Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Joan Carles González i Aureli Trujillo guanyen el 15è Premi Literari Solstici
Lisha Ye i Martí Mata es van imposar en categoria infantil, en el Premi Jordi Capell.

La quinzena edició del Premi Literari Solstici ja té guanyadors. Aquests dissabte es va conèixer el veredicte en un acte realitzat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. L'acte va comptar amb la presència d'Antoni Pladevall i Arumí, de la Comissió Premi Solstici; de Roser Capell de Oller, de Josep Castanyer, d'Òmnium Cultural i de Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell. 

En adults, el primer premi en la modalitat de poesia va ser per Aureli Trujillo i Cabezas, de Reus, per Serrell d'enigmes. El jurat , format per Carme Bayot, Aina Homs, Aleix Solà, Jesús Ramos i Lluís Rovira va destacar-ne el fet de ser “la gran riquesa en les descripcions i una reflexió molt interessant sobre el pas del temps, a través d'un estil reflexiu i l'ús d'imatges riques però sense floritures”. El segon premi va ser Joan Gimeno i Conesa, de Taradell, per L'arca de la vergonya per “una obra compromesa socialment que parla de temes tan transcendents com l'exili, la religió, la mort i l'amor, a mig camí entre l'esperança i el desencís, i amb un caire reflexiu i un llenguatge molt ric”.

Veure entrada completa
Taller de cinema amb pantalla verda a la Biblioteca
Els alumnes de 6è de Primària de les escoles de Taradell (Sant Genís i Santa Agnès, Les Pinediques i El Gurri) van realitzar a finals de maig un taller de cinema amb fons croma a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

Estava dirigida per l'empresa El Bombeto i va permetre als alumnes de les tres escoles conèixer i treballar amb la pantalla verda, una eina visual que permet separar actor i objectes que apareixen en un pla del fons d'aquest mateix pla utilitzant la diferència cromàtica. Així el  fons original pot ser substituït per qualsevol altre, ja sigui fotografia o vídeo i podem traslladar als participants a qualsevol espai real o imaginari, jugant amb les mides i el temps.

Veure entrada completa
Aquest dissabte, estrena televisiva del documental 'La Pemba torna a Goli'
Després de quatre mesos en què s'ha presentat per cinemes, teatres i festivals d'arreu de Catalunya, el documental La Pemba torna a Goli s'estrena aquest dissabte, a les 11 de la nit, al programa El documental del 33.

El film és una coproducció de la productora empordanesa Jopergon i TV3, que s'ha rodat a l'Himàlaia nepalès durant la tardor i que mostra com és la vida en una aïllada comunitat xerpa i, a la vegada, presenta a la seva protagonista com a exemple d'integració i superació. En el documental també es poden veure imatges de la Biblioteca de Taradell i del fons de Senderisme, excursionisme i viatge.

Veure entrada completa
Lliurament de la quinzena edició del Premi Literari Solstici
El jurat de la quinzena edició del Premi Literari Solstici format Lluís Rovira, Aina Homs, Jesús Ramos, Aleix Solà i Carme Bayot donarà a conèixer el veredicte d'aquesta edició el proper dissabte, 17 de juny, en un acte que es portarà a terme a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a partir de les 12 del migdia.

En aquesta quinzena edició s'han presentat un total de 131 obres. De les 79 que s'han presentant a la modalitat d'adults, 46 ho han fet en prosa i 33 a la de poesia. Pel que fa al premi Infantil Jordi Capell, dels 52 treballs que s'han presentat, 28 han estat en prosa i 24 en poesia.

Veure entrada completa
 Exposició fotogràfica del segon homenatge a la Vellesa
Coincidint amb el 63è Homenatge a la Vellesa, l'Arxiu Fotogràfic ha preparat una exposició de fotografies antigues d'aquesta festa.

Concretament del 10 de maig de l'any 1956, quan a Taradell es va celebrar el segon Homenatge a la Vellesa. Un any més, l'Arxiu Fotogràfic de Taradell sortirà el carrer per oferir una mostra de fotografies d'aquesta segona edició d'un homenatge en el qual hi van assistir 67 avis i àvies de Taradell. L'exposició es podrà veure al vestíbul del Centre Cultural de l'11 de juny al 2 de juliol. Es tracta d'un recull d'un centenar de fotografies que capten els diferents moments de la festa.

Veure entrada completa
Contes amb pijama per celebrar els 30 anys de la Biblioteca
Es tracta d'una activitat adreçada als alumnes de Quart i Cinquè de Primària. 

Aquest divendres seguiran els actes de celebració dels 30 anys de la Biblioteca de Taradell amb una activitat molt animada i divertida. Amb el nom de Contes amb pijama, Jeep Gasulla serà l'encarregat de fer-nos passar una estona molt divertida a la Biblioteca. Per a l'activitat, adreçada als nens i nenes que facin Quart o Cinquè, cal inscripció prèvia i han de portar el sopar, pijama i sabatilles. Es tracta d'un espectacle d'animació, música i humor que es farà ala mateixa Biblioteca entre les 9 del vespre i les 11 de la nit. 

 

 

Dijous, concert amb versions de Bob Dylan per celebrar els 30 anys de la Biblioteca
El primer acte oficial de la celebració dels 30 anys de la Biblioteca de Taradell serà aquest dijous amb un concert de versions de Bob Dylan.

A partir de les 8 del vespre d'aquest dijous, la biblioteca acollirà el concert del grup Grushenka. Es tracta d'un espectacle poèticomusical sobre Bob Dylan que comptarà amb Eulàlia Ripoll i Isidre Oller. A Versió Dylan, a partir del debat generat pel premi Nobel de Literatura atorgat al Bob Dylan, "intentem fer un atansament objectiu a la seva figura; una figura, si més no, cabdal en la cultura de la segona meitat del segle XX i també de l'actual", expliquen. Es tracta d'un grup jove que fa unes versions molt especials d'alguns dels temes eterns de Bob Dylan, una manera directa de veure'l sense cap tipus de prejudici. Els poetes, que sí han crescut amb les cançons de Dylan, volen apuntar alguns detalls imprescindibles per a la seva comprensió. Tot plegat, al voltant de 50 minuts intensos i propers.

Veure entrada completa
Dissabte, espectacle familiar de circ, mim i clown
Per celebrar els 30 anys de la Biblioteca, dissabte hem preparat un acte obert a totes les edats. 

Es tracta de peripècies, un espectacle de circ, mim i clown, divertit i simpàtic, al voltant dels llibres d'aventures per a tots els públics i que està pensat per incentivar la lectura a petits i joves. En Peripècies ens explicarà, amb gestos, accions i paraules algunes de les seves aventures i peripècies. Viscudes o llegides, se les ha fet totes seves i les comparteix amb nosaltres. En aquest espectacle, el senyor Patata (en Peripècies), arriba de dins els llibres per explicar-nos les seves aventures. Perque la vida és una aventura des que et lleves fins que vas a dormir. Les aventures d'en Peripècies no deixaran indiferent a ningú. Intriga i emoció.

Celebreu amb nosaltres els 30 anys de la Biblioteca de Taradell!
El 4 de juny la Biblioteca de Taradell farà 30 anys. Per celebrar aquest aniversari, entre el 8 i el 10 de juny,  s'han preparat diverses activitats per a tots els usuaris: petits i adults.

La primera activitat serà el dijous 8 de juny, a les 8 del vespre, amb un concert de versions de Dylan. Es tracta d'un espectacle poèticomusical sobre Bob Dylan que anirà a càrrec del grup musical Grushenka amb els rapsodes Eulàlia Ripoll i Isidre Oller. L'endemà divendres, 9 de juny, serà el torn pels nens i nenes de quart i cinquè de Primària. De les 9 a les 11 del vespre Jeep Gasulla explicarà Contes amb pijama. Els assistents hauran de portar-se el sopar, el pijama i les sabatilles. Dissabte es farà un espectacle familiar de circ, mim i clown anomenat Peripècies a càrrec de Katraska. Està obert a totes les edats i es farà a les 12 del migdia. Durant tota la setmana també es projectaran els vídeos que han realitzat els alumnes de 6è de les escoles del municipi.

Veure entrada completa
El Grup de Recerca participarà al II Simposi Internacional 'Focs Festius a la Mediterrània' a Reus
El segon Simposi Internacional Focs festius a la Mediterrània pretén donar a conèixer i posar en valor el ric patrimoni immaterial existent al voltant del foc arreu de la mediterrània. 

Reus serà el marc del II Simposi Internacional de Focs Festius a la Mediterrània entre els dies 26 i 28 de maig. Una trobada científica que el 2016 es va celebrar a Vic i que enguany, fruit de la Capitalitat Cultural, té lloc a Reus amb la Carrutxa. A través de les ponències d'una trentena d'experts dels Països Catalans i de punts com ara Itàlia o Andalusia, s'abordaran alguns exemples d'aquesta presència a diversos indrets i diferents èpoques de l'any. Entre aquestes ponències destaca la que farà el Grup de Recerca Local de Taradell divendres a la tarda. En ella parlarà de La tradició de les atxes de barballó a Taradell ja que el mes de gener van presentar un documental sobre aquesta tradició.

Veure entrada completa