Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Ja saps tot el que pots viure a la biblioteca?
Comença la campanya Ja saps tot el que pots viure a la biblioteca? que neix amb l'objectiu de donar a conèixer tots els serveis i avantatges que ofereixen les biblioteques de la XBM a tota la ciutadania de la demarcació de Barcelona.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona dóna servei a totes les comarques de Barcelona i està formada per més de 200 biblioteques i deu bibliobusos, que treballen conjuntament amb uns mateixos estàndards de qualitat de servei, tot garantint l'equilibri territorial en l'accés al servei de lectura pública.

Veure entrada completa
Lectura musicada de poemes de Josefina Peraire i celebració del Dia Mundial de la Poesia
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell celebrarà el Dia de la Poesia amb una Lectura musicada de poemes de Josefina Peraire. 

Serà el proper dimarts, 21 de març, en una activitat en la qual Anna Miralpeix serà l'encarregada de llegir els poemes de Josefina Peraire, una poetessa molt vinculada a Taradell, que ens va deixar fa uns mesos. L'activitat començarà a 2/4 de 8  del vespre i l'acompanyament musical anirà a càrrec de Coloma Bertran (violí). Tot seguit es farà la inauguració de l'exposició de poemes d'autors locals Abril Poètic.

Veure entrada completa
Celebrem el Dia Mundial de la Poesia amb la lectura del poema 'La poesia' d'Antònia Vicens
Com cada 21 de març, la Biblioteca de Taradell ha preparat diverses activitats per celebrar el Dia Mundial de la Poesia. 

La Unesco va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes -amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades-, celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d'iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. En aquest sentit, es fa la tria d'un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial (amb celebració d'Alacant a L'Alguer, i de la Franja a Puigcerdà).

Veure entrada completa
Lídia Casado torna a guanyar la travessa dels Oscars de la Biblioteca
Lídia Casado Rovira és la guanyadora de la travessa dels Oscars que des de fa tretze anys organitza la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Casado, que ja va ser la guanyadora la travessa de l'any passat, va encertar set de les deu categories que hi havia a la butlleta. Concretament va encertar en la categoria de millor actriu protagonista (Emma Stone - La La Land); millor actriu secundària (Viola Davis - Fences); millor pel·lícula de parla no anglesa (El viajante - Irán, Asghar Farhadi); millor banda sonora (Justin Hurwitz - La La Land); millor director (Damien Chazelle - La La Land), millor actor protagonista (Casey Affleck - Manchester frente al mar) i millor actor secundari (Mabershala Ali (Moonlight).

Veure entrada completa
Pol Avinyó acostarà el Liceu a Taradell
El musicòleg i divulgador musical Pol Avinyó serà aquest dimarts a la Biblioteca de Taradel per parlar sobre l'òpera Rigoletto que aquests dies es pot veure al Gran Teatre del Liceu.

La conferència, oberta a tothom, servirà per per contextualitzar l'òpera d'Otello de Giuseppe Verdi que un grup d'usuaris de la Biblioteca aniran a veure el 28 de març. En el decurs de la xerrada es repassraà l'argument i alhora es donaven les claus d'audició que permetran desgranar-la i gaudir-la en la seva màxima intensitat. Pol Avinyó col·labora professionalment amb el Liceu per a la difusió de l'òpera i l'acostament del Liceu al territori català. La xerrada començarà a 2/4 de 8 del vespre.

Veure entrada completa
Xerrada 'Dones i premsa: La mirada (masculina) dels mitjans' a càrrec de Berta Florés a la Biblioteca
El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona i un any més des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s'han planificat algunes activitats per aquest dia.

Aquest dimecres, a 2/4 de 8 del vespre, es farà la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona i la xerrada Dones i premsa: La mirada (masculina) dels mitjans que anrià a càrrec de la periodista Berta Florés.

 Sabíeu que les dones som una majoria a les facultats de comunicació però que, a l'hora de cercar feina de periodistes, solem ocupar els llocs de menys poder? Només un de cada cinc càrrecs importants a les redaccions l'ocupa una periodista. A més, solem ser les que tenim els contractes més precaris i les pitjors condicions. Per què es margina l'esport femení a les notícies? Per què hi ha tan poques dones a les tertúlies? Per què els mitjans destaquen la roba de les polítiques i no la dels polítics? La xerrada, plena d'exemples d'actualitat, vol demostrar que la visió dels mitjans és totalment androcèntrica: l'home sempre és al centre de la informació perquè allò que és masculí es considera neutre i universal i encara no es té en compte una perspectiva de gènere.

Veure entrada completa
Demana material audiovisual per préstec interbibliotecari a altres biblioteques
Des del passat mes de febrer ja es pot demanar CD's i DVD's a la resta de biblioteques de la Xarxa Municipal de la Diputació de Barcelona. 

D'aquesta manera s'amplia el préstec interbibliotecari a tot el fons audivisual de les biblioteques. La mesura respon a l'esperit d'aquest servei per facilitar l'accessibilitat de la col·lecció del catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals i l'optimització eficient dels fons documentals de les biblioteques que treballen de forma coordinada i cooperativa.

Veure entrada completa
Jornades '100 anys del TBO' a la Biblioteca de Catalunya
Els propers 16 i 17 de març se celebraran a la Biblioteca de Catalunya les Jornades 100 anys de TBO.

El mes de març de l'any 2017 es compliran els 100 anys de l'aparició del primer número de la revista TBO. La popularitat d'aquesta publicació, que va arribar a vendre 300.000 exemplars setmanals, va provocar que a partir dels anys quaranta totes les revistes de historietes rebessin el nom de “tebeos”. El TBO és, per tant, la revista degana de la història dels còmics a casa nostra.

Veure entrada completa
Enric Casulleras presenta el llibre 'Parlem d'economia amb els joves' a la Biblioteca de Taradell
La presentació anirà a càrrec de Carme Terricabras i es farà aquest dijous a 2/4 de 8 del vespre.

El taradellenc Enric Casulleras va publicar, a finals d'any, el llibre Parlem d'economia amb els joves. En ell intenta donar un cop de mà a les famílies parlant d'economia amb un llenguatge planer, amb la intenció de promoure l'esperit crític del joves envers el sistema capitalista que els ha tocat viure.Com diu l'autor, un altre món és possible i canviar-lo és a les nostres mans.Aquest dijous, a partir de 2/4 de 8 del vespre, el presentarà a la Biblioteca de Taradell acompanyat de Carme Terricabras. Serà a partir de 2/4 de 9.

Veure entrada completa
La Biblioteca de Taradell farà un 'English Media Club' el 25 de març
El dissabte 25 de març a la Biblioteca de Taradell es realitzarà un English Media Club, un Club de Lectura en anglès en el qual es veurà i es parlarà del capítol Sardines de la sèrie Inside No.9.

Un English Media Club és un espai on podràs utilitzar el teu anglès de forma natural i real. Mirarem curts, episodis de series i vídeos d'Anglaterra i Estats Units per després parlar sobre les històries i aspectes estètics que hem observat.  És l'oportunitat perfecte per experimentar la cultura anglesa i americana. “Media” és molt important a Anglaterra i Estats Units, de fet, és una part fonamental de l'entitat d'aquests països, especialment per Anglaterra. Aquesta primera sessió començarà a les 11 del matí.

Veure entrada completa