Benestar

Campanya de Civisme: Taradell, viure o conviure?

Ajuntament de Taradell

Vila, 45 - 08552 - Taradell - Barcelona

T 93 812 61 00

contactar@taradell.cat

Campanya de Civisme: Taradell, viure o conviure?

Tothom li reconeix a Taradell el seu caràcter obert i acollidor, no costa gaire venir-hi a viure i sentir-se taradellenc com el que més. Explicar aquest fet amb raons objectives i entenedores per tothom no és fàcil però potser no cal, n'hi ha prou amb que sigui així i que entre tots ho mantinguem.

Per aquest i altres fets, el nostre poble ha crescut molt i ara ja som més de 6000 persones que més enllà de viure a Taradell hem d'aconseguir conviure de forma pacífica i solidària. L'equip de govern assumim aquest repte i, per fer de la convivència una constant en les nostres actuacions, promovem un seguit de mesures totes elles basades en el respecte i l'educació com a base de la relació entre les persones.

En aquesta pàgina anireu trobant accions que tracten de diverses matèries que totes tenen en comú la promoció de la convivència entre els veïns de Taradell: la tinença responsable dels animals de companyia, el treball en xarxa, la recollida de les deixalles, el Centre Obert, etc. D'altres aspectes relacionats amb la convivència no estan presents en aquest butlletí però si que ho estan en les nostres actuacions municipals. Entre d'altres podem citar el respecte pels espais comuns, el pla d'acollida per a les persones que vénen a viure al poble, el programa Drecera per a joves estudiants, el pla municipal en drogodependències, el control dels sorolls a la via pública, el Punt Jove, etc.

Totes elles són accions conjuntes dutes a terme amb la participació de diferents entitats i/o persones del municipi. Segurament no serien possibles sense la participació de la comunitat o en tot cas el seu impacte seria molt limitat.

Ens queda molta feina per fer, segur que tots tenim en la memòria fets del nostre poble que poc o res tenen a veure amb el respecte i la convivència que volem promoure i mantenir: la nit de Sant Joan i la destrucció d'equipament públic o privat, les festes de joves i el consum abusiu d'alcohol o d'altres substàncies, els problemes causats als veïns i a la via pública en les festes de les carpes de la festa major, el soroll de les motos a les nits d'estiu, els conflictes entre veïns, etc.

Les accions que anem fent no tenen cap sentit sense la vostre participació en un marc de diàleg basat en el respecte, l'educació i la responsabilitat individual i col·lectiva. Us volem animar a participar en els actes i actuacions previstes. També us encoratgem que ens feu arribar iniciatives o inquietuds que tingueu en aquest àmbit per així poder-les fer realitat entre tots.

ACCIONS: