Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Trobada de Clubs de Lectura a Granollers
Un any més, els usuaris dels clubs de lectura tornen a trobar-se al voltant de la lectura.
15/11/2017

Més de 1.300 lectors de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, entre ells el de la Biblioteca de Taradell, assistiran el 27 de novembre a la sisena trobada dels clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Enguany serà al Teatre Auditori de Granollers per gaudir de la representació, en exclusiva, de l'obra de teatre Els tres aniversaris, una comèdia de Rebekka Kricheldorf amb la traducció del Joan Negrié, dirigida per Jordi Prat i Coll, i representada per  Rosa Boladeras, Joan Negrié, Miranda Gas, Màrcia Cisteró, Anna Alarcón i Albert Triola.

Continua llegint...
'A la llum d'en Toca-sons', a l'Hora del conte d'aquest dissabte
Coneixeu la història del bandoler Jaume Masferrer, més conegut com en Toca-sons?
14/11/2017

Sabies que havia format part de la quadrilla d'en Serrallonga i que més endavant va muntar la seva pròpia banda de bandolers durant el s. XVII? En Toca-sons és el personatge que dóna vida a la festa que es fa a Taradell cada 25 d'agost des de l'any 1993. 

Aquest dissabte a partir les 12 del migdia a la Biblioteca de Taradell descobrirem alguns dels secrets més ben guardats del bandoler taradellenc a l'Hora del conte que ens han preparat l'Associació Festa d'en Toca-sons. Amb el nom d'A la llum d'en Toca-sons es farà un recorregut per la seva història i s'explicarà la vida real del nostre estimat bandoler. La llegenda continua...

Matinal de recerca etnològica a la Biblioteca de Taradell
La biblioteca de Taradell va ser dissabte l'escenari de la V jornada de la presentació de la recerca etnològica a la Catalunya Central 2017 que va comptar amb vuit ponències.
11/11/2017

L'acte el va encetar l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, que va destacar la feina realitzada des de la Biblioteca de Taradell i des del Grup de Recerca i també a la gent del Museu del Ter "perquè són el motor d'aquestes trobades i també per comptar amb Taradell" així com també a totes les persones que feien les ponències "per les hores dedicades a fer recerca etnològica". Finalment va voler dedicar la jornada de Cultura Viva a Lluís Puig, conseller de Cultura a l'exili, una persona que dimarts, en la visita de molts alcaldes a Bèlgica "el vaig veure molt afectat".Carles García, director del Museu del Ter, va recollir la proposta de Verdaguer, ja que "perquè en Lluís Puig ha fet molt per la Cultura Popular". García en la benvinguda a la Jornada va assenyalar que permet "compartir experiències de recerca i donar a conèxier noves propostes, idees i col·laboracions" i va elogiar el Grup de Recerca local de Taradell, amfitrions de la jornada, per "la seva tasca d'excepcional de recerca" i va animar a tothom a seguir "treballant per la recerca etnològica".

Continua llegint...
Taller: De què està feta la vida.Models moleculars' per commemorar la Setmana de la Ciència
La Setmana de la Ciència és l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu.
10/11/2017

Durant uns dies, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera. Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ja fa uns anys que ens sumem en aquesta celebració. Per aquest motiu hem preparat, pel proper dimecres, el taller De què està feta la vida. Models moleculars i que està adreçat als alumnes de Ciències i Ciència Aplicades de Quart d'ESO de l'INS Taradell.

Continua llegint...
Descarrega’t l’app infantil Bibliojuga amb el Gènius
L'aplicació mòbil Bibliojuga amb el Gènius ofereix vuit jocs protagonitzats pels personatges del portal infantil Gènius de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.
09/11/2017

Els nens i nenes hi trobaran jocs del tipus laberint, “memory”, les set diferències i el de buscar i trobar elements dins d'una escena, tots ells protagonitzats pel Gènius, la Valentina, el PlayMe i el Bit. L'aplicació està disponible per als sistemes Android i iOS. Es tracta de la segona aplicació mòbil que llença la Xarxa de Biblioteques Municipals, que ja disposa de l'app BibliotequesXBM, adreçada al públic adult i que permet cercar activitats i biblioteques, dur el carnet al dispositiu mòbil o consultar el catàleg de documents.

El Grup de Recerca de Taradell, amfitrió de les jornades de Cultura Viva 2017
La Biblioteca de Taradell serà la seu, aquest dissabte, de la V jornada La recerca etnològica a la Catalunya Central
06/11/2017

Es tracta d'unes jornades que formen part del programa Cultura Viva, una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i que té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d'estudi els coneixement que elles mateixes han contribuït a crear. El programa es desenvolupa, al llarg de l'any, per tot el país.

Continua llegint...
Ens ha deixat l'escriptor i historiador taradellenc Roger Galisteo
Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font volem tenir un record per a Roger Galiseteo i tota la seva família. L'escriptor i historiador taradellenc va morir dissabte a l'edat de 76 anys.
05/11/2017

La vinculació de Galisteo amb la Biblioteca sempre ha estat molt gran. L'any 2008 va presentar a la Biblitoeca Històries i llegendes de la mar blava, en un acte que va anar a càrrec de Lluís Rovira.

Continua llegint...
Què vols saber de Sílvia Soler?
Les Xarxes de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona té l'espai de participació, l'Entrevista Virtual on els lectors poden fer preguntes als autors sobre les seves obres.
02/11/2017

Aquest mes de novembre l'atuora és Sílvia Soler. Per participar-hi, només has de ser major de 14 anys i escriure la teva pregunta al formulari que trobaràs a la Biblioteca Virtual. Un cop es tanqui el termini fixat, es publicaran les respostes de l'autora a la mateixa web. 

Continua llegint...
Xerrada: 'M'estimes? Deixa'm ser lliure' amb Rosa Padrosa i Elena Crespi
Amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, la Biblioteca de Taradell serà l'escenari de la xerrada-taller M'estimes? Deixa'm ser lliure.
02/11/2017

Es farà el dissabte, 25 de novembre, a 2/4 de 12 del migdia i serà una xerrada-taller que estarà dinamitzat per Rosa Padrosa i Elena Crespi, psicòlogues, sexòlogues i terapeutes de parella. Està organitzat per la regidoria d'Igualatat de l'Ajuntament de Taradell i es tractarà com la base de les relacions de parella pot estar contaminada de dependència, desigualtat i micromasclismes. Això és la base de la violència de gènere i és que l'amor dels contes, no és amor! Detectar els fonaments tòxics d'aquesta base podrà ajudar-nos a combatre la violència psicològica i física que hi ha sota el nom d'amor. 

 
Inscripcions obertes! Apunta't al Laboratori de Lectura 'L'armari de l'Olívia'
Nova edició dels Laboratoris de lectura portàtils a la Biblioteca de Taradell amb L'armari de l'Olívia.  
25/10/2017

Els Laboratoris de Lectura són espais de descoberta i creació per a les famílies, que conviden a experimentar al voltant de la lectura, entesa en el sentit més ampli. Es farà el dimarts 7 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda i en aquesta edició dedicat al personatge de l'Olívia, la hiperactiva porqueta creada per l'il·lustrador nord-americà Ian Falconer. En aquest laboratori, l'Olívia rebrà diverses invitacions per participar a actes de diferents tipus i els participants del Laboratori li hauran de dissenyar un vestit per a cada ocasió.

Continua llegint...
twitter