Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Ja et pots preinscriure a la quarta edició d'El Racó d'en Tià de la Biblioteca de Taradell
El 19 d'abril començarà una nova edició, la quarta, d'El Racó d'en Tià a la sala infantil de la Biblioteca de Taradell.

Les preinscripcions per l'edició de Primavera d'El Racó d'en Tià ja es poden fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a les oficines de l'Ajuntament de Taradell des d'aquest dimecres i fins al 10 d'abril. L'activitat es portarà a terme a la sala infantil de la Biblioteca, tots els dimecres entre el 19 d'abril i el 14 de juny de les 10 del matí a les 12 del migdia.

Veure entrada completa
Poesia a la Biblioteca de Taradell
La Biblioteca de Taradell concentra diverses activitats culturals relacionades amb la poesia durant el mesos de març i abril. 

Concretament les activitats començaran aquest dimarts, 21 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia. Aquest dia s'enceta l'Abril Poètic amb la inauguració de l'exposició de poemes de poetes locals al vestíbul de la Biblioteca. L'exposició és molt visual, amb un disseny diferent a cada edició que convida a la lectura dels poemes. D'aquesta manera, els usuaris de la biblioteca troben la poesia. La peculiaritat d'aquesta exposició, que es podrà veure durant tot el mes d'abril, és que els autors són taradellencs i no són escriptors consagrats en la majoria dels casos. I és que precisament l'objectiu d'aquesta activitat és crear una plataforma de difusió de noves veus poètiques.

Veure entrada completa
Xerrada 'Viatjar amb infants' a càrrec de Cèlia López
El dijous 23 de març la Cèlia López oferirà la xerrada Viatjar amb infants a la Biblioteca de Taradell. L'activitat començarà a 2/4 de 7 de la tarda i ens parlarà de com la seva fill, l'Ivet, amb només 18 mesos ha viatjat a 21 països diferents.  

Es pot viatjar amb nens? I amb un nadó? A la societat existeix una idea preconcebuda de que viatjar amb nadons normalment no és còmode i que fins i tot pot arribar a ser difícil. Res més lluny de la realitat. Viatjar amb nadons i amb infants és ben fàcil. La Cèlia López i l'Enric Vilagrosa ens explicaran com, la seva filla, amb 18 mesos de vida, ja ha estat a 21 països diferents: Croàcia, Montenegro, Bòsnia i Herzegovina, Nagorno Karabakh, Geòrgia, Armènia, Jordània, EEUU, Turquia, Alemanya, Itàlia, Xile, Marroc, Mèxic, Canadà, Cuba, França, Dubai, Iran...

Veure entrada completa
'La veritat sobre el cas Harry Quebert' al Club de Lectura del mes de març
La veritat sobre el cas Harry Quebert és la novel·la escollida pel Club de Lectura del mes de març a la Biblioteca de Taradell. 

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell ja poden recollir el llibre que hauran de llegir aquest mes de març. Es tracta de l'existos llibre de Joël Dicker, La veritat sobre el cas Harry Quebert. El debat sobre el llibre es farà el dimecres 29 de març a partir de 2/4 de 8 del vespre a la mateixa biblioteca.

Veure entrada completa
Ja saps tot el que pots viure a la biblioteca?
Comença la campanya Ja saps tot el que pots viure a la biblioteca? que neix amb l'objectiu de donar a conèixer tots els serveis i avantatges que ofereixen les biblioteques de la XBM a tota la ciutadania de la demarcació de Barcelona.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona dóna servei a totes les comarques de Barcelona i està formada per més de 200 biblioteques i deu bibliobusos, que treballen conjuntament amb uns mateixos estàndards de qualitat de servei, tot garantint l'equilibri territorial en l'accés al servei de lectura pública.

Veure entrada completa
Lectura musicada de poemes de Josefina Peraire i celebració del Dia Mundial de la Poesia
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell celebrarà el Dia de la Poesia amb una Lectura musicada de poemes de Josefina Peraire. 

Serà el proper dimarts, 21 de març, en una activitat en la qual Anna Miralpeix serà l'encarregada de llegir els poemes de Josefina Peraire, una poetessa molt vinculada a Taradell, que ens va deixar fa uns mesos. L'activitat començarà a 2/4 de 8  del vespre i l'acompanyament musical anirà a càrrec de Coloma Bertran (violí). Tot seguit es farà la inauguració de l'exposició de poemes d'autors locals Abril Poètic.

Veure entrada completa
Celebrem el Dia Mundial de la Poesia amb la lectura del poema 'La poesia' d'Antònia Vicens
Com cada 21 de març, la Biblioteca de Taradell ha preparat diverses activitats per celebrar el Dia Mundial de la Poesia. 

La Unesco va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes -amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades-, celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d'iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. En aquest sentit, es fa la tria d'un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial (amb celebració d'Alacant a L'Alguer, i de la Franja a Puigcerdà).

Veure entrada completa
Lídia Casado torna a guanyar la travessa dels Oscars de la Biblioteca
Lídia Casado Rovira és la guanyadora de la travessa dels Oscars que des de fa tretze anys organitza la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Casado, que ja va ser la guanyadora la travessa de l'any passat, va encertar set de les deu categories que hi havia a la butlleta. Concretament va encertar en la categoria de millor actriu protagonista (Emma Stone - La La Land); millor actriu secundària (Viola Davis - Fences); millor pel·lícula de parla no anglesa (El viajante - Irán, Asghar Farhadi); millor banda sonora (Justin Hurwitz - La La Land); millor director (Damien Chazelle - La La Land), millor actor protagonista (Casey Affleck - Manchester frente al mar) i millor actor secundari (Mabershala Ali (Moonlight).

Veure entrada completa
Pol Avinyó acostarà el Liceu a Taradell
El musicòleg i divulgador musical Pol Avinyó serà aquest dimarts a la Biblioteca de Taradel per parlar sobre l'òpera Rigoletto que aquests dies es pot veure al Gran Teatre del Liceu.

La conferència, oberta a tothom, servirà per per contextualitzar l'òpera d'Otello de Giuseppe Verdi que un grup d'usuaris de la Biblioteca aniran a veure el 28 de març. En el decurs de la xerrada es repassraà l'argument i alhora es donaven les claus d'audició que permetran desgranar-la i gaudir-la en la seva màxima intensitat. Pol Avinyó col·labora professionalment amb el Liceu per a la difusió de l'òpera i l'acostament del Liceu al territori català. La xerrada començarà a 2/4 de 8 del vespre.

Veure entrada completa
Xerrada 'Dones i premsa: La mirada (masculina) dels mitjans' a càrrec de Berta Florés a la Biblioteca
El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona i un any més des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s'han planificat algunes activitats per aquest dia.

Aquest dimecres, a 2/4 de 8 del vespre, es farà la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona i la xerrada Dones i premsa: La mirada (masculina) dels mitjans que anrià a càrrec de la periodista Berta Florés.

 Sabíeu que les dones som una majoria a les facultats de comunicació però que, a l'hora de cercar feina de periodistes, solem ocupar els llocs de menys poder? Només un de cada cinc càrrecs importants a les redaccions l'ocupa una periodista. A més, solem ser les que tenim els contractes més precaris i les pitjors condicions. Per què es margina l'esport femení a les notícies? Per què hi ha tan poques dones a les tertúlies? Per què els mitjans destaquen la roba de les polítiques i no la dels polítics? La xerrada, plena d'exemples d'actualitat, vol demostrar que la visió dels mitjans és totalment androcèntrica: l'home sempre és al centre de la informació perquè allò que és masculí es considera neutre i universal i encara no es té en compte una perspectiva de gènere.

Veure entrada completa