Som Dones dedicarà la ruta poètica a Maria Antònia Salvà i Ripoll

Es farà el dijous 11 de maig a partir de 2/4 de 6 de la tarda a davant l'Església. 

Dijous, 11/05/2023

Som Dones dedicarà la Ruta Poètica d'enguany a Maria Antònia Salvà, una de les cinc dones poetes de llengua catalana més influents, no només com a poetes, sinó també com a dones juntament amb Montserrat Abelló, Joana Raspall, Maria Àngels Anglada i Maria Mercè Marçal.

Com és habitual, en aquesta Ruta Poètica es faran diverses parades a diversos indrets del centre del poble on es llegirà la biografia i els poemes de l'autora. La ruta tindrà una durada aproximada de dues hores i acabarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Maria Antònia Salvà nasqué a Palma, Mallorca, el novembre de 1869 i morí a Llucmajor el gener de 1958. Poeta i traductora mallorquina, és considerada la primera poeta moderna en llengua catalana. Formada en l'ambient culte de la Renaixença mallorquina, es va donar a conèixer a la darrera dècada del segle XIX, sota el mestratge de Miquel Costa i Llobera. Fou la tercera i última filla de Francesc Salvà i Salvà i de Maria Josepa Ripoll i Palau, propietaris rurals de Mallorca. Des del segle XV, la família regentava les seves hisendes, situades al pla de l'Illa, a Llucmajor. La casa pairal és encara avui coneguda com L'Allapassa o S'Allapassa, el nom aràbic d'un territori situat al migjorn de Mallorca, conformat per un conjunt de masos, cadascun dels quals conserva el nom del primogènit. S'Allapassa va esdevenir el microcosmos de la poeta, comparable al Formentor per Costa i Llobera.

Ruta poètica cartell page 0001