La Biblioteca de Taradell acosta l'òpera als usuaris

La literatura és una branca de Belles Arts que permet endinsar-se a qualsevol art, com per exemple la música.

Dijous, 26/01/2023

Dins el programa l'Òpera a les Biblioteques de la Fundació Òpera Catalunya, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font encetarà el gener del 2023 amb cultura operística.

Albert Ferrer Flamerich, musicòleg i llicenciat en història de l'Art, serà l'encarregat de realitzar una conferència que tractarà sobre Les veus femenines de l'òpera

Aquesta sessió estarà dedicada a descobrir alguns elements constitutius de l'òpera i la seva evolució a partir del comentari i audició de diferents fragments musicals cantats per veus femenines (sopranos, mezzosopranos i contralts) que serviran d'exemple per a enriquir el coneixement dels melòmans i familiaritzar-se amb aspectes concrets com els tipus d'àries, les tipologies vocals o les característiques generals de l'espectacle.

L'activitat tindrà lloc el dijous 26 de gener a les 7 de la tarda. Serà una sessió de les tres programades al llarg de la temporada. 

La segona activitat d'aquest programa cultural serà una xerrada introductòria de l'òpera Madama Butterfly de Puccini per tal de conèixer el context de l'obra i les característiques de la composició musical i de la interpretació. Serà el 23 de febrer i també anirà a càrrec d'Albert Ferrer Flamerich.  

La tercera activitat va lligada amb aquesta òpera i es que els usuaris de la Biblioteca que ho desitgin podran anar el diumenge 26 de febrer a veure Madama Butterfly a L'Atlàntida de Vic. Les inscripcions són limitades i ja es poden fer al taulell de préstec de la Biblioteca pel preu de 36 euros. 

Aquestes tres activitats compten amb el suport de la Fundació Òpera Catalunya. 

Madame Butterfly_Atlàntida