Patrimoni Cultural

Història de Taradell

Els primers vestigis es remunten al neolític mitjà i recent (4300-2500 aC), tal com demostra la tomba antropomorfa de Gasala. Els ausetans van ocupar la zona entre el 1200 i el 650 aC. Els romans també varen instal·lar-s'hi als voltants del segle II aC.

Durant els segles XIV i XV, la pesta negra del 1348 en va fer minvar la població, però al llarg dels segles XV i XVI es va recuperar i prengué un gran impuls gràcies als oficis de paraires i teixidors.

Al segle XIX, sorgeix la indústria de teixits de cotó, que va suposar un benestar per al municipi. Al segle XX, però, la crisi del tèxtil va frenar-ne el creixement i va derivar en inversions a la indústria alimentària, metal·lúrgica i de maquinària. A meitat del segle, el poble va doblar el cens demogràfic per la demanda de treballadors.

Taradell és una vila dinàmica i moderna que destaca pel gran esperit associacionista dels vilatans i un comerç profundament arrelat. La seva orografia oberta i ben comunicada ha donat als taradellencs una indubtable inquietud cultural i festiva. La seva gent fa de Taradell un poble actiu i acollidor per als visitants.

Campanya Sequera EAS - Talla\'t amb l\'aigua!
Recollida de deixalles - Cubells amb Xip - Banner