Patrimoni Cultural

Concurs d'Art Mural

L'Ajuntament i la Taula de Patrimoni convoquen el 1r Concurs d'Art Mural de Taradell. Aquesta iniciativa vol anar introduint aquest art a les parets del nucli que ho permetin per fer més atractiu l'espai públic.

1r Concurs d'Art Mural de TaradellLes regidories de Cultura i Patrimoni, Sostenibilitat i Entitats i Festes, mitjançant la Taula de Patrimoni que està integrada per diverses entitats de Taradell, vol impulsar un concurs d'art mural que pugui anar omplint els carrers del municipi.

Aquest concurs vol acostar el món rural a la ciutadania i posar de relleu tot el seu patrimoni, per visibilitzar així el seu valor cultural. És per això que la Taula de Patrimoni ha volgut apostar per promoure aquesta expressió cultural a través d'una disciplina artística no convencional i de caràcter urbà.

La Taula de Patrimoni va néixer al 2021 amb l'objectiu de crear una xarxa de treball per potenciar les qualitats del poble i reforçar les entitats. L'objectiu de les entitats i associacions que l'encapçalen és promoure activitats, accions i jornades per difondre tot aquest patrimoni rural, que forma part de la identitat de Taradell.

Després de les primeres jornades el juliol del 2021, dedicades al món del blat, aquest any les jornades estan relacionades amb el món de l'aigua i tots aquells elements, oficis, edificis i activitats socials que l'envolten, com molins, safarejos, rentadors, paraires… En aquest context neix la idea de crear un concurs d'art mural per potenciar la recerca, la conservació, la difusió i la gestió d'aquest patrimoni.

Així, en aquest concurs es podran presentar propostes d'art urbà relacionades amb l'aigua de l'1 d'abril al 13 de maig de 2022, de forma presencial a les oficines de l'Ajuntament de Taradell. La persona guanyadora rebrà un premi de 1.000 € i l'import de les despeses directament vinculades al material emprat per a la realització de l'obra sobre la paret.

Les bases del concurs es poden consultar tot seguit, al peu d'aquest contingut.

Segell infoparticipa 2021