Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Presentació del conte 'Un dia a pagès'
Un dia a pagès és el nom del primer conte de la col·lecció dels Tonis de Taradell i gira al voltant de la pagesia.

La presentació es farà el 15 de desembre a les 6 de la tarda a la Biblioteca de Taradell i anirà a càrrec del seu il·lustrador, Guillem Gonzalo. Es tracta d'un conte adreçat a nens i nenes entre 3 i 7 anys i que recull les diferents tasques i feines que la dona realitza a pagès. L'objectiu dels Tonis de Taradell, amb aquesta col·lecció, és acostar la cultura i les tradicions catalanes als més petits de la casa. Els contes tindran com a protagonistes en Marc i la Laia, dos nens que viuran diferents aventures relacionades amb les tradicions catalanes.

Veure entrada completa
Xerrada sobre les malalties infeccioses a la Biblioteca de Taradell
En el marc de l'esdeveniment de La Marató de TV3, s'organitzen un seguit de xerrades arreu del territori per tal que es prengui consciència de la malaltia a la qual va dedicada, enguany les malalties infeccioses.

El proper dimarts, 12 de desembre, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font acollirà una de les conferències divulgatives sobre La Marató de TV3. Anirà a càrrec d'un professional de la salut amb l'objectiu d'acostar la ciutadania a la realitat mèdica i humana de les malalties infeccioses. Començarà a 2/4 de 8 de la tarda i està adreçada al públic en general. 

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.

Veure entrada completa
'Explica'm un Nadal' a l'Hora del conte del mes de desembre
L'11 de desembre es farà la darrera Hora del Conte d'enguany a la sala Infantil Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 

Serà a partir de 2/4 de 6 de la tarda quan la companyia Jomeloguisjomelo.com portarà l'espectacle Explica'm un Nadal. El membre de la companyia Moi Aznar serà l'encarregat d'explicar uns contes i també es cantaran nadales a ritme de guitarra. Tot això mentre guarnirà el menjador de casa amb diversos ornaments nadalencs. La sessió és gratuïta i està adreçada a nens i nenes a partir de 3 anys. 

Presentació del recull de les obres premiades del Premi Literari Solstici (2008-2017)
Un llibre recull les obres premiades al Premi Literari Solstici de Taradell entre els anys 2008 i 2017. 

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió Premi Solstici ha recollit en un llibre les peces literàries, en vers i en prosa, premiades a les darreres deu edicions (2008-2017) del Premi Literari Solstici. És la continuació del llibre que va recollir les obres premiades a les cinc primeres convocatòries i que es va editar el 2012.

El balanç estadístic d'aquests quinze anys mesuren la consolidació d'aquest certamen i també la seva popularitat: uns 2.000 participants i uns 100 escriptors premiats procedents d'arreu dels Països Catalans. El llibre, de 400 pàgines, compta amb il·lustracions de Pilarín Bayés.

Veure entrada completa
Presentació del segon volum de 'Nou vint-i-u Taradell. Història, imatges i memòria'
La biblioteca Antoni Pladevall i Font acollirà, el proper divendres, 1 de desembre, la presentació del segon volum NOU VINT-I-U Taradell història, imatges i memòria.

Aquest segon volum, coordinat per Salvador Solagran, està format per un recull de nou articles, monogràfics, memòries o imatges de múltiples temàtiques que mantenen sempre com a eix vertebrador la vila de Taradell, les rodalies i la seva gent: Escoltisme a Taradell. Primer període: Del 1961 al 1968, de Francesc Homs i Soler; Passat, present i futur de la salut a Taradell. Primera part: Una mirada al passat, de Bernat Serdà i Beltran; Passat, present i futur de la salut a Taradell.

Veure entrada completa
Venda solidària de llibres a la Biblioteca per La Marató de TV3

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font participa en la recollida d'aportacions econòmiques per La Marató de TV3. Ho fa amb una parada a l'entrada de la Biblioteca on es podran adquirir llibres de l'equipament que es troben duplicats o de donacions ciutadanes. Per adquirir un d'aquests llibres i participar així en aquesta iniciativa solidària, s'haurà d'aportar 1 € per cada exemplar, que la Biblioteca donarà íntegrament a La Marató, que aquest any està dedicada a les malalties infeccioses, amb l'objectiu de continuar investigant per trobar teràpies noves que aturin aquest tipus de malalties. La campanya solidària de venda de llibres va començar aquest dilluns i s'allargarà fins al 17 de desembre.

Veure entrada completa
'Animals de tots colors' de Clara Gavaldà al Nascuts per Llegir
Animals de tots colors, al Nascuts per Llegir i amb Clara Gavaldà.

La rondallaire Clara Gavaldà proposa per aquesta nova edició del projecte Nascuts per Llegir una sessió de contes adreçats a infants menors de 3 anys. En aquests contes hi trobarem una pila d'animals, de colors i moltes coses per descobrir. Una bona manera d'iniciar els més petits en l'hora del conte i passar-ho bé pares i fills junts. Serà el dimecres 29 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda.

Veure entrada completa
Presentació dels millors treballs de recerca de Batxillerat de l'INS Taradell
Tres dels alumnes de batxillerat de l'INS TARADELL ens presentaran els seus treballs de recerca.
El proper divendres, 24 de novembre, a les 7 de la tarda i a la biblioteca Antoni Pladevall de Taradell, es farà una exposició pública del treballs de recerca seleccionats per l'Institut de Taradell que han realitzat els alumnes que actualment cursen segon de Batxillerat del mateix centre. Concretament es presentaran tres treballs que han estat elaborats per Roger Homs, Oriol Coromina i Bernat Coromina.
Veure entrada completa
Dia Internacional contra la violència vers les dones a la Biblioteca de Taradell
El 25 de novembre de 1981 va ser declarat Dia internacional contra la violència vers les dones.

Taradell tornarà a mostrar el seu rebuig a la violència vers les dones. Amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones s'han organitzat diversos actes que alhora serviran per sensibilitzar i conscienciar al conjunt de la població per tal d'assolir, per fi, la igualtat i acabar amb la històrica discriminació i dominació de l'home sobre la dona.

Veure entrada completa
Participa al Club de Lectura Jove de la Biblioteca de Taradell
La Biblioteca Taradell et proposa participar al 22è Premi de Literatura Protagonista Jove amb el propòsit d'estimular la lectura d'imaginació en els nois i noies.

Per aquest motiu organitza un Club de Lectura adreçat a joves de 15 i 16 anys que llegiran les lectures proposades pel Premi Literatura Protagonista Jove. Es tracta d'un espai de trobada i intercanvi d'experiències i opinions entre persones que comparteixen un mateix interès: la lectura.

Veure entrada completa