Premi Solstici Taradell. Desena edició (2012)

En aquesta desena edició el jurat estava format per Rosa Codina i Costa, Carme Bayot i Puig, Antoni Pladevall i Arumí, Jesús Ramos i Santiago i Lluís Rovira i Masnou.

Hi havia tres categories i s'hi van presentar un total de 164 treballs, dividits en les modalitats de prosa (82) i de poesia (82). Els guanyadors van ser:

Categoria A, fins a 12 anys

Poesia:  Dels 28 treballs presentats, el guanyador és Diari del mariner trist presentat per Albert Bigas Codina de Taradell. El jurat en destacava "una gran capacitat  de reflexió sobre els fets quotidians amb una barreja de llenguatge infantil al costat d'expressions més madures".

Prosa: Dels 8 treballs presentats, el jurat va decidir que el guanyador era el conte amb el títol Les aventures de la Laura i la Berta de Núria Coderch de Muller d'El Brull. El jurat en destacava "la imaginació al servei d'un relat d'aventures, amb unes pinzellades de murrieria que pretenen espavilar una de les protagonistes de la història".

 

Categoria B, fins a 18 anys    

Poesia: Es van presentar 3 treballs i el jurat es va decidir per Tres quarts de silenci i de Laura Solé Aymamí de Barcelona.  En destacava "la unitat conceptual i el domini dels quatre poemes que conformen el recull".         

Prosa: Es van presentar 12 treballs. El jurat va decidir que el vencedor és Vitralls de Ciutat vella de Míriam Ruiz-Ruano Rísquez de Vic. Es tracta, segons el jurat, "d'una composició molt original que evoca ,a manera d'homenatge, l'assassinat del poeta Salvador Iborra, la tardor passada a Ciutat Vella".

 

Categoria C, a partir de 18 anys

Poesia: Dels 51 treballs presentats, el jurat va premiar el poemari Pa de somnis de Josep Pejó i Vernis, de Torrejón del Rey, Guadalajara. En destacava "la necessitat permanent del somni, expressada amb metàfores i ritme continu".

Prosa: Dels 62  treballs presentats el jurat va decidir premiar El triomf de la cuina tecnoemocional de Jordi Portals Casanovas de Barcelona. Es tracta d'una obra "divertida crítica de l'esnobisme sobre l'alta gastromonia utilitzada com a instrument de seducció".

guanyadors solstici 2012

 

Documents relacionats