'Un amor' d'Alejandro Palomas al Club de Lectura del mes de maig

Estarà conduït per Núria Martínez i es farà el dijous 25 de maig. 

Dijous, 25/05/2023

Alejandro Palomas va publicar l'any 2018 Un amor, la novel·la proposada als membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell pel mes de maig. Després d'escriure Una madre (2014) i Un perro (2016), Palomas tanca una trilogia formada per tres novel·les independents que s'expliquen entre sí amb una família que ha entrat a la vida dels lectors. La crítica però deixa clar que amb Un amor Palomas ha escrit la seva obra més completa i més madura i, de fet, amb aquesta novel·la va rebre el Premi Nadal 2018.

L'argument

9788423353354

Un amor és entrar en aquesta meravellosa família per la porta gran. 24 hores. Un casament, tot va bé. Una trucada, tot va malament... I des d'aquí, la vida en vena.

Al reduït univers familiar d'Amalia i els seus tres fills, Silvia, Emma i Fer, l'engranatge es mou al ritme desacompassat de les emocions. És una família típica i, sobretot, molt real. Un cosmos cuit al foc lent de diverses entregues que han lligat milers de lectors. Però arriba un dia cim a les seves vides. Emma es casarà i tots se submergeixen en les tasques i els remolins dorganitzar el millor casament. La nit prèvia a la cerimònia, una trucada trenca l'harmonia familiar. Silvia, Emma, Fer i altres parents es conjuren per poder celebrar alhora l'aniversari d'Amalia, que coincideix inevitablement amb la data del casament. 24 hores d'accelerada emocional que posaran a prova tots i cadascun i el mateix engranatge familiar. Un nou exercici de virtuosisme emocional. Una literatura que arriba pel plexe i s'innocua directament als sentiments. Alejandro Palomas estén la seva ja variada paleta de colors per dotar els seus personatges dels matisos, biaixos i trets que els acosten als lectors i aquests els reconeixem com a propis als seus particulars universos familiars.

L'autor

Alejandro Palomas

Alejandro Palomas (Barcelona, 1967) és llicenciat en Filologia Anglesa i màster en poètica pel New College de San Francisco. Ha compaginat el periodisme i la traducció amb la poesia (Vull i Una flor). Entre altres, ha publicat les novel·les El ànima del món, Aigua tancada, El tiempo que nos une i l'àlbum il·lustrat Un cirerer. 2019. L'exitosa trilogia Una madre, Un perro i Un amor (Premi Nadal 2018) retrata una família que ha enamorat milers de lectors. Amb Un país amb el teu nom (Destino, 2021) va iniciar un nou univers literari. La seva obra ha estat portada al cinema i al teatre i s'ha traduït a més de vint llengües

twitter