Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Horari de Setmana Santa a la Biblioteca de Taradell
Us informem que, amb motiu de les vacances de Setmana Santa, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell tancarà del dijous 29 de març al dilluns 2 d'abril, ambdós inclosos.
15/03/2018

La resta de dies obrirem en l'horari habitual. Si heu de tornar llibres o material de la biblioteca, podeu utilitzar la bústia de retorn, ubicada a l'entrada del Centre Cultural Costa i Font. Perdoneu les molèsties i BONES VACANCES!

Exposició: 'La dona a la fàbrica' al Casal de Jubilats de Taradell
Fins aquest divendres es pot veure al local de l'Associació de Jubilats de Taradell una exposició fotogràfica sobre La dona a la fàbrica” muntada per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell amb motiu del Dia de la Dona.
14/03/2018

Aquesta exposició, amb una cinquantena de fotografies, es va inaugurar el passat 6 de març. L'activitat es va iniciar amb la lectura del manifest del 8 de març a càrrec d'Helena Signes, tècnica de la Gent Gran de la Mancomunitat, tot recordant les diferents reivindicacions que encara ara esdevenen necessàries per a fer una societat més igualitària en termes de gènere i amb la projecció d'un documental dedicat també sobre la dona a la fàbrica.

Una vintena de persones grans van assistir i gaudir de cadascuna de les imatges que en un passat no molt llunyà van viure en primera persona al voltant de la indústria tèxtil. Des de l'Arxiu Fotogràfic, Laia Miralpeix va explicar als presents de quina manera han obtingut tot el fons documental, a quines dates corresponen cadascuna de les fotografies, les persones del municipi que hi surten i altres anècdotes en quant al treball de recerca.

Continua llegint...
Xerrada: 'Compartint experiències. Estades a l'estranger per a joves' a la Biblioteca
Cinc joves de Taradell ens explicaran com van viure una experiència de mobilitat de feina, estudis o de voluntariat en diferents països del món
14/03/2018

Aina Alcubierre, Adrià Serrarols, Núria Verdaguer, Bruna Roma i Marta Rius són cinc joves taradellencs que aquest divendres ens explicaran com van viure una experiència de mobilitat ja sigui d'estudis, de voluntariat o d'oci a Londres, Estats Units, Tailàndia i Gal·les respectivament.

Conèixer una nova cultura, aprendre un idioma o passar les vacances treballant en un altre país són només alguns dels motius que pots tenir per marxar fora una temporada. Segurament, aquesta és una de les experiències personals més enriquidores d'aquests projectes en què els estudiants o exestudiants traspassin fronteres i coneguin la manera de fer d'altres països ja sigui acadèmicament, laboralment o també pels aspectes socioculturals.

Continua llegint...
L'hora del Conte: 'Trafàlgar, que contes?'
El proper dimecres, 14 de març, a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font tindrà lloc l'Hora del Conte del mes de març.
11/03/2018

En aquesta ocasió anirà a càrrec de la pallassa Trafàlgar i amb el nom de ‘Trafàlgar, que contes? ens explicarà contes en clau de gènere, tot promovent l'adquisició de valors i aptituds més enllà dels que tradicionalment s'atribueixen a la feminitat o la masculinitat. Es tracta d'històries on es qüestionen els estereotips de gènere i els clixés, mostrant models diversos promovent l'expressió de les idees dels infants, sentiments i emocions.

Continua llegint...
A la Biblioteca de Taradell hi trobaràs el 'Quadern de debat familiar'
L'Ajuntament ha encetat un procés de participació a través del Quadern de debat familiar.
10/03/2018

Aquest quadern, que entre altres equipaments municipals, el pots trobar a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, té com a objectiu conèixer la percepció sobre diversos aspectes relacionats amb el model de poble i detectar les possibles necessitats de tots els vilatans i vilatanes que hi viuen. Es tracta d'una eina de participació perquè totes les persones de Taradell prenguin la paraula, reflexionin i debatin sobre la situació actual del nostre municipi i opinin com els agradaria que fos en un futur.

Continua llegint...
Jordina Cuní Casas guanya la travessa dels Oscars
Jordina  és la guanyadora de la travessa dels Oscars que des de fa catorze anys organitza la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.
10/03/2018

La 90a gala dels Oscars celebrada a Los Angeles la matinada del passat diumenge en el Dolby Theatre de Hollywood va desvetllar les pel·licules triomfadores del 2018. Des de fa catorze anys la Biblioteca Antoni Pladevall i Font fa una travessa entre els seus usuaris i enguany la guanyadora ha estat Jordina Cuní Casas, de Taradell. Casas ha encertat sis de les deu categories proposades: Millor pel·lícula (La forma del Agua), millor actor (Gary Oldman, d'El instante más oscuro), millor vestuari, d'El hilo invisible - Mark Bridges-), millor director (Guillermo del Toro de La forma del agua), millor actriu (Frances Mc Dormand - Tres anuncions en las afueras) i millor pel·lícula d'animació (Coco). La resta de categories que entraven a la travessa eren el de millor pel·licula de parla no anglesa, millor actor de repartiment, millor actriu de repartiment i millor banda sonora.

Continua llegint...
Exposició: 'La carbassa, la poma i el pèsol, tres vegetals... molt femenins!'
Des del 21 de febrer i fins al 14 de març podeu visitar a l'entrada de la Biblioteca de Taradell l'exposició La carbassa, la poma i el pèsol, tres vegetals... molt femenins!.
09/03/2018

La carbassa, la poma i el pèsol estan estretament relacionats amb tres protagonistes joves d'uns relats: la Ventafocs, la Blancaneus i la Princesa del pèsol, respectivament que formen part de l'anomenat cicle de contes adreçat a les noies adolescents quan havien de sortir de casa. Què tenen a veure aquests relats tan antics amb l'actual s. XXI? Per què n'hem de seguir parlant?

Continua llegint...
Lectura del Manifest del Dia de les Dones i xerrada sobre Aurora Bertrana a la Biblioteca
Aquest divendres, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell acollirà la Lectura del Manifest del Dia de les Dones.
09/03/2018

Tot seguit, a la mateixa Biblioteca, es podrà escoltar la xerrada de Miracle Sala Aurora Bertrana, primer viure, després escriure. L'acte està organitzat per Som Dones i començarà a 2/4 de 8 del vespre. Un cop acabi la conferència de Miracle Sala es farà la inauguració de l'exposició Aurora Bertrana, el virus de l'aventura, cedida per l'Institut Català de les Dones, que es podrà veure al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font fins al 18 de març. 

Nou Laboratori de lectura pel mes de març: 'El calaix de l'artista'
El proper divendres, 9 de març i el dilluns dia 19, a 2/4 de 6 de la tarda es farà un nou Laboratori de Lectura a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 
09/03/2018

L'activitat, que porta per títol El calaix de l'artista està inspirada en el conte Sóc un artista! de Marta Altès, entre d'altres. En aquesta ocasió, el Laboratori de Lectura anirà a càrrec de Montse Modelo, coresponsable de la sala Infantil de la Biblioteca. En aquest cas, el laboratori presenta un artista que ha obert un calaix i hi ha guardat la llum d'avui. Demà potser hi posarà el paisatge que veu des de la seva habitació. També serà un  bon lloc per a les postals d'estiu i els objectes que recull del carrer quan passeja. Qui sap si  algun dia tot això li farà servei davant d'un full en blanc.

Continua llegint...
Dia Internacional de les Dones: Especial temàtic a la Biblioteca virtual
El 8 de març és el dia escollit per les Nacions Unides per commemorar el Dia Internacional de les Dones. 
08/03/2018

La celebració no es basa en un únic fet,  però té el seu origen en les reivindicacions protagonitzades per les dones obreres, des de mitjans del s.XIX, davant de les precàries condicions laborals a què estaven sotmeses a l'època industrial. Actualment aquesta data contribueix a sensibilitzar la població entorn les desigualtats de gènere encara existents, reivindicar canvis més efectius i reconèixer les aportacions de les dones d'arreu del món en els diferents àmbits socials, culturals i econòmics.

Continua llegint...
twitter