Nova edició del cicle de projeccions del Centre Excursionista de Taradell

Divendres, 26/05/2023

El mes de maig arriba una nova edició del Cicle de Projeccions que cada any organitza el Centre Excursionista Taradell i que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Enguany és la 38a edició del cicle que comptarà amb quatre noves sessions i quatre documentals. Es faran els dies 5, 12, 19 i 26 de maig a 2/4 de 9 del vespre.

Kinabalu (Borneo): la muntanya vivent amb  Marc Pagès | 5 de maig 

CET_Kinabalu (Borneo): la Muntanya vivent

Des dels meus inicis en les curses de muntanya, el meu somni ha estat corre la Mt Kinabalu Climbathon, una cursa que es disputa a Borneo en la que es puja un 4000m i que és la muntanya més alta del sud-est asiàtic, en l'entorn del bosc més antic del planeta. Un dia, el meu pare mor en un accident de trànsit, fet que va provocar unes coincidències que em van permetre al cap de 2 setmanes poder participar en aquella cursa. Resulta que la muntanya té molt de significat pels locals, la veneren ja que és on van a parar els morts. Durant els dies en aquella meravellosa muntanya, es produeix una relació forta entre jo, la muntanya i el meu pare, la qual em permet poder-me acomiadar dignament. 

 

Egipte: 6.000 anys d'història amb Josep Maria  Parareda i Maria Rosa Aregall | 12 de maig

CET_ Egipte

Fem un recorregut des de l'Egipte dels faraons fins als nostres dies. Egipte on el misteri de les piràmides, els grans personatges, impressionants monuments i civilitzacions desaparegudes van de la mà, fins arribar a l'Egipte actual, amb influencies modernes i de la cultura islàmica, pobles d'humils camperols que encara treballen la terra amb eines rudimentàries.

 

 

Repte al Saraghrar amb Miquel Pérez | 19 de maig

Repte en el Saraghrar | Projecció d’imatges a càrrec de Miquel Pérez

El Saraghrar Oest és un cim de 7.349m de la serralada de l'Hindukush. Els anys 1975 i 1977 dues expedicions catalanes varen intentar obrir-hi una via per un esperó de roca de més de 1.000m, seguit d'una aresta de 1.300m de desnivell. L'any 1982, una tercera expedició catalana, coneguda com l'expedició de la new wave, va assolir parcialment l'objectiu. Les expedicions catalanes del Saraghrar van representar un punt d'inflexió en el nivell de l'alpinisme català i en els objectius de les expedicions himalaienques d'aquell moment.

 

Expansió. De Montserrat als Alps amb Miquel Vilaplana | 26 de maig

Expansió: De Montserrat als Alps ( 1955-1975) | Projecció d’imatges a càrrec de Miquel

Expansió. De Montserrat als Alps documenta un període de la història de l'escalada a Catalunya caracteritzat per l'obertura de vies directes a les parets de la cara nord de Montserrat i el descobriment de noves zones d'escalada a Catalunya. A més de la repetició de les grans clàssiques de Dolomites i els Alps. Diversos clubs rivalitzaren en aquestes activitats, però sobretot excel·lí el GAM del CMB, amb alpinistes tan coneguts com Josep Manuel Anglada, Jordi Pons, Francesc Guillamon i Joan Cerdà.