Patrimoni Cultural

Aquest estiu gaudeix de la lectura amb els Llibres Oberts

Recorda que hi ha quatre punts repartits per tot el terme de Taradell on pots intercanviar llibres!

Dijous, 03/08/2023

A la Plaça del Sol del Barri de Castellets, al Parc Jaume Vila del Barri de Mont-rodon, a l'entrada de la Urbanització La Roca i a la Placeta Muriel Casals hi trobem situades les quatre casetes que van fer els Tonis de Taradell al llarg del camp de treball, i que van cedir a l'Ajuntament per dur a terme aquesta iniciativa per fomentar la lectura. 

L'estiu és una època de relaxació i canvis en les rutines diàries. Sol ser una època en què hi ha menys càrrega mental, especialment per als estudiants. Llegir és una manera excel·lent de mantenir el cervell actiu i entrenat, evitant una possible pèrdua d'aprenentatges durant les vacances. Pels més menuts, llegir durant aquest període els ajuda a mantenir l'hàbit de lectura i així facilitar que es reprengui amb normalitat quan comenci l'any escolar.

La lectura constant millora el vocabulari, la comprensió lectora i la capacitat d'expressar les idees de manera coherent i fluida. Aquesta millora en les habilitats comunicatives té un impacte positiu en la vida personal i professional. Així, és una excel·lent manera d'aprendre coses noves i adquirir coneixements en diverses àrees. Sigui que triïs novel·les de ficció, llibres d'història, ciència o altres temàtiques; l'estiu et brinda temps per augmentar el teu bagatge de coneixements.

Llibres ObertsLlibres Oberts

També pots fer servir aquest hàbit per relaxar-te, desconnectar de les preocupacions i el ritme frenètic de la vida quotidiana. És una activitat relaxant que et permet escapar de la realitat durant un temps i reduir els nivells d'estrès. A més, és una activitat flexible que pots adaptar al teu ritme, a les teves preferències i als teus gustos personals. Amb la lectura podràs transportar-te a altres mons, viure aventures emocionants i conèixer personatges interessants, tot això gràcies a la força de la paraula escrita. Agafa, doncs, un bon llibre a les casetes de Llibres Oberts i gaudeix d'aquest temps d'estiu amb una lectura apassionant!

Com funciona?

El funcionament d'aquest intercanvi gratuït de llibres és molt senzill: qualsevol persona pot agafar un llibre i, si vol, endur-se'l a casa. Un cop llegit, pot tornar a deixar-lo o portar-ne un de nou perquè una altra persona en pugui gaudir. També s'en poden deixar sense agafar-ne cap, només pel simple plaer de compartir.