Alcaldia

La Mercè Cabanas Solà, alcaldessa de Taradell, us dóna la benvinguda a la web de l'Ajuntament de Taradell

Mercè Cabanas Solà, alcaldessa de Taradell

Sigueu benvingudes a la pàgina web de la Vila de Taradell. M'agrada anomenar vila al nostre poble perquè és femení. I ja és hora que més de la meitat de la població mundial tinguem els mateixos drets i deures que l'altra meitat, que els ha tingut des de temps immemorial. I dic benvingudes perquè m'adreço a totes les persones que, com vosaltres en aquesta ocasió, esteu interessades en conèixer Taradell. Espero ser prou clara i concisa per respondre a les vostres necessitats, i us vull oferir tota la informació del poble des de l'estimació que li tinc i amb ganes d'encomanar-vos-la.

La Vila de Taradell és acollidora. El nostre municipi, amb els seus més de 26 quilòmetres quadrats, és atractiu, entre altres coses, per disposar de diferents paisatges prototípics d'Osona: la plana, el riu Gurri i les rieres... i les serres que una mica més amunt ens acosten al Montseny. Tenim una situació privilegiada, amb el nucli urbà a una altitud de 623 metres, sense contaminació industrial, a prop de grans ciutats però alhora fora de les principals vies de comunicació; i una tranquil·litat de poble difícil de trobar en poblacions semblants. Una tranquil·litat que potser atabala una mica als cosmopolites de la gran ciutat, amb les merles i les òlibes cantant a tothora. El nucli i les quatre urbanitzacions que l'envolten permeten un apropament a la natura que cal potenciar.

Taradell es fa estimar també per la seva gent. Per la voluntat de pertinença dels que hi viuen i se'n senten part. Som més de 6.500 persones que hi vivim, algunes amb avantpassats al poble des de fa generacions, i d'altres acabades d'arribar procedents de més de 40 països diferents. Si encara voleu més motius per viure-hi, us diré que tenim uns serveis per sobre de la mitjana catalana. Mantenim encara l'esperit de poble, amb una vida cultural i tradicional molt arrelada. Les més de seixanta entitats que formen el teixit associatiu hi són fonamentals. Formar-ne part és la millor entrada al cor de la vila.

Des de l'equip de govern volem que la justícia social, la igualtat d'oportunitats, la sostenibilitat i la cultura siguin els eixos de l'acció municipal. I en això estem. Volem un Ajuntament obert per fer un poble més humà, on la igualtat prevalgui; on el vianant i no pas el cotxe siguin l'eix; on el civisme no sigui acció d'un dia; on l'origen o la classe social no marqui la convivència; on la natura ens sadolli… I sempre, comptant amb la participació de tothom.

Et convidem a conèixer Taradell. És a tocar de tot arreu, però és diferent. És un poble que fa goig, una antiga vila tèxtil, ara de serveis, amb una residència per a gent gran exemplar. I també és un bon lloc d'estiueig, amb boscos de pins i roures i alzines a tocar. Hi ha un càmping de primera i diferents cases de turisme rural ideals per fer una primera coneixença. Tenim ganes d'obrir-nos al món, de fer servir l'anglès que aprenem a l'escola i de compartir la nostra història i la nostra autenticitat. Perquè som culturalment molt actius, amb festes tradicionals o retrobades, com la Festa Major d'hivern o d'estiu, Els Tonis o el Toca-Sons i centenars d'activitats que només poden aportar desenes d'entitats amb moltíssima gent que hi col·labora voluntàriament per fer créixer en tots els aspectes el nostre poble o la nostra vila. Podeu triar i remenar, però heu de venir i conèixe'ns. Fins ben aviat!


Mercè Cabanas Solà
Alcaldessa de la Vila de Taradell

Contacteu amb l'alcaldessa de Taradell

Ompliu aquest formulari per poder atendre i donar resposta al vostre missatge.

M'agradaria rebre el butlletí informatiu municipal

L'emissió d'aquest formulari en cap cas s'incorporarà al registre municipal ni generarà la creació d'un expedient o procediment oficial. En cas de voler formalitzar la gestió, cal utilitzar el tràmit específic que trobareu a la seu electrònica.