Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Club de llibre amb Marta Orriols

El Club de Llibre de les Biblioteques d'Osona 2019 es farà a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. 

Serà el 22 de maig a 2/4 de 8 del vespre i en aquesta ocasió l'autora convidada serà Marta Orriols. L'activitat servirà per comentar el seu llibre Aprendre a parlar amb les plantes, premi Òmnium a la millor novel·la 2018. L'activitat comptarà amb la presència de l'autora.

Es tracta d'una novel·la delicada escrita des del punt de vista d'una dona que haurà de reconciliar-se amb un món que ja no reconeix. La narrativa de Marta Orriols, emotiva, intensa i reflexiva, ens convida a quedar-nos amb el que és essencial. Un llibre íntim que teixeix un relat proper capaç d'enfrontar-se al dolor més punyent amb una maduresa estilística molt poc habitual.  

Veure entrada completa
Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca tornaran al teatre

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell dedicarà, un any més, un Club de Lectura a una obra de teatre.

La iniciativa es farà durant el més de maig en el marc de l'activitat Llegir el teatre que pretén impulsar clubs de lectura de textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya, a partir del treball d'algunes de les principals obres de la temporada del TNC. 

En aquesta edició, els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell llegiran i compartiran l'obra El Gran mercado del mundo de Pedro Calderón de la Barca. Serà el dijous 16 de maig a partir de 2/4 de 8 del vespre en una sessió que conduirà Anna Fernàndez.

Veure entrada completa
El Racó d'en Tià arriba a la desena edició

Les inscripcions per a la desena edició d'El Racó d'en Tià ja es poden fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a les oficines de l'Ajuntament de Taradell fins al 6 de maig.

L'activitat es portarà a terme a la sala infantil de la Biblioteca, tots els dimecres entre 8 de maig i el 19 de juny de les 10 del matí a les 12 del migdia. El Racó d'en Tià és una activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca, l'Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat la Plana amb la finalitat d'acompanyar en la criança. Està destinat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol i vagin acompanyats per la mare, el pare o per tots dos perquè “hi ha moments que necessites compartir, preguntar, escoltar i expressar-te” expliquen les responsables de l'espai, Noèlia Pérez i Georgina Tàpias. Els avis, àvies i cuidadors també hi són benvinguts (si queden places lliures). L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia.

Veure entrada completa
Un microconte de Pasqual Farràs, a la façana de la Biblioteca de Taradell

Per cinquè any consecutiu, la Biblioteca de Taradell se suma a les activitats que s'organitzen des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Des d'aquest dimarts a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte. Si l'any passat l'escollit va ser Jordi Estrada, enguany el protagonista és l'escriptor Pasqual Farràs. El primer any es va comptar amb un microconte d'Antoni Pladevall, el 2016 un de Joan Pinyol i el 2017 de Ramon Erra.

Veure entrada completa
Envia'ns fotografies del teu viatge al Nepal
Has anat al Nepal i vols que algunes de les fotos que has fet durant el viatge es puguin veure a la biblioteca de Taradell?

Una de les activitats emmarcades dins del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país d'aquest 2019 serà una exposició de fotografies del Nepal que es podrà visitar a la biblioteca de Taradell durant el mes de maig. Però volem que les fotos les hagueu fet vosaltres. Si heu viatjat al Nepal, sigui quina sigui la zona, i teniu fotografies, porteu-les a la Biblioteca de Taradell o envieu-les a b.taradell@diba.cat el més aviat possible.

Horari de Setmana Santa a la Biblioteca de Taradell
Us informem que, amb motiu de les vacances de Setmana Santa, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell tancarà del dijous 18 d'abril al dilluns 22 d'abril, ambdós inclosos.La resta de dies de la setmana la Biblioteca estarà oberta en el seu horari habitual.
 
Si heu de tornar llibres o material de la biblioteca, podeu utilitzar la bústia de retorn, ubicada a l'entrada del Centre Cultural Costa i Font. Perdoneu les molèsties i BONES VACANCES!
Ja pots consultar el butlletí d'abril de Senderisme, excursionisme i viatge de la Biblioteca de Taradell
El butlletí del mes d'abril que la Biblioteca Antoni Pladevall i Font dedica al fons de Senderisme, excursionisme i viatge acaba de sortir del forn. 

En l'edició d'aquest mes hi podreu trobar les activitats relacionades en aquest fons que es faran a la biblioteca com la presentació del llibre Racons del Montseny amb aigua d'Òscar Farrerons o el Cicle de Projeccions del Centre Excursionista de Taradell que enguany arriba a la 35a edició. En l'apartat de Fora de secció podreu descobrir el llibre de Joaquim Tremoleda i David Pujol, La Mare de Déu del Mont, a l'Entrevista podreu conèixer a  l'alpinista Raül Corominas. A l'apartat de Revistes us recomanem dos articles de la Revista Descobrir i Grandes Espacios sobre Eivissa i l'Aneto.

Veure entrada completa
Segona edició dels Vespres Malgastats a les Biblioteques d'Osona

A mitjans de febrer es va fer a la Biblioteca Joan Triadú de Vic la presentació de la segona edició de Els vespres malgastats, un cicle de poesia contemporània en català que es farà a les Biblioteques d'Osona. Enguany es comptarà amb 20 poetes i s'incorporen 10 artistes visuals que s'encarregaran de fer els cartells personalitzats per cada una de les sessions. El cicle de poesia Els vespres malgastats recorrerà 10 biblioteques de la comarca d'Osona i tindrà com a festa de clausura una Jam poètica que es farà al Monestir de Sant Pere de Casserres el dissabte 29 de juny.  A cada sessió es convidaran dos poetes joves, amb no més de dos llibres publicats, que establiran un diàleg poètic i recitaran els seus versos, escollits prèviament, per generar una correspondència i complicitat entre ells.

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'Racons del Montseny amb aigua' d'Òscar Farrerons

Òscar Farrerons, estudiós del Montseny, acaba de publicar el llibre Racons del Montseny.

L'excursionista i estudiós del Montseny, fundador del grup Amics de les Fonts de Viladrau, Oscar Farrerons (Barcelona, 1967, viladrauenc d'adopció) proposa en aquesta nova guia vint-i-quatre itineraris protagonitzats per l'aigua al Montseny, en totes les seves manifestacions. En aquest llibre, que presentarà el 26 d'abril a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell, Farrerons parla salts d'aigua, gorgs, fonts, pous de gel, molins i embassaments de la Reserva de la Biosfera del Montseny, un lloc ple de racons de bellesa natural inusitada, que combina amb la història i la cultura de la gent que pobla el massís.

Veure entrada completa
'Allò que no es veu' al primer Debat a bat de la Biblioteca de Taradell

La Biblioteca de Taradell s'estrena divendres amb el projecte Debat a bat. 

El primer Debat a bat dels tres que es faran aquest any a la Biblioteca Antoni Pladevall s'anomena Allò que no es veu i està adreçat a nois i noies de 12 a 16 anys.Aquest taller servirà per descobrir els àlbums il·lustrats com a element de dinamització i descoberta a noves formes de lectura i escriptura. Un univers on art, literatura i filosofia es donen la mà.

Veure entrada completa