Xerrada sobre l'òpera 'Il Trovatore' a la Biblio

Dijous, 18/05/2023

Dins el programa l'Òpera a les Biblioteques de la Fundació Òpera Catalunya, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font programa diverses activitats que giren al voltant de l'òpera. Si durant els mesos de gener des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es va dedicar un cicle a Les veus femenines de l'òpera, durant els mesos d'abril i maig s'ha dedicat a les veus masculines. 

El musicòleg i llicenciat en història de l'Art, Albert Ferrer Flamarich tornarà a la Bibioteca el dijous 18 de maig. Aquesta vegada per explicar alguns detalls de l'òpera Il trovatore que precisament alguns usuaris de la Biblioteca aniran a veure el diumenge següent, 21 de maig.

Estrenada a Roma el 19 de gener de 1853, Il trovatore és la segona de les òperes que formen la trilogia popular de Verdi amb la qual reconfigura el melodrama italià del segle XIX. Es tracta d'un títol ple d'àries, cors i números musicals molt coneguts i gran força dramàtica. En comentarem i escoltarem els elements musicals més destacats, les veus i personatges, així com l'origen espanyol d'aquesta rocambolesca història.

Il trovatore

 

twitter