "la utilització del la llengua catalana com a excusa i punt de partida, per servir-nos una lectura planera i abastable i, sobretot, per cultivar l'humor sense excessos ni acudits tòpics. El segon premi va ser per Albert Grabulosa, d'Olot, amb l'obra No ens hi anava la vida. El jurat va destacar "el domini de la construcció narrativa, per la capacitat de crear atenció, i per l'hàbil utilització d'un pretext simple per explicar-nos una cosa molt més gran".

guanyadors Solstici 2014

 

Documents relacionats