Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

La mostra es podrà veure a la Biblioteca fins al 5 de setembre. 

Amb motiu de la presentació del llibre Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de Cultura de Laia Miralpeix, durant la darrera setmana d'agost i la primera de setembre podreu veure una exposició de fotografies i documents sobre la fàbrica de Can Costa. Concretament es tracta d'un centenar de fotografies dividides en la construcció de la fàbrica, l'interior d'aquesta (extretes de l'Arxiu Pallàs i inèdites fins ara) i també d'imatges de les obres que van permetre rehabilitar la fàbrica per convertir-lo en Centre Cultural, ara fa 20 anys. La mostra es complementa amb documents inèdits cedits per l'Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona.

Projecció del documental 'La Pemba torna a Goli' i xerrada-col·loqui amb el director del documental

A banda del documetal, el seu director, Josep Pérez, oferirà la xerrada-col·loqui 'El Nepal vist amb ulls d'un occidental'.

La Pemba torna a Goli es va estrenar al febrer del 2017 al festival Vivim Muntanyes de Figueres i, des de llavors, s'ha projectat a festivals cinemes, teatres i locals arreu de Catalunya amb la presència de la protagonista, Pemba Chhoti Sherpai de Josep Pérez, autor, guionista, realitzador i productor del documental. Aquest és un treball de la productora empordanesa Jopergon en coproducció amb Televisió de Catalunya que es va gravar a l'Himàlaia nepalès durant la tardor del 2016. A Taradell, concretament en una pantalla gegant al Centre Cultural Costa i Font, es va poder veure a l'abril del 2017 però ara, en el marc del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el divendres 20 de setembre es tornarà a projecatar el documental que compta amb diverses imatges gravades a Taradell i també a la Biblioteca.

Veure entrada completa
Xerrada-performance i tertúlia sobre 'Passes de tardor' de Núria Garcia Quera

Després de l'aturada durant els mesos d'estiu aquest setembre es rependrà el projece De biblioteca a biblioteca, de país a país que enguany la Biblioteca de Taradell dedica al Nepal. Ho farà el dijous 19 de setembre amb una xerrada-performance-tertúlia sobre la novel·la Passes de tardor a l'Himàlaia de Núria Garcia Quera. L'activitat comptarà amb la propia autora i es podran veure vídeos de l'Himàlaia, lectures de fragments de la novel·la, pinzellades sobre el món dels trekkings i anècdotes de viatge. L'activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre.

Veure entrada completa
El 10 d'octubre tornem al Liceu per veure 'Turandot'! Ens hi acompanyes?

Es tracta d'un projecte de col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Gran Teatre del Liceu per a la difusió i la promoció de la cultura literària i operística.

A través del projecte de col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Gran Teatre del Liceu per a la difusió i la promoció de la cultura literària i operística, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell us porta, per quart any consecutiu, a gaudir de l'òpera en directe en un espai incomparable com és el Gran Teatre del Liceu. La data escollida enguany serà el 10 d'octubre i l'obra Turandot, de Giacomo Puccini.  

Les inscripcions s'han de fer al taulell de préstec de la Biblioteca a partir del 2 de setembre.

Veure entrada completa
Presentació del llibre: 'Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de cultura'

El llibre ha estat editat amb motiu dels 20 anys del Centre Cultural Costa i Font

Fa cinc anys, el Grup de Recerca Local de Taradell va elaborar un documental sobre la fàbrica de Can Costa, amb motiu del quinzè aniversari de l'obertura del Centre Cultural. Ara però amb  Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de cultura s'ha fet un pas més i ens hem endinsat als orígens de Bonaventura Costa i Font (1901-1992) per conèixer la història d'un equipament just ara que es celebra el 20è aniversari del Centre Cultural Costa i Font.

La presentació del llibre es farà el 26 d'agost a les 5 de la tarda a la Biblioteca de Taradell hi anirà a càrrec de Jordi Labòria i també hi intervindran l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, Josep Munmany i Eva Leucó.

Veure entrada completa
'Les Closes', al Club de Lectura del mes de setembre

Aprofita l'estiu i llegeix el llibre del proper Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell. 

El Club de Lectura del mes de setembre es farà el dijous 26 i estarà dedicat a l'obra Les Closes, de l'escriptora vigatana Maria Àngels Anglada. Es tracta d'una novel·la guardonada amb el premi Josep Pla el 1978 que està ambientada a l'Empordà del segle XIX. Aquesta obra va significar el debut literari de Maria Àngels Anglada, i l'inici d'una trajectòria literària caracteritzada per una afinada sensibilitat i una escriptura elegant. el Club de Lectura es farà a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres i anirà a càrrec d'Anna Perera. L'activitat compta amb la col·laboració d'Espais Escrits. 

Veure entrada completa
Tanquem per vacances del 12 al 26 d'agost

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font tancarà per vacances del 12 al 26 d'agost (amdós inclosos). 

Si teniu algun document per tornar ja sabeu que hi ha la bústia de retorn al costat de la porta principal. I si voleu renovar algun llibre ho podeu fer per Internet a l'Espai personal de http://sinera.diba.cat.

Que tingueu un bon estiu i una bona lectura!

Perdoneu les molèsties!

Reflexions sobre la guerra i la lluita en el segon Debat a bat de la Biblioteca

La primera sessió del Debat a bat es va fer a l'abril i portava per nom Allò que no es veu.

El segon Debat a Bat realitzat a la Biblioteca de Taradell va ser La Lluita, que girava al voltant del llibre L'enemic de Davide Cali. Es va fer el 19 de juliol i va comptar  amb una quinzena de joves que realitzaven les activitats d'estiu d'El Puntal. Tractava sobre el tema de la guerra, els pactes, les lluites…

Per iniciar l'activitat i ambientar els participants es va crear un circuit que tenia com a punt de sortida el Parc Infantil ubicat als jardins Centre Cultural Costa i Font. Els participants van haver de superar diferents proves (amb música ambiental pensada per a l'ocasió) per aconseguir entrar a la Biblioteca, on els esperava un darrer obstacle: una xarxa que havien de superar per arribar a la Sala Infantil.

Veure entrada completa
El concurs 'No perdis el tren' ja té guanyadors

Un any més les biblioteques acreditades com a Punts d'Informació Turística, entre elles la Biblioteca de Taradell i amb la col·laboració de Renfe, han organitzat el concurs No perdis el tren.

Per segon any consecutiu, l'acció s'ha proposat sota un model de concurs de microrelats. Aquests microrelats havien d'estar inspirats sobre una fugida en tren basada en imatges del territori i el text havia de continuar la frase “Aquell dia el tren no es va aturar”. Aquest any els participants han enviat un total de 402 microrelats.

Els premis han estat 2 passis Interrail de 2a classe per a dues persones, assignats segons les categories següents: d'una banda, les categories Microrelat més ben escrit  a través de les valoracions de les biblioteques del projecte Punts d'Informació Turística, i d'altra la categoria Microrelat més votat a través de la pàgina de Facebook No perdis el tren.

Veure entrada completa
La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic estarà dedicada a l’Esbart Sant Genís

Busquem filmacions de la primera època i del ressorgiment de l'entitat, el 1977.

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell juntament amb el Grup de Recerca Local participarà per quart any consecutiu a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Després de recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l'arbre (2017) i de l'Agrupament Rocaguinarda (2018), aquest any volem reviure el que va ser el ressorgiment de l'Esbart Dansaire Sant Genís de Taradell, l'any 1977.

Veure entrada completa