Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
'En Bum i el tresor del pirata' a l'Hora del conte del mes de maig
Ens voleu ajudar a trobar el tresor d'un gran pirata a la platja de la Mitja Lluna?

En Bum s'assabenta una nit que a la platja de la Mitja Lluna hi ha amagat el tresor del pirata. Decideix anar-lo a buscar però, se'n sortirà? El proper dimecres,24 de maig, la sala infantil de la Biblioteca acollirà una nova edició de l'Hora del conte. En aquesta ocasió serà la companyia Homenots que presentarà l'espectacle en Bum i el tresor pirata. Començarà a 2/4 de 6 de la tarda i mentre els assistents busquin el tresor d'un gran pirata, amb l'ajuda d'un mapa, podran descobrir sons molt divertits i fins i tot tocar algun instrument.

Veure entrada completa
Exposició: 'Els goigs de Taradell' a la Biblioteca
Des del passat dijous i fins al  27 de maig es pot visitar al vestíbul de la biblioteca una exposició sobre goigs.

Aquesta va estar creada amb motiu de la presentació del llibre Els goigs de Taradell que ha escrit Antoni Gimeno i la base principal són els goigs que s'han cantat o tenen algun fet comú amb Taradell: els de la parròquia, els dels aplecs dels pobles de la rodalia, els de l'altar i també els festius. L'exposició també compta amb un plafó explicatiu del què són els goigs. A cada plafó hi ha informació sobre el determinat sant o devoció a què està destinat el goig, alguna de les versions d'aquest goigs i també fotografies antigues relacionades també amb el goig com ermites o diferents espais taradellencs així com codis QR que et permet escoltar alguns d'aquests goigs cantats per la Coral l'Arpa de Taradell o que et dirigeixen al web del Grup de Recerca on s'hi troba un ampli estudi sobre els goigs realitzat a través del llibre de Gimeno.

Veure entrada completa
Xerrada 'La revolució de les dones a l’Índia rural. Barreres i desafiaments' amb Montse Ortiz
Aquest dijous, 18 de maig, Montse Ortiz serà l'encarregada d'oferir una conferència-tertúlia a la Biblioteca de Taradell. 

Oritz és coordinadora de sensibilització i especialista en gènere i desenvolupament de la Fundació Vicente Ferrer i durant la xerrada que porta per nom La revolució de les dones a l'Índia rural. Barreres i desafiaments es projectarà el documental De mujer a mujer que mostra com un grup de cinc dones, format per les periodistes Àngels Barceló i Cristina Pardo, l'actriu Sílvia Abascal i les empresàries Ana Maria Llopis i Irene Cano han viatjat a l'Índia per conèixer el canvi que representa De Mujer a Mujer.

Veure entrada completa
Club del llibre amb Coia Valls
La Biblioteca de Manlleu serà l'escenari del Club del llibre d'aquest any. 

El club del llibre és un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials. Es portarà a terme el dijous 25 de maig a 2/4 de 8 del vespre a l'auditori Fundació Antiga Caixa Manlleu de la Biblioteca de Manlleu i en aquesta ocasió l'autora convidada és Coia Valls. Ell parlarà de les seves novel·les com Amor Prohibit, Ehteria, La cuinera, El Mercader o La princesa Jade. Una vintenta de membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell hi participaran juntament amb membres d'altres clubs de lectura de les biblioteques de la comarca.

Veure entrada completa
Es presenten un total de 131 obres a la quinzena edició del premi Solstici
79 de les quals s'han presentat a la modalitat d'adults mentre que 52 ho han fet al premi Infantil Jordi Capell.

A finals del mes d'abril va acabar el termini per presentar els treballs per a la quinzena edició del premi literari Solstici. Un cop fer el recompte s'han presentat un total de 131 obres. De les 79 que s'han presentant a la modalitat d'adults, 46 ho han fet en la modalitat de prosa i 33 a la de poesia. Els autors provenen de diversos punts del poble català com Banyoles, Sant Joan de les Abadesses, Reus, Tarragona i Lleida, entre d'altres. Pel que fa al premi Infantil Jordi Capell, dels 52 treballs que s'han presentat, 28 han estat en prosa i 24 en poesia. En aquest sentit hi ha hagut un augment considerable de treballs respecte al darrer any quan se'n van presentar un total de 94.

Veure entrada completa
Xerrada: 'Treballar l'autoestima dels nostres fills/filles a través dels contes'
Nova xerrada d'Alba Rosique a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 
Amb el nom de Treballar l'autoestima dels nostres fills/filles a través dels contes, Alba Rosique oferirà el proper dimecres, 17 de maig, una nova xerrada a la Biblioteca. Rosique, psicòloga i psicoterapeuta, ens parlarà de com n'és d'important que el vostre fill/a tingui confiança en ell mateix i ens farà un seguit de recomanacions  per treballar-ho a casa, especialment a través dels contes que tindreu disponibles a la biblioteca. L'autoestima és la percepció que tenim de nosaltres mateixos.
Veure entrada completa
Apunta't al Laboratori de lectura: 'Avui és un bon dia per canviar el món'
El dijous 18 de maig farem la segona sessió dels Laboratoris de Lectura. En aquesta ocasió s'anomena Avui és un bon dia per canviar el món

Per aquests motiu, tots aquells i aquelles que creguin que viure en un món millor és possible, queden convocats a la Biblioteca de Taradell el 18 de maig a 2/4 de 6 de la tarda. En aquesta sessió s'analitzaran realitats diverses, es donaran a conèixer accions interessants i decidirem com podem embellir el nostre entorn. Els Laboratoris de lectura són un tipus d'activitat familiar que convida a experimentar al voltant de la lectura, espais de creació que promouen experiències especials, afectives i vivencials al voltant dels llibres.

Veure entrada completa
Recepció dels alumnes de l'intercanvi Taradell-Contres
El 4 de maig van arribar a Taradell els alumnes francesos de l'Institut de Contres que estan d'intercanvi amb els alumnes de l'INS Taradell. 
Aquest dijous, penúltim dia de la seva estada en terres osonenques, es farà a la Biblioteca de Taradell, un acte que servirà per acomiadar els alumnes i professors francesos que tenen entre 14 i 15 anys i estan estudiant espanyol. Aquesta activitat començarà a les 7 de la tarda i es projectaran dispositives del Castell del Loite, també fotografies de l'estada dels alumnes de l'INS Taradell a França, el passat mes d'abril i parlaments a càrrec de l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer i del director de l'Institut, Àngel Pozas. L'acte està obert a tota la població. 
Exposició: 'Les nostres arrels'
Amb motiu de la festivitat de Sant Isidre, patró dels pagesos, l'Arxiu Fotogràfic surt al carrer amb l'exposició anomenada Les nostres arrels.

Taradell és un poble històricament dedicat a la pagesia. Aquesta mostra de fotografies vol ser un petit homenatge a aquest passat, a aquests homes i dones que tenien cura de la terra, l'estimaven i a l'hora en treien profit. Es tracta d'un recull d'una vuitantena de fotografies en el qual es mostra el procés de la collita, els paisatges agrícoles, el treball dels professionals i en definitiva, com ha evolucionat la vida a pagès.

Veure entrada completa
Els Goigs de Taradell recollits en un llibre i una exposició
Antoni Gimeno ha recollit en un llibre els goigs de Taradell. Es tracta d'un recull dels goigs que es canten o s'han cantat en el terme municipal de Taradell i en els respectius aplecs de les rodalies. 

En Els goigs de Taradell, tal i com s'anomena el llibre, hi podem trobar un inventari de les edicions conegudes dels goigs a Taradell, més de 50. Per una banda hi trobem els que s'han editat sobre el terme de Taradell. En total n'hi ha 38: Sant Genís (6), Sant Sebastià 810), Santa Llúcia (4), Sant Antoni Abat (1), Sant Quirze i Santa Julita (5), Mare de Déu de Mont-rodon (4), Santa Creu del Castell (1), Sant Lluís De Gonzaga (1) i dos goigs festius.

Veure entrada completa