Patrimoni Cultural

Marató de natura

Un recorregut per descobrir la rica fauna del terme de Taradell

Recorregut

NaturaRuta per una part dels boscos del terme que aprofundia en les aus i vertebrats que es troben en els camins que arriben fins al Castell de Taradell (Castell d'en Boix). Al llarg del recorregut ruta els ornitòlegs, Jordi Baucells, Ramon Prat i Joan Carles Abella ens van mostrar els diferents tipus de cants d'ocells i les seves característiques. Una inciciativa de la Regidoria d'Educació per apropar els coneixements sobre la nostra fauna a la població en general.

NaturaAquesta ruta mostrava les característiques naturals més importants que trobem en una zona que és molt pròxima al massís del Montseny. Aquesta zona és especial, ja que va ser la que es va cremar amb l'incendi de 1983, que va afectar gairebé 2.000 hectàrees de bosc entre Taradell, Seva, Viladrau i Sant Julià.

Els boscos es van convertir en cendra i es va destrossar bona part del patrimoni natural. Així, la ruta ens va endinsar en les espècies que han colonitzat de nou la zona a mesura que la vegetació ha anat creixent. Els cants dels ocells més comuns que hi vam poder trobar van ser la merla roquera, l'hortelà, el tallarol capnegre, el rossinyol, el pit-roig, la mallerenga (blava, carbonera, emplomallada) i diversos ocells com alguna àguila.

A la ruta es van fer diversos grups que, acompanyats dels ornitòlegs, escoltaren amb atenció els diversos cants que se sentien en cada moment, tot identificant-ne l'ocell.

Cultura en Marxa — Natura

Podeu adquirir més informació consultant el catàleg de la fauna vertebrada de Taradell que es va publicar al llibre “NOU VINT-I-U. Taradell, història, imatges i memòria”.

Fotos i/o vídeos relacionats

Marató de Natura - Cultura en MarxaMarató de Natura - Cultura en MarxaMarató de Natura - Cultura en MarxaMarató de Natura - Cultura en MarxaMarató de Natura - Cultura en MarxaMarató de Natura - Cultura en MarxaMarató de Natura - Cultura en Marxa
Campanya Sequera EAS - Talla\'t amb l\'aigua!
Recollida de deixalles - Cubells amb Xip - Banner