Educació

L'Ajuntament col·labora a l'edició del conte “Un arxiu és...” de Núria Cañellas

Se'n distribuïran alguns exemplars a les escoles de Taradell

Dimecres, 25/10/2023

El dia 21 d'octubre a la Biblioteca de Vic Pilarin Bayés de Vic es va fer la presentació del conte “Un arxiu és...”, escrit per Núria Cañellas, mare de l'Escola El Gurri de Mont-rodon, i il·lustrat per Anna Domènich.

Gràcies a la campanya de financiació col·lectiva, a la qual l'Ajuntament de Taradell va participar-hi amb una aportació de 1.000 €, s'ha pogut editar i publicar aquest conte.

La història fa viatjar en el temps a través de diversos materials, documents i fotografies... per explicar la feina de l'arxivera (que l'autora coneix molt bé) i la importància dels arxius. Així, els infants poden viatjar a través de la música i els sentits fins aquest univers desconegut que, sovint per a ells, són els arxius.

Del conte, que acaba amb una cançó que es pot escoltar mitjançant un codi QR —on a més es pot trobar més material didàctic— se'n distribuïran alguns exemplars a les escoles de Taradell. Llegint-lo, els alumnes, el professorat i les famílies coneixeran una mica més el món dels arxius.