Patrimoni Cultural

Observació astronòmica

Ruta organitzada per la Regidoria de Cultura i Patrimoni i la d'Educació, juntament amb l'Agrupació Astronòmica d'Osona

 

Mont-RodonL'observació astronòmica és una activitat que, amb la col·laboració de l'Agrupació Astronòmica d'Osona ens ensenya a situar les principals constel·lacions i astres. El dia que es programa la “ruta”, els astrònoms especialitzats ens mostren al cel les constel·lacions, la Lluna, i també alguns planetes i altres cossos celestes que siguin visibles amb telescopis o a ull nu, depenent de la situació atmosfèrica i de la foscor del cel.

L'observació es realitza a l'esplanada de davant l'EAS i serveix per aprendre in situ tot allò que podem observar al cel. Es fa una petita introducció per situar l'espectador en context i després, a ull nu, es fa un repàs de les constel·lacions que ens acompanyen durant la nit. S'aprèn a ubicar-les i conèixer les seves curiositats.

Més tard, i amb l'ajuda d'un telescopi veiem la Lluna i els seus cràters, els planetes Júpiter, Saturn, Mart, Venus (sempre depenent del dia i època de l'any) i ens endinsem al cel més profund on podem trobar galàxies, nebuloses i cúmuls d'estrelles.

 

Fotos i/o vídeos relacionats

Observació astronòmica - Cultura en MarxaObservació astronòmica - Cultura en MarxaObservació astronòmica - Cultura en MarxaObservació astronòmica - Cultura en Marxa
Campanya Sequera EAS - Talla\'t amb l\'aigua!
Recollida de deixalles - Cubells amb Xip - Banner