Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Contes eròtics i per adults amb Sandra Rossi
El 22 de setembre l'argentina Sandra Rossi serà l'encarregada d'explicar, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, de diversos contes “picants”, d'una manera divertida, elegant i sorprenent en una sessió dirigida als adults. 

Amb el nom de Las travesuras de Eros Rossi ens portarà a recórrer diferents situacions eròtiques que es presenten a vegades de forma subtil o descaradament explícites a través de quatre narracions.

Veure entrada completa
Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic dedicada a la Festa de l’Arbre de Taradell
Per segon any consecutiu, l'Arxiu Fotogràfic de Taradell col·laborarà amb la Mostra  Internacional de Cinema Etnogràfic organitzada des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Enguany s'ha pogut recuperar una filmació sobre la Festa de l'arbre a Taradell realitzada a finals dels anys 70. L'activitat, que es portarà a terme a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el 15 de setembre, també servirà per recordar aquesta festa, documentada ja l'any 1904. L'any 1925 es va deixar de fer i no va ser fins 50 anys més tard, concretament el 23 de maig de l'any 1976 quan, encara que només durant tres anys, es va recuperar aquesta tradició que més enllà de commemorar l'arribada de la primavera i l'esclat de la natura simbolitzada per l'arbre, a Taradell tenia una vessant cultural i patrimonial.

Veure entrada completa
La Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona et convida al cinema
Vols veure la pel·lícula La niebla y la doncella al cinema? 

Participa en el trivial sobre l'adaptació al cinema de la novel·la de Lorenzo Silva i guanya una de les 100 entrades dobles per la preestrena de la pel·lícula. Si vols ser el primer o primera en veure-la al Cinesa Diagonal de Barcelona, el dijous 31 d'agost de 2017 a les 8 del vespre demostra els teus coneixements sobre novel·la i cinema negre i aconsegueix una entrada doble. Tots els participants entren en el sorteig.

Veure entrada completa
'Temps de família' de Tània Juste, al Club de Lectura del mes de setembre
Després del parèntesis dels mesos d'estiu, el Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font tornarà el mes de setembre i ho farà amb la novel·la de Tània Juste Temps de família

L'esforç d'una nissaga per refer les vinyes després de la fil·loxera és l'argument deTemps de família, la novel·la de Tània Juste que els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell ja poden venir a buscar per poder-la llegir i que comentaran el 28 de setembre en el que serà un Club de Lectura diferent. Temps de família teixeix una trama d'amors ocults, odis fraternals i assassinats sense resoldre.

Veure entrada completa
Taradell tornarà a gaudir del ‘Liceu a la Fresca’ amb l’òpera 'Il Trovatore'
Després de l'experiència iniciada l'any passat, Taradell tornarà a ser un dels municipis adherits al projecte Liceu a la Fresca, que busca promoure la cultura operística arreu del territori gràcies a la difusió de les seves activitats.

D'aquesta manera la Biblioteca Antoni Pladell i Font de Taradell juntament amb l'Ajuntament oferiran, el proper divendres 21 de juliol a partir de les 10 del vespre i en els jardins del Centre Cultural Costa i Font, la projecció de l'òpera Il Trovatore de Giuseppe Verdi que es representarà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. En aquest sentit, s'instal·larà una pantalla gegant per a seguir en directe la retransmissió que Televisió de Catalunya oferirà a través del Canal 33. L'entrada és lliure per a tothom.

Veure entrada completa
El Grup de Recerca Local de Taradell presenta el documental 'Recordant...Una rosa al viento'
El Grup de Recerca Local de Taradell va presentar, divendres al vespre, el seu setze documental a la Biblioteca de Taradell que es va omplir per recordar aquell rodatge realitzat l'estiu de 1983. 

Es tractava de ‘Recordant...Una rosa al viento', un reportatge d'una durada de 30 minuts i que és el resultat de l'entrevista a 15 persones que van viure des de diferents perspectives aquells dies de rodatge de la pel·lícula ‘Una rosa al viento' a Taradell. La pel·lícula, gravada l'any 1983, comptava amb Xavier Cugat, Mònica Randa i Alfredo Landa com a  artistes més coneguts del panorama estatal d'aquella època. Actors i actrius que van conviure amb els taradellencs durant uns dies.

Veure entrada completa
Un documental per recordar la gravació de la pel·lícula 'Una rosa al viento'
El proper divendres, 14 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre i a la Biblioteca de Taradell, recordarem a través d'un documental com es va viure la gravació de la pel·lícula Una rosa al viento a Taradell. Tot seguit es projectarà el film. 

A principis d'agost de l'any 1983 es va començar a rodar a Taradell la pel·lícula Una rosa al viento, que va comptar amb una taradellenca entre el repartiment d'actors. Es tractava de Montse ‘Sete' Molas, que amb només 12 anys va compartir guió amb Xavier Cugat, Mònica Randall, Alfredo Landa, Sílvia Tortosa o Helga Liné, entre d'altres. 

La pel·lícula estava dirigida per Miguel Iglesias i era un petit homenatge a la figura de Xavier Cugat, ja que el film repassa la seva trajectòria. De fet, aquesta va ser la seva darrera pel·lícula, que va gravar amb 83 anys. Una rosa al viento és la historia d'una noia que, amb l'ajuda de Xavier Cugat, aconsegueix tenir èxit com a artista. Cugat va ser qui va descobrir a Sete Molas al veure-la tocar el piano en un programa de televisió anomenat Tot i més.

Veure entrada completa
Miquel Ylla presentarà 'El llibre que va fer el cim. Vivència a la muntanya' a la Biblioteca de Taradell
Miquel Ylla presentarà el proper divendres, 14 de juliol, El llibre que va fer el cim. Vivència a la muntanya. Es tracta d'un conjunt de relats curts il·lustrats que tenen la muntanya com a nexe comú, i també la literatura.

Són narracions en què la poesia i la natura es confonen de manera bella i lírica. Molts dels escrits d'aquest llibre van ser publicats en diferents números del butlletí informatiu del Centre Excursionista de Taradell a partir de l'any 1999. El pròleg l'ha escrit la presidenta del Centre Excursionista de Taradell, Carme Delgado. La presentació començarà a les 8 del vespre i anirà a càrrec del fotògraf i alpinista Antoni Anguera. Tot seguit es farà una petita xerrada sobre Els llibres de muntanya tenen cos i ànima. L'activitat està organitzada pel Centre Excursionista de Taradell.

Veure entrada completa
Participa al Club Jove d’Estiu
Si t'agraden les novel·les d'aventura, d'acció, amb viatges, amb monstres i malsons o amb proves de superació, participa al Club Jove d'Estiu de la Biblioteca de Taradell.

Aquest any hem escollit  aquests dos llibres: Big Game: Caça major, de Dan Smith i Un monstre em ve a veure de Patrick Ness. Des de la Biblioteca de Taradell us facilitarem els exemplars dels llibres per a la lectura i un cop llegits ens trobarem el mes de setembre per fer una tertúlia-debat on exposarem les reflexions i opinions dels respectius llibres d'una manera amena i divertida. En definitiva, per compartir la lectura d'aquestes dues novel·les.

Veure entrada completa
Resultats del Premi Protagonista Jove 2016-2017

Fa unes setmanes es va fer públic el veredicte del 21è premi de Literatura Protagonista Jove.  Els premis convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) tenen els jurats de joves lectors més nombrós de l'estat espanyol, més de 6.500 infants i joves.

Aquest Jove Jurat es constitueix en el seu centre escolar, biblioteca o club de lectura, on defensen els seus candidats davant dels companys i, entre tots, decideixen el que consideren el millor llibre.

Veure entrada completa