Educació

La setmana de la mobilitat a Taradell

Dilluns, 21/09/2020

L'Ajuntament de Taradell, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura que es celebra del 16 al 22 de setembre, ha decidit implementar diferents mesures permanents per facilitar els desplaçaments a peu de la ciutadania, i per augmentar la seguretat tant dels vianants com dels vehicles motoritzats.

Així, aquesta setmana ha quedat enllestida la tanca vegetal entre la vorera i la calçada a la pujada de l'avinguda Montseny fins a l'Escola Les Pinediques. Aquesta tanca vegetal està formada per plantes de l'espècia Abèlia x grandiflora, les quals s'aniran donant forma de tanca a mesura que creixin fins a uns 90 cm. Gràcies a aquesta tanca, la ciutadania –majoritàriament alumnes de Les Pinediques– podran desplaçar-se a peu de manera més segura.

WhatsApp Image 2020 09 16 at 184841 2

Paral·lelament, també s'han col·locat uns topalls als aparcaments del carrer de l'Església per evitar que els cotxes estacionats obstaculitzin el pas dels vianants per la vorera. En aquest els beneficiaris d'aquesta acció són, sobretot, els  alumnes de l'Escola Sant Genís i Santa Agnès, que podran circular per la vorera sense obstacles ni barreres.

WhatsApp Image 2020 09 02 at 091618

Des de l'Ajuntament de Taradell es fa una aposta clara per la mobilitat sostenible i segura de la ciutadania, i en els propers mesos s'adoptaran noves mesures per seguir avançant en aquesta línia. Totes aquestes accions s'emmarquen en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, objectiu 11, i en la Declaració d'Emergència Climàtica realitzada recentment per part del consistori.