Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
'Allò que va passar a Cardós' al Club de Lectura del mes de novembre
El Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell farà la darrera sessió de l'any. 

Serà el dijous 28 de novembre a 2/4 de 8 del vespre. En aquesta es debatrà i comentarà la novel·la de Ramon Solsona Allò que va passar a Cardós. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència de l'autor. L'activitat forma part del programa Lletres en viu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Veure entrada completa
Conferència del Dr. Joan Albert Adell sobre 'Recuperar el patrimoni: recuperar la memòria i la identitat'

Recuperar el patrimoni: recuperar la memòria i la identitat és el títol de la xerrada que oferirà el Dr. Joan Albert Adell, arquitecte especialitzat en la restauració i rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic, el proper dijous 15 de novembre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Adell va ser l'arquitecte encarregat de les obres de restauració del Castell d'en Boix, l'any 1985, unes obres que van permetre la reconstrucció del portal posant-hi la llinda i la cartel·la, una peça que fa de suport a la llinda; Adell també va ser l'encarregat de dirigir les obres de rehabilitació de Can Met, que l'any 1991 es va convertir amb la Casa de Cultura de Taradell.

Veure entrada completa
'Pim, Pam, Pomelo!', nou Laboratori de lectura a la Biblioteca de Taradell
‘Pim, pam, Pomelo!' és el nom del Laboratori que es portarà a terme el 16 de novembre a la Biblioteca de Taradell.

Un laboratori de lectura és un tipus d'activitat familiar que convida a experimentar al voltant de la lectura. Durant una sessió, es proposen fórmules diverses d'aproximació, descoberta i lectura dels llibres a infants.

En aquest cas, el laboratori, adreçat a infants de 4 a 9 anys, acompanyats de les seves famílies, girarà al voltant del Pomelo, de l'autora Ramona Badescu i l'il·lustrador Benjamin Chaud.

Veure entrada completa
Acte de lliurament de l'arxiu dels anys '30 a Taradell de l'arquitecte Manel Gausa i Raspall
Manel Gausa de Mas ha cedit a l'Ajuntament de Taradell diversa documentació sobre Taradell que va realitzar el seu pare, l'arquitecte Manel Gausa i Raspall, durant els anys 30. 

Es tracta d'una vintena de projectes com la Font Gran, un dipòsit d'aigua, la Sastreria Sellés, les escoles públiques, la passera del Gurri, la façana de l'edifici de Can Serra, la plaça de les Eres, entre moltes altres. En aquesta documentació s'hi pot trobar estudis de l'obra, correspondència amb els proveïdors, dibuixos, esborralls, planells i tota mena d'informació que va recopilar l'arquitecte per poder entregar uns projectes que van quedar a l'oblit, ja que només dos d'ells, la Font Gran i la passera del Gurri les va acabar portant a terme.

L'acte oficial de lliurament es farà aquest divendres, 9 de novembre, a les 8 del vespre, a la Biblioteca de Taradell, lloc en el qual, Manel Gausa i De Mas també hi té exposades fotografies que va realitzar a la dècada dels 90. A l'acte hi assistiran Manel Gausa i De Mas, Josep Munmany i l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer. 

Hora del conte: 'Contes de la lluna sota les estrelles'
L'Hora del conte del mes de novembre anirà a càrrec de Moi Aznar.

Quin nen no s'ha quedat embadalit alguna nit tot preguntant-se què és aquella bola rodona que brilla al cel? I com és que a vegades no la veiem? O fins i tot algun cop només veiem la seva meitat? Les històries més extraordinàries sempre són explicades sota la llum de la lluna amb l'abric de les estrelles. Moi Aznar i la companyia de Teatre Còmic Jomeloguisjomelo seran els encarregats de portar l'Hora del Conte a la Biblioteca del mes de novembre. Ho faran amb l'espectacle Contes de la lluna sota les estrelles el dimecres 28 de novembre a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Veure entrada completa
Exposició: 'Taradell vist per Manel Gausa'

‘Taradell vist per Manel Gausa' és el títol de l'exposició fotogràfica que es podrà veure durant tot el mes de novembre a la Biblioteca de Taradell. Es tracta d'un recull de 50 fotografies en blanc-i-negre que va realitzar el fotògraf i artista afincat a Taradell durant els anys 90 i que ara ha volgut recuperar per veure l'evolució del municipi. La Font Gran, la Torre de Don Carles, la rotonda del T i la de l'Atlàntida, la plaça de Santa Llúcia i la de les Eres, amb els carrers del seu voltant, l'església o el mateix Centre Cultural són algunes de les imatges que es poden veure com a espais que es van crear en durant la dècada dels 90 i que serveixen per deixar constància de com ha canviat Taradell en els últims anys.

La Biblioteca tancarà el 2 i 3 de novembre

Amb motiu de la Festivitat de Tot Sants, la Biblioteca tancarà tot aquest pont. D'aquesta manera, a banda del dia 1, que és festa, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font tancarà el divendres 2 i el dissabte dia 3. Tornarem el dilluns, dia 5, en el nostre horari habitual. Perdoneu les molèsties. 

Aprofiteu per venir a buscar lectures per aquests dies de festa!

I recordeu que disposeu de la bústia exterior per fer el retorn de llibres i documents!

'Més que contes' en el projecte Petits Lectors
Nova sessió del projecte Petits Lectors (antic Nascuts per Llegir) a la Bibiblioteca de Taradell.

Mercè Martínez serà l'encarregada de portar a terme l'activitat Més que contes a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. Serà el divendres 9 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda. Durant una estona màgica crearem tots plegats una bombolla ben acollidora, on petits i grans podrem compartir contes, músiques i jocs meravellosos plens de sorpreses. Per gaudir en família. Recomanat a infants menors de 3 anys. L'activitat està adreçada a nens i nenes de 0 a 3 anys i cal inscripció prèvia.

Veure entrada completa
Apunta't al taller d'escriptura de records
Dins del projecte BiblioLab de la Diputació de Barcelona, aquest mes es portarà a terme un nou taller d'escriptura de records a la Biblioteca de Taradell. 

Els propers dimarts 13, 20 i 27 de novembre la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es portarà a terme la segona edició del taller d'escriptura de records. L'activitat està emmarcada dins del projecte BiblioLab de la Diputació de Barcelona i anirà a càrrec de Miracle Sala del Laboratori de Lletres. Es tracta de la continuació del taller encara que t'hi pots apuntar independentment de si vas fer o no la primera part.

Veure entrada completa
Els monuments de Taradell en una exposició de l'Arxiu Fotogràfic
L'Arxiu Fotogràfic de Taradell exposa, aquests dies a l'entrada principal del Centre Cultural Costa i Font, una mostra de fotografies sobre els monuments de Taradell.

Es tracta d'una vuitanta d'imatges sobre els 17 monuments, escultures i monòlits de Taradell amb motiu del 40 aniversari de L'Atlàntida, una obra de Josep Ricart i Maimir que es va començar a gestar l'estiu del 1978 quan l'Ajuntament de Taradell va acordar dedicar un monument a Mn. Cinto Verdaguer amb motiu del centenari de la seva obra, L'Atlàntida. En la mateixa acta municipal es diu que s'ubicarà a la plaça Espanya (més endavant plaça Osona) i actualment plaça de L'Atlàntida, a l'avinguda de Mossèn Cinto Verdaguer. I s'encarrega l'obra a l'escultor Josep Ricart i Maimir (Taradell, 1925). És el monument més complet que ha fet l'escultor a Taradell i, com en moltes d'elles, va comptar amb la col·laboració del mestre d'obres Joan Coll i González.

Veure entrada completa