Premi Literari Solstici

El 20 de juny de 2003 es lliuraven, per primera vegada, els premis del concurs literari Solstici de Taradell. Era una iniciativa conjunta de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font conjuntament amb la Comissió del Premi. Obert a totes les edats, s'establiren tres categories: A, fins als dotze anys, B, dels dotze als divuit, i C, més grans de divuit. Aquestes es van mantenir fins l'any 2013, que es va canviar a dues categories fins a l'any 2020, quan coincidint amb la 18a edició es van recuperar les tres categories.  Al Premi Literari Solstici hi opten obres en prosa i poesia, escrites en català i de temàtica lliure. 

Al llarg d'aquestes vint-i-dues edicions (2024) del premi hi han participat 2.674 obres d'arreu dels Països Catalans: 1.179 en la modalitat de poesia i 1.495 en la de prosa. Es tracta d'un concurs que s'ha consolidat i que s'ha convertit en un referent entre els premis literaris que actualment es convoquen a Osona. 

El Premi Literari Solstici compta amb el suport de l'Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració Òmnium Cultural, El Prat Verd, La Nova Jovita, Can Vilaró, el Consell Comarcal d'Osona, Fussimanya, Embotits Cassany i el Xocolater de Taradell.