Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
L'exposició 'Dones belles' a la Biblioteca de Taradell
Des d'aquest dilluns i fins el 9 de març la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell acollirà l'exposició Dones Belles.

Es tracta d'una mostra, de 18 cartells, adreçada a tota la ciutadania en general, que té per objectiu posar en valor la bellesa que totes les dones tenen dins. L'exposició va sorgir del taller intercultural de mares que es fa a l'escola pública de primària de Tona l'Era de Dalt, que el 2016 s'anomenava Som creatives i que estava dirigida per l'Associació Arae. L'exposició és fruit de la reflexió d'aquest grup de dones sobre com condiciones els mitjans de comunicació i sobretot els anuncis publicitaris la visió que es té de les dones. Aquest taller es tracta d'un espai de trobada que vol aprofitar la diversitat cultural existent a l'escola.

Veure entrada completa
Es convoca la quinzena edició del Premi Literari Solstici de Taradell
La biblioteca Antoni Pladevall i Font juntament amb la Comissió Premi Solstici ha convocat la quinzena edició del Premi Solstici.

El tema és lliure per a la categoria d'adults (a partir de 16 anys) i els guanyadors opten a 300 i 200 euros. Els guanyadors de la categoria infantil, també amb tema lliure, opten al Premi Jordi Capell, que consisteix en un lot de llibres. El termini de presentació dels treballs és el 29 d'abril i l'acte de lliurament el dissabte 17 de juny a les 12 del migdia a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa
Nou Club de Lectura en anglès a la Biblioteca de Taradell
Es tracta d'una activitat que té com a objectiu practicar la llengua anglesa a partir de la lectura d'una novel·la en versió original. 

En aquesta ocasió el llibre escollit és la versió adaptada de la novel·la The woman in White de Wilkie Collins. Una història considerada com una de les primeres novel·les de misteri. La conductora d'aquest club de lectura serà Eva Tordera, professora d'anglès de l'INS Taradell. El Club de Lectura es farà el dimecres 22 de febrer a 2/4 de 6 de la tarda i servirà per debatre i comentar aquest clàssic de la literatura anglesa. Totes les opinions i comentaris es faran en anglès. Per això, per participar en aquest Club de Lectura, es requereix un nivell d'anglès mitjà, equivalent al First Certificate. Qui es vulgui llegir el llibre, pot recollir-lo a la Biblioteca de Taradell, de forma gratuïta.

Veure entrada completa
Ens acompanyes al Liceu? L'òpera Rigoletto de Verdi ens espera
Des de la Biblioteca de Taradell tornem al Liceu per veure un dels 14 títols de la temporada, l'òperaRigoletto de Verdi. 

Com l'any passat, des de la Biblioteca de Taradell us proposem gaudir d'aquesta òpera considerada la primera de les obres mestres operístiques de Verdi que es va estrenar, de forma triomfal, a La Fenice de Venècia, l'11 de març de 1851. Hi anirem el 28 de març a les 8 del vespre. El Liceu ens ofereix uns preus especials per anar-hi i tenim reservades localitats a la part central del tercer pis. Les inscripcions es poden fer a partir de l'1 de febrer al taulell de préstec de la Biblioteca.

Veure entrada completa
Inspira't, escriu i participa a l'Abril Poètic
Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font estem preparant una nova edició de l'Abril Poètic. 

Si ets de Taradell, t'agrada escriure i vols que la teva obra es pugui veure i llegir a l'exposició que es muntarà al vestíbul de la Biblioteca de Taradell durant els mesos de març i abril, porta'ns la teva obra. Teniu temps d'enviar-nos el poema fins al 24 de febrer. El tema és lliure i la llargada del poema ha de ser d'un DIN-A4 com a màxim!

A banda de l'exposició, des de la Biblioteca també publicarem els poemes a les nostres xarxes socials (web, twitter, instagram i facebook). La inauguració de l'exposició de poemes serà el 21 de març, Dia internacional de la poesia, i es podrà visitar durant tot el mes d'abril, un mes on a la Biblioteca es realitzaran altres activitats relacionades amb aquest gènere. 

Participa a la travessa dels Oscars a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell
Per tretzè any consecutiu, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell organitza la travessa dels Oscars 2017. 

Hi podeu participar fins al dissabte 25 de febrer a 2/4 de 2 del migdia, un dia abans que s'entreguin aquests prestigiosos premis cinematogràfics a Hollywood. Hi poden participar tots els usuaris, a partir de 14 anys, que ho vulguin omplint les butlletes que es poden trobar a la mateixa Biblioteca. Només s'accepta una butlleta per persona. En cas de dipositar-ne més d'una, no en serà acceptada cap. En concret, cada participant ha de fer les seves apostes per a deu categories: millor pel·lícula, millor director, millor actor protagonista, millor actriu protagonista, millor actor secundari, millor actriu secundaria, millor pel·lícula de parla no anglesa,  millor banda sonora, millors efectes visuals i millor fotografia. La cerimònia de la 89a edició dels Oscars se celebrarà el 26 de febrer en el Dolby Theatre de Hollywood.

Veure entrada completa
'La senyora Florentina i el seu amor Homer' al Club de Lectura del mes de febrer
El Club de Lectura del mes de febrer està dedicat a una obra de teatre. Concretament els membres del club llegiran 'La senyora Florentina i el seu amor Homer'.

Es farà el dijous 23 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell i estarà conduït per la filòloga taradellenca Anna Fernández. El 9 de març, i  dins l'activitat Llegir el teatre, els membres del Club de Lectura aniran al Teatre Nacional de Catalunya a veure la posada en escena d'aquesta obra dirigida per Sergi Belbel.  

La Senyora Florentina i el seu amor Homer és una obra dramàtica de Mercè Rodoreda que es va editar a Barcelona, l'any 1993, dintre del recull El torrent de les flors.

Veure entrada completa
'Les veus operístiques' amb Albert Prat
Les veus operístiques és el nom de la xerrada que farà el taradellenc Albert Prat el proper dijous 16 de febrer a la Biblioteca de Taradell a partir de 2/4 de 8 del vespre.

Es tracta d'una breu introducció al món de les veus operístiques i a l'òpera, mostrant-ne les seves característiques, la seva diversitat, varietat i diferents tipologies coneixent així, les diferents veus, sopranos, tenors, baix, etc. així com les diferents tipologies de veus dins de les mateixes categories. També es parlarà de  les diferents maneres en que venen presentades i articulades dins del discurs operístic i en el transcurs de la funció, els diferents números, i parts que contenen en general les òperes. En definitiva, la xerrada serà una guia molt breu i molt general en la qual es donarà eines a l'oient per poder fruir d'una representació operística d'una manera més intensa.

Veure entrada completa
Segona sessió del Club de Lectura del Premi Protagonista Jove amb 'La venjança dels panteres negres'
Segona trobada del Club de Lectura del Premi Protagonista Jove. 

Els membres del Club de Lectura del Premi Protagonista Jove de la Biblioteca de Taradell faran la segona trobada d'enguany per parlar i comentar el llibre de Gemma Lienas, La venjança dels panteres negre. Es trobaran el dimecres, 1 de març, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. A la primera trobada van comentar Connexions, d'Elisabeht Stewart.

Veure entrada completa
La Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona et convida al cinema
Participa en el trivial sobre la trilogia del Baztán i guanya una de les 100 entrades dobles per la preestrena de la pel·lícula 'El guardián invisible'.

Participa en el trivial sobre la trilogia del Baztán i guanya una de les 100 entrades dobles per la preestrena de la pel·lícula.

Si vols ser el primer o primera en veure-la al Cinesa Diagonal Mar de Barcelona, el dijous 2 de març de 2017, demostra els teus coneixements sobre la novel·la de Dolores Redondo i aconsegueix una entrada doble. Tots els participants entren en el sorteig.

Veure entrada completa