Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Dolores Redondo a l'entrevista virtual
Les Xarxes de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona té l'espai de participació, l'Entrevista Virtual, on els lectors poden fer preguntes als autors sobre les seves obres.

Aquest mes d'abril l'autora és Dolores Redondo, autora de la Triologia de Baztan que inclou El guardián invisibleEl legado de los huesos i La ofrenda a la tormenta i que fa uns mesos va publicar Todo esto té daré. Podeu enviar les vostres preguntes de l'1 al 30 d'abril. Per participar-hi, només has de ser major de 14 anys i escriure la teva pregunta al formulari que trobaràs a la Biblioteca Virtual. Un cop es tanqui el termini fixat, es publicaran les respostes de l'autora a la mateixa web. 

Veure entrada completa
Horari de Setmana Santa a la Biblioteca de Taradell

Amb motiu de la Setmana Santa, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell tancarà del dijous 13 al dilluns 17 d'abril, ambdós inclosos.

 

La resta de dies obrirem en l'horari habitual. Si heu de tornar llibres o material de la biblioteca, podeu utilitzar la bústia de retorn, ubicada a l'entrada del Centre Cultural Costa i Font.
Ruta literària per Taradell inspirada en l’obra de Joana Raspall
Som Dones, amb la col·laboració de la Biblioteca de Taradell organitza el proper dijous, 6 d'abril, una ruta literària per Taradell en memòria de Joan Raspall.

Poeta, lexicòloga, bibliotecària, mestra, activista, amiga i escriptora, el col·lectiu taradellenc ha preparat una ruta per diferents indrets del poble on es llegiran poemes de Joana Raspall, la poetessa de les paraules clares. La sortida serà a 2/4 de 7 de la tarda, des de la Font Gran i el final de la ruta serà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Durant l'activitat, a banda de llegir poemes, també es repassarà la trajectòria de Raspall, des de la seva biografia, passant per la seva obra poètica, ja sigui fent poesia per adults o per a un públic infantil i juvenil sense oblidar la seva obra narrativa.

Veure entrada completa
‘Animals de companyia’ entre bambolines i lliurament de premis del concurs d'Art Jove de Taradell
La revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca comptarà amb el lliurament de premis del primer concurs d'Art Jove de Taradell mentre que Gottic Teatre posarà en escena diferents fragments de la seva darrera obra. 

Les bambolines són les teles llargues pintades i penjades horitzontalment de banda a banda de l'escenari d'un teatre i que representen la part superior de la decoració. El mes de febrer, Gottic teatre va estrenar al Centre Cultural Costa i Font Animals de companyia, una obra escrita per Estel Solé i dirigida per Eva Molet i amb Iria Casassas, Arnau Márquez, Martina Soler, Gerard Preseguer i Laia Sors en el repartiment. El divendres 21 d'abril, en el marc de la Revetlla de Sant Jordi podrem veure com es va gestar aquesta obra, entre bambolines, i també algun fragment d'aquesta que també compta amb la veu en directe de Damià Àlvarez, l'assessorament de Joan Maria Riera, amb Joan Lleonart i Jordi Codina de tramoies, el maquillatge i perruqueria de Design Estilistes i amb Mercè Rovira com a ajudant de direcció. L'activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre i també es farà el lliurament de premis del Primer Concurs d'Art Jove de Taradell.

Veure entrada completa
 'Paraules que tenen màgia' a l’Hora del conte del mes d’abril
A l'abril és poesia a la Biblioteca de Taradell i un any mes l'Hora del conte d'aquest mes la dedicarem a la poesia.

Ho farem amb Rosa Fité, una artista que domina la poesia, i el seu espectacle Paraules que tenen màgia. Serà el dilluns, 24 d'abril, a 2/4 de 6 de la tarda. En aquesta activitat, Fité recordarà les grans obres poètiques de Mercè Rodoreda, Joan Oliver, Josep Carner, entre d'altres i ho farà entremig de les històries, molt visuals, que Fité explicarà durant una hora aproximada i amb paraules que ens obriran la imaginació. 

El Club de Lectura del mes d’abril llegirà Josafat
La Generalitat de Catalunya ha declarat el 2017 com a Any Bertrana, amb motiu dels 125 i 150 anys del naixement de Prudenci Bertrana i de la seva filla Aurora. 

Per aquest motiu, el Club de Lectura del mes d'abril llegirà una de obres més conegudes de Prudenci Bertrana, Josafat. El comentari de l'obra, que comptarà amb membres de l'Institució de les Lletres Catalanes, es farà el dimecres 26 d'abril a  2/4 de 8 del vespre.

Josafat és una novel·la escrita per Prudenci Bertrana l'any 1906 en plena època del modernisme català. Impresa a Palafrugell va ser presentada al premi de novel·la de la Festa de la Bellesa de Palafrugell l'any 1905, on no va ser premiada per motius morals, atesa la cruesa i el caràcter que podia ser considerat "sacríleg" de l'obra. S'engloba dins del moviment modernista, que es trobava ja en un moment de maduresa.

Veure entrada completa
Els Amics de Santa Llúcia i la Biblioteca de Taradell et portem a l’Auditori de Barcelona
El diumenge 23 d'abril Lawrence Foster dirigirà l'OBC en el concert Triple de Beethoven que es realitzarà a l'Auditori de Barcelona.

Els Amics de Santa Llúcia i la Biblioteca de Taradell t'hi portem. Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell tenim reservades  10 localitats i es donaran per ordre d'inscripció. La reserva s'ha de fer enviant un correu electrònic a amicsdesantallucia@gmail.com

El desplaçament a l'Auditori no està inclòs en el preu i és de lliure organització. El repertori del concert és Felix Mendelssohn (Meeresstille und glükliche Fahrt, op.27), Ludwig Van Beethoven (concert per a violí, violoncel, piano i orquestra en Do mayor, op.56) i Béla Bartók (concert per a violí núm. 2, BB 117).

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'La identidad perdida' de Roger Galisteo
Roger Galisteo presentarà el proper dijous, 30 de març, el seu darrer llibre La identidad perdida. 1936-1960 a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

La presentació, que començarà a 2/4 de 8 del vespre, anrià a càrrec de l'il·lustríssim alcalde de Granollers, Josep Mayoral i Antigas.Es tracta de la seva primera novel·la de ficció literaria ja que fins ara els seus treballs s'havien centrat en la investigació històrica i en els seus personatges.

La identidad perdida és una novel·la senzilla, que planteja uns fets senzills que perfectament  podrien haver-se produït tal i com Galisteo els relata, en uns escenaris reals i com uns personatges que podien haver existit. Una senzillesa que ens porta a un anàlisis sobre l'abandonament dels homes forçats, davant la pèrdua de les seves arrels, de les seves identitats i dels seus pobles a protegir-se en noves i defensives personalitats.

Veure entrada completa
Exposició de poemes 'Abril poètic' a la Biblioteca de Taradell
Una vintena de poetes locals de Taradell exposen la seva obra al vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

En el marc del projecte Abril Poètic que es porta a terme des del 2005 a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, des del passat dimats, 21 de març coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, es pot visitar una exposició de poemes de diversos poetes taradellencs i poetesses taradellenques amb l'objectiu de difondre la producció poètica dels autors locals. Enguany compta amb la participació de 20 poetes locals que exposaran la seva obra al vestíbul de la Biblioteca fins al 30 d'abril. Enguany els 20 autors que exposen els seus poemes a la biblioteca són: Lídia Arimany, Àngels Barnadas, Ariadna Barnadas, Carme Bayot, Joan Bellpuig, Assumpció Camprodon, Rosa Codina, Lola Hosta, Frederic Jané, Pilar Jiménez, Lluís Mauri, Glòria Pons, Jesús Ramos, Magí Reig, Mercè Romeu, Rita Sañé, Maria Sellés, Maria Rosa Serra, Mercè Voltas i també un poema pòstum de Marcel·lina Serra.  

Veure entrada completa
'5 contes dels 5 continents' a càrrec de Gerard Garcés
Gerard Garcés serà l'encarregat d'oferir una nova sessió de l'Hora del Conte a la Biblioteca de Taradell.
Serà aquest dilluns, 27 de març, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, en una activitat que porta per nom 5 contes dels 5 continents. Es tracta d'un espectacle en el qual Garcés farà un viatge a través del món: terra, aigua, mar i aire i en el qual, a cada indret, explicarà una història d'un continent en concret. Gerard Garcés anirà acompanyat de la seva maleta exploradora i amb ella farà la volta al món.