Taradell se suma al projecte Viles Florides

Dijous, 07/03/2019

Viles florides

Taradell s'incorpora al projecte Viles Florides que promou la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds. Amb el municipi de Taradell, ja són 134 municipis a tota Catalunya que formen part d'aquest moviment. Taradell és el dotzè municipi de la comarca d'Osona que entra a formar part del moviment Viles Florides.

Taradell aposta per la reconversió de l'enjardinament ornamental dels seus espais verds per enjardinament productiu a partir de la plantació de plantes aromàtiques i medicinals. El passat any 2017 es va iniciar el projecte Aromes de Taradell amb la creació del Parc de les Olors de Taradell que impulsa el conreu d'aromàtiques concretament del barballó, planta família de les lavandes i que té un fort lligam al municipi perquè d'aquesta planta es realitzen les atxes o torxes que s'utilitzen per rebre els Reis Mags d'Orient la nit del 5 de gener.

Viles florides - Taradell

El regidor de medi ambient, Jordi Baucells, explica que “en aquests darrers anys s'estan impulsant diverses accions al municipi en relació a les plantes i les flors, volem incentivar a tot el municipi a participar de forma activa en aquest projecte amb l'objectiu de convertir Taradell, en la petita Provença de la comarca d'Osona”. A més a més, afirma que la voluntat és “promoure entre els ciutadans l'ús de les plantes aromàtiques més enllà de la nit de la cavalcada dels Reis d'Orient, plantant els seus jardins, els seus balcons, decorant aparadors i vestint els nostres carrers de flors i aromes tot l'any”.