Història de Taradell

Els primers vestigis es remunten al neolític mitjà i recent (4300-2500 aC), tal com demostra la tomba antropomorfa de Gasala.

Els ausetans van ocupar la zona entre el 1200 i el 650 aC. Els romans també varen instal·lar-s'hi als voltants del segle II aC. 

Durant els segles XIV i XV, la pesta negra del 1348 en va fer minvar la població, però al llarg dels segles XV i XVI es va recuperar i prengué un gran impuls gràcies als oficis de paraires i teixidors. 

Escuts Taradell AnticsEl segle XIX, sorgeix la indústria de teixits de cotó, que va suposar un benestar per al municipi.

Però al segle XX, la crisi del tèxtil va frenarne el creixement i va derivar en inversions a la indústria alimentària, metal·lúrgica i de maquinària. A meitat del segle, Taradell va doblar el cens demogràfic per la demanda de treballadors. 

És una vila dinàmica i moderna que destaca pel gran esperit associacionista dels vilatans i un comerç profundament arrelat. La seva orografia oberta i ben comunicada ha donat als taradellencs una indubtable inquietud cultural i festiva; enorgullits de la seva vila, fan de Taradell un poble actiu i acollidor per als visitants.