Esport

S’instal•la un espai lúdic i de salut per la gent gran

Dimarts 29/03/2016

Espai lúdic de la gent gran

Amb la finalitat de potenciar el dinamisme en la població de major edat del municipi, el passat mes de desembre l'Ajuntament de Taradell va ampliar la zona esportiva i de lleure vora el bosc del Pujoló i va ubicar un espai lúdic i de salut a l'avinguda de Mossèn Cinto Verdaguer, just al costat del Pavelló d'Esports i l'EAS Taradell.

 

Es tracta d'un circuit de salut a l'aire lliure on es pot fer una gran varietat d'exercicis suaus que treballen totes les parts del cos, amb l'objectiu de millorar la coordinació i la forma física, realitzant un exercici complet i adequat a les necessitats de cada persona. El recorregut permet treballar les facultats físiques i sensorials de la gent gran així com també dels infants i altres grups de població.

Els exercicis es poden realitzar en companyia d'altres persones o familiars, i ajudaran a la gent gran a mantenir l'activitat física, i alhora impulsaran les relacions interpersonals i la motivació de cadascú, afavorint-ne la qualitat de vida, la convivència i la integració ciutadana.

Espai lúdic gent gran 2

Per donar a conèixer el funcionament de l'espai i les seves potencialitats, a partir del mes d'abril es portaran a terme unes sessions de dinamització que aniran a càrrec d'una fisioterapeuta contractada per la Diputació de Barcelona.

D'aquestes sessions, una anirà destinada a professionals: tècnics esportius, personal de la residència i del CAP.

L'equipament ha estat finançat completament per la Diputació. L'Ajuntament n'ha adequat el terreny, n'ha millorat S'instal·la un espai lúdic i de salut per la gent gran l'accessibilitat i la seguretat de les voreres, i l'ha equipat amb mobiliari urbà perquè esdevingui un espai agradable, segur, d'interrelació per a tothom i vingui de gust fer-hi exercici.