Taradell és un bonic poble situat a la falda del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Sent aquesta vila, en qualsevol moment de l'any!

Contempla els seus paisatges rurals, tan canviants al llarg de l'any – del groc omnipresent que formen els seus camps de colza a la catifa violeta creada per la lavanda; de la verdor dels camps de blat a la primavera als colors més àrids en temps hivernal.

Descobreix els seus orígens rurals, que s'expliquen a través de diferents espais, tots ells pertanyents a l'Ecomuseu del Blat. Visita l'Alzinar de la Roca, que conté una exposició d'eines i carruatges del món rural; aprèn sobre l'ofici d'escloper, a la Cabanya; o visita El Colomer, un espai on descobriràs la vida a pagès. A més, descobreix els seus orígens medievals – amb construccions pròpies d'una sagrera dels segles XII i XIII – i també industrials, que el convertiren en un poble d'estiueig. Fruit d'aquesta transformació en l'actualitat es poden veure diferents façanes o ornaments d'estil modernista.

Respira profund i gaudeix d'aquesta bonica vila florida, dels seus camps de lavanda i de les olors que deixa la Nit de Reis, amb l'encesa de les atxes de barballó.

A l'estiu sent com els trabucs empolvoren la vila en plena Festa Major amb l'arribada el temut bandoler Toca-Sons (Premi Nacional de cultura popular a la millor creació artística popular 1994). A l'hivern escolta com les rodes dels carros recorren tot el municipi amb el passant Festa dels Tonis de Taradell (declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional).

Trepitja el territori  i recorre les rutes i senders senyalitzats que et permetran descobrir el seu patrimoni històric més preuat – com ara El Castell d'en Boix o les Cuines d'en Rocaguinarda, així com el seu patrimoni natural – on destaquen arbres centenaris com l'Alzina del Pujol o el Plataner de la Font Gran.

Assaboreix la terra i emociona't amb els seus  sabors autòctons.  Descobreix els productes locals, com ara el Pa de les Eres o la Botifarra Gitana, que podràs adquirir als comerços del poble.