Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Hora del conte interactiva amb Jordi Font: 'Entre camps'
19/05/2020

Torna l'Hora del Conte a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i ho fa amb quatre sessions que aniran a càrrec de l'actor taradellenc Jordi Font. Serà els propers dijous 28 de maig i 4, 11 i 18 de juny a les 4 de la tarda amb el nom d'Entre Camps.

I no serà una Hora del Conte habitual ja que, a més a més de ser virtual, serà interactiva. I és que les famílies hi jugaran un paper primordial per saber-ne el desenllaç. El protagonista serà en Mateuet, un nen que té un do: pot veure les coses que d'altres ja no poden, però això encara no ho sap.

Es tracta d'un conte amb quatre capítols interactius, on l'especador escollirà diferents opcions per anar descobrint la història d'un nen que viu aventures entre camps.

Continua llegint...
Tastallibres Confinats
18/05/2020

Cada dimarts, a les 4 de la tarda, a l'Instagram de la Biblioteca de Taradell (@bibliotaradell) coneixerem diverses novetats de literatura Infantil i també farem recomanacions per a nens i nenes a partir de 7 anys amb el Tastallibres Confinat, una activitat que té com a objectiu donar el màxim suport a la millora i innovació de les accions d'estímul de la lectura i fer que els infants esdevinguin lectors habituals. 

L'activitat anirà a càrrec de Montse Mondelo, responsable de la Sala Infantil de la Biblioteca. 

 

Celebrem l'#AnyRodari
16/05/2020

El 23 d'octubre de 2020 farà cent anys del naixement de Gianni Rodari. Moltes seran les celebracions i les iniciatives per recordar un dels autors més creatius i que més va fer per dignificar l'educació dels infants.

Al portal infantil Gènius ja podeu gaudir de l'especial Gianni Rodari. Dels continguts que trobareu destaquem les Històries d'en Rodari: arxius d'àudios de quaranta contes i tirallongues seleccionats dels llibres Conte per telèfon, Tirallongues del cel i la terra i Contes llargs com un somriure en la veu de Laia Aguilar, David Anguera, Marisol Casas, Jordi Folck, Anna Manso, Joan Antoni Martín Piñol i Elisenda Roca.

Continua llegint...
Torna l'Hora del Conte en anglès a la Biblioteca

Dimecres torna l'Hora del Conte a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i a més a més serà en anglès!

16/05/2020

Recuperem les activitats a la Biblioteca i ho fem de forma virtual. Aquest dimecres, a les 11 del migdia, Ruskus Patruskus serà l'encarregat de portar Let's Go to the Farm, una hora del conte en anglès amb animalets, màgia i música adreçada als alumnes del cicle infantil i del cicle inicial. L'activitat es podrà seguir per Instagram i per la resta de xarxes socials de la Biblioteca.

Continua llegint...
Participa a la Bibliopregunta, un qüestionari per posar a prova els teus coneixements sobre llibres

En saps molt de llibres? Et consideres un bibliòfil o amant de la lectura? 

13/05/2020

Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font us proposem un nou joc. A banda del Trivial de Taradell, que podeu trobar cada dia a Instagram, ara volem comprovar els vostres coneixements sobre llibres: novel·les, còmics...

Guerra i Pau la va escriure Fiódor Dostoievski? Vertader o fals?  Com es diu el famós detectiu que apareix com a  protagonista a les novel·les d'Agatha Christie? Jo March és un dels personatges femenins més característics d'aquesta història de l'any 1968. De quin llibre estem parlant? O a quin llibre trobarem la frase "Lo essencial és invisible als ulls"?

Continua llegint...
La biblioteca es manté tancada
11/05/2020

Us informem que des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, com la resta de Biblioteques, estem treballant per establir les mesures de seguretat i sanitàries que faran que puguem obrir amb totes les garanties d'aquí unes setmanes. 

Les diferents administracions, d'acord amb els requeriments que estableix el Ministeri de Sanitat, estan dissenyant un protocol de desconfinament per poder reobrir de manera progressiva i gradual les diferents biblioteques del país. 

Continua llegint...
Taradell s'adhereix a la campanya #ArxivemLaCovid19

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell i l'Ajuntament demanem la col·laboració ciutadana per documentar la situació actual.

11/05/2020

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell ha iniciat una campanya per a la recollida de documentació relacionada amb l'impacte de la Covid19 al municipi. La iniciativa #Arxivemlacovid19, impulsada per l'AAC (Associació d'Arxivers de Catalunya) neix amb la voluntat de crear testimoni i una memòria col·lectiva completa i real de l'impacte de la crisi del coronavirus 2019.

Continua llegint...
El Premi Solstici de Taradell allarga el termini de presentació de treballs i de lliurament de premis

Les obres es podran presentar fins al 21 de juny i la proclamació del veredicte serà a la tardor. 

08/05/2020

La Comissió del Premi Solstici juntament amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell ha acordat allargar el termini de presentació de totes les obres per a la 18a edició del Premi Literari Solstici de Taradell. D'aquesta manera, i davant la prevenció per la COVID-19 la nova data és el 21 de juny de 2020. Per altra banda, la proclamació del veredicte i el lliurament de premis també s'ha posposat i serà, en una data encara per determinar, a la tardor.

Continua llegint...
CONCURS DE LECTURA: Llegir té premi!
24/04/2020

La Biblioteca de Taradell et convia a participar en el projecte Llegir té premi. Es tracta d'una activitat que organitzen les Biblioteques Públiques de Catalunya i el Club Legiland per reforçar la programació d'activitats de primavera i estiu i té com a objectiu fomentar i millorar la comprensió lectora dels infants i joves d'entre 8 i 16 anys. 

Hi ha dues categories:

-    De 8 a 11 anys.
-    De 12 a 16 anys.

Continua llegint...
Un Sant Jordi ple de lectures virtuals

Gaudeix de la festa de Sant Jordi des de casa. 

22/04/2020

Des del portal de la Xarxa de Biblioteques Municipals han preparat un munt d'idees i recursos perquè puguis passejar virtualment per la festa de la lectura.

Continua llegint...
twitter