Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Els divendres del mes d'octubre torna el cicle Taradellencs pel món a la Biblioteca
Gerard Roma, Montse García, Joan Carles Abella i Albert Ledesma seran els protagonistes del cicle Taradellencs del món, els divendres del més d'octubre a la Biblioteca. 

El 5 d'octubre arrencarà la setzena edició del cicle Taradellencs pel món, una activitat que va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de difondre el fons de Senderisme, excursionisme i viatge de la biblioteca i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs de compartir la seva experiència viatgera. Enguany es faran tres projeccions i també es podrà veure una exposició de fotografies dels viatges.

Veure entrada completa
Concurs d'Instagram dedicat a la Salut Mental
Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental les Biblioteques d'Osona han engegat un concurs d'Instagram.

Penja una foto amb un llibre que tracti el tema de la salut mental i etiqueta-la amb el hashtag #llegimsalutmental. Segueix a @bibliotequesosona i@osonament. Cal penjar la foto en el període de l'1 al 14 d'octubre.

El dilluns 22 d'octubre es farà públic el guanyador a través del compte d'Instagram de les Biblioteques d'Osona.


El premi són 2 entrades gentilesa dels Teatrets d'Osona (Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà i Tona) i es lliurarà el dijous 25 d'octubre a les 19.30 h. a la Biblioteca de Vic a la trobada del Club de lectura de Salut mental de les Biblioteques d'Osona.

Veure entrada completa
Hora del conte d'octubre dedicada a la Salut Mental: 'Qui canta els seus mals espanta' amb Marta Esmarats
Les biblioteques d'Osona, amb el lema Sumem salut mental, han preparat diverses activitats durant el mes d'octubre per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental.

Una d'elles serà l'Hora del Conte que a Taradell es farà el 9 d'octubre a partir de 2/4 de 6 de la tarda. S'anomena Qui canta els seus mals espanta i anirà a càrrec de Marta Esmarats. Es tracta d'un espectacle de titelles per a nens i nenes a partir de 5 anys que tracta el tema de les pors infantils: La por, la podríem expulsar amb un crit ben alt i fort? En aquesta història l'escoltarem plena d'onomatopeies, la mirarem a la cara i potser la farem ballar. Qui carai hi ha a sota del llit? I a dins la foscor de l'armari i a darrere de les cortines de la banyera? I al bosc, qui s'hi amaga? La por és un monstre? Tinc el cos que em tremola, la veu que em trontolla i el cap que no para d'imaginar… potser que em posi a cantar.  

'La solitud dels nombres primers' al Club de Lectura dedicat a la Salut Mental
Amb l'objectiu de lluitar contra l'estigma de les malalties mentals, tractar el tema amb naturalitat i propiciar el contacte entre persones que tenen aquests trastorns i la resta de la comunitat, des de fa uns anys les Biblioteques d'Osona fan un Club de Lectura conjunt sobre Salut Mental. 

Es tracta d'un club de lectura a nivell comarcal sobre un llibre que tracta algun dels diversos aspectes relacionats amb la salut mental. Durant tots aquests anys s'han tractat aspectes tan diversos com: els trastorns alimentaris, l'autisme, l'assetjament escolar i les addiccions, entre altres. Enguany el llibre escollit és La solitud dels nombres pirmers de Paolo Giordano que es comentarà i debatrà el 25 d'octubre a la Biblioteca Joan Triadú de Vic a partir de 2/4 de 8 del vespre. La sessió estarà conduïda per Biel Barnils, escriptor i poeta i Susana Montalbán, psicòloga de la Llar-residència de Salut Mental de Manlleu. Per inscripcions i reserves de llibres us podeu adreçar al taulell de préstec de la Biblioteca de Taradell.

Veure entrada completa
Inscripcions obertes per l'edició de tardor d'El Racó d'en Tià
Les inscripcions per l'edició de tardor d'El Racó d'en Tià ja es poden fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a les oficines de l'Ajuntament de Taradell fins al 28 de setembre. 

Durant els mesos d'octubre, novembre i desembre tornarà a la Biblioteca de Taradell El Racó d'en Tià, un espai de trobada per a les famílies que està adreçat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol. Aquesta vuitena edició començarà el 3 d'octubre i com és habitual es portarà a terme a la Sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font entre les 10 del matí i les 12 del migdia.

Veure entrada completa
36a Setmana del Llibre en català
Del 7 al 16 de setembre se celebra, a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona, la Setmana del Llibre en català. 

Amb l'objectiu de promocionar la lectura i la venda de llibres en català, la Setmana del Llibre en Català augment a l'oferta i el nombre d'expositors; 204 expositors, repartits en 62 mòduls; un 25,2% més d'expositors, en relació a l'edició del 2017. 

Veure entrada completa
'Tastaolletes' de Rosa Fité a l'Hora del conte
Rosa Fité serà l'encarregada de portar una nova Hora del Conte a la Biblioteca de Taradell. 

Serà el dimecres 26 de setembre a 2/4 de 6 de la tarda amb Tastaolletes, una activitat en la qual es parlarà de fomentar els bons hàbits en l'alimentació i també afavorir el consum de fruita com aliment ric en vitamines.

Es tracta d'un conte on el protagonista és en Tastaolletes, la seva família i els companys de classe. Un bon dia la Fada Llapissera els explica, a l'escola, que és molt important de menjar fruita perquè està plena de vitamines… que són molts importants per a ajudar-los a créixer i que tot funcioni com ha de funcionar, que a simple vista no les podem veure… però sí descobrir-les amb un experiment.

Veure entrada completa
L'exposició ‘Romànic del Montseny’ s’atura a la Biblioteca de Taradell
El seu autor, Mariano Pagès, també farà la presentació del llibre que inclou les fotografies dels monuments romànics del Montseny.

Antoni Pladevall i Font serà l'encarregat de presentar el llibre de Mariano Pagès El romànic del Montseny el proper divendres, 7 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca de Taradell. L'acte comptarà també amb una xerrada de l'autor i tot seguit s'inaugurarà una exposició de fotografies de Pagès.

L'obra reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyec. Una rigorosa tasca fotogràfica, però, que també inclou una ressenya històrica de cada temple.

Veure entrada completa
'Neu, óssos blancs i alguns homes més valents que els altres' al Club de Lectura de setembre
Els membres del Club de Lectura ja tenen nou llibre per llegir de cara el setembre.

Després d'un parèntesis de vacances durant els mesos d'estiu, aquest setembre tornar a arrencar el club amb Neu, óssos blancs i alguns homes més valents que altres, una obra de Mònica Batet. El Club de Lectura es farà el 25 de setembre a 2/4 de 8 del vespre i en aquesta ocasió estarà conduït per Pasqual Bernat.

Veure entrada completa
L'eBiblio incorpora 2.300 pel·lícules al seu catàleg
Des de fa uns dies la plataforma eBibio Catalunya ha incorporat en el seu catàleg diverses pel·lícules.

Concretament conté més de 2.300 títols de pel·lícules per visualitzar en línia a través del nou servei, ebibliocat.efilm, també gestionat conjuntament per la Gerència amb la Generalitat de Catalunya i el Consorci de Biblioteques de Barcelona. El catàleg que s'ofereix inclou pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals triats per una comissió de bibliotecaris especialistes de la XBM a partir dels fons distribuïts per Filmin.

Veure entrada completa