Patrimoni Cultural

Vine a fer la catifa de Corpus

Activitat per recuperar la confecció de la catifa de corpus amb flors naturals

Monument al gos caçadorCorpus pertany a l'extens patrimoni festiu de Catalunya i està dins el calendari festiu primaveral. Fer les enramades és una tradició al llarg del país per guarnir els carrers amb elements vegetals i florals. Aquestes enramades i guarniments estaven pensats perquè la Processó de Corpus hi passés. Moltes poblacions han continuat engalanant els carrers com Arbúcies, Sallent o La Garriga.

A Taradell la processó de Corpus era una tradició en la qual s'engalanaven els carrers sobretot de la Vila i Sant Sebastià. A la processó de Corpus hi assistien les autoritats civils i eclesiàstiques. Actualment, Taradell recupera les catifes però amb caràcter festiu i civil. En les tres edicions que s'han fet de les catifes s'han elaborat tres models i s'han après les tècniques per realitzar-les.

En el marc de les Jornades de l'Esport i les Entitats 2022 a Taradell, la Regidoria de Cultura i Patrimoni va impulsar la recuperació de la tradició de les catifes de Corpus. Juntament amb la taradellenca Paquita Clot, l'Escola d'Arts l'ARPA i el Parc de les Olors, s'elabora una catifa de Corpus.

CorpusCorpus

A més, el folklorista Amadeu Carbó (@amadeucarbo a Instagram), vinculat a Taradell, va fer una xerrada sobre la tradició del Corpus i l'origen d'aquest costum, la seva evolució i com s'han mantingut les expressions festives relacionades amb la seva festa. Podeu veure la conferència a continuació: 

L'any 2023, amb la iniciativa de la Regidoria de Patrimoni i amb l'ajuda de la Paquita Clot i el Parc de les Olors, hem elaborat de nou una catifa de corpus al parterre de davant de l'església.

Fotos i/o vídeos relacionats

20220528 corpus amadeu carboCorpus 2023Corpus 2023Corpus 2023Corpus 2023Corpus 2023Catifa Corpus (12)Catifa Corpus (14)Catifa Corpus (16)Catifa Corpus (2)Catifa Corpus (22)Catifa Corpus (4)Catifa Corpus (5)Catifa Corpus (6)
Campanya Sequera EAS - Talla\'t amb l\'aigua!
Recollida de deixalles - Cubells amb Xip - Banner