Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

22/03/2020
NOVA DATA El Premi Literari Solstici recupera la categoria de Joves i augmenta la dotació econòmica

El Premi Literari Solstici arriba a la majoria d'edat i ho fa amb diverses novetats. Una d'elles és la recuperació de la categoria de Joves, d'entre 13 i 17 anys. D'aquesta manera s'afegeix a la categoria A o premi Infantil Jordi Capell, oberta a nens i nenes fins a 12 anys i la C, a partir de 18 anys. Una altra de les novetats és l'augment de la dotació econòmica en la categoria C, amb 500 euros pel primer premi tant de prosa com de poesia i de 300, pels segons premis de les dues modalitats. El premi de les categories A i B serà un lot de llibres pels primers classificats. També presenta novetats el jurat, amb dues noves incorporacions: Marta Ramírez i Baró i Aniol Florensa i Tort seran els encarregats de decidir el veredicte juntament amb Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Montse Morcillo i Vivet, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera González i Lluís Rovira Masnou. L'acte de lliurament de premis serà, en una data per determinar, a la tardor a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 

20/03/2020
'Petit o gran' al primer Petits Lectors del 2020

Es farà a la sala Infantil de la Biblioteca el dimarts 24 de març a 2/4 de 6 de la tarda. 

Durant tres cops a l'any, la sala Infantil de la Biblioteca programa activitats adreçades als nens i nenes de 0 a 3 anys en el marc del projecte Petits Lectors. La primera sessió del 2020 anirà a càrrec d'Albert Vinyes, es farà el 28 d'abril i porta per nom Petit o gran. Es tracta d'un espectacle-experiència en el qual en Betu arriba amb la seva maleta, vestit de persona normal. Tot jugant amb els conceptes de petit o gran es transforma en pallasso davant dels nens i nenes. Les sabates són molt grans... però la corbata és petita! i el nas?

Veure entrada completa
19/03/2020
21 de març, Dia Mundial de la Poesia

L'any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia.

Per celebrar-ho, des de l'any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l'organització de diferents accions presencials i/o a través de la xarxa amb l'objectiu de difondre el fet poètic: des de lectures de poemes fins a l'edició d'un opuscle commemoratiu que conté un poema creat especialment per a l'ocasió, original en llengua catalana i traduït a diverses llengües.

Veure entrada completa
17/03/2020
Juga al Trivial de Taradell

Ets una bona taradellenca? Ets un bon taradellenc? Et posem a prova!

Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i de l'Arxiu Fotogràfic hem creat 'El trival de Taradell'. Es tracta d'un joc que es penjarà a les històries de l'Instagram de la Biblioteca (@bibliotaradell) amb l'objectiu de divulgar i ampliar el coneixement de Taradell en tots els seus aspectes. Hi haurà preguntes sobre història, espai físic, actualitat, literatura, esports, entitats, llegendes i tradicions del municipi. 

La temàtica és molt variada i s'ha intentat que hi hagi diferents graus de dificultat: així hi ha preguntes que sabran especialment els més grans, d'altres que les sabran els més petits, d'altres que les sabrà tothom i d'altres que potser no les sabrà ningú. D'aquesta manera s'estableix un feed-back intergeneracional que pot resultar molt interessant.

Veure entrada completa
15/03/2020
Dia de la Poesia Catalana a Internet

Aquest dimarts, 17 de març, se celebra el Dia de la Poesia Catalana a Internet

Des de la Biblioteca de Taradell ens afegim a la celebració del Dia de la Poesia Catalana a Internet, una iniciativa del portal de literatura catalana a Internet, LletrA, que vol fer visible a la xarxa la qualitat i la vitalitat de la poesia en català, i mostrar com n'és de valorada i estimada per les seves lectores i lectors. La iniciativa va sortir el 2011 i des de llavors, cada 17 de març es fa una crida a emplenar la xarxa de versos catalans.

Com participar-hi?

Veure entrada completa
14/03/2020
Actualització automàtica de la data de venciment de préstecs

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona avisa que: 

Com a mesura per contenir l'expansió del COVID-19, des del 13 de març les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona romandran tancades.

En relació a aquest tancament:

  • Els documents que tens en préstec pots conservar-los a casa fins que les biblioteques puguin reobrir. Ampliem el termini de retorn dels documents prestats fins al 21 d'abril (excepte en el cas d'aquells documents que ja estaven reclamats). Si reps algun avís de retorn de documents, no en facis cas durant aquest temps.
Veure entrada completa
12/03/2020
La Biblioteca de Taradell romandrà tancada fins al 26 de març

L'Ajuntament de Taradell activa un seguit de mesures per evitar el conatgi del Coronavirus. 

Aquest dijous al migdia l'alcaldessa de Taradell Mercè Cabanas ha emès un BAN informatiu en el qual ordena el tancament dels equipaments municipals, entre elles la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, i suspendre totes les activitats programades des de divendres 13 de març fins al dijous 26 de març. Aquests tancaments i suspensió es podran prorrogar pel termini que sigui necessari en funció de l'evolució de l'alerta sanitària provocada pel virus Covid-19

Podeu retornar els materials fent ús de la bústia de retorn 24 h.

06/03/2020
ACTE SUSPÈS. 'La filla del rellotger' de Kate Morton al Club de Lectura del mes de març

Els membres del club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es reuniran el dilluns 30 de març per comentar i debatre la novel·la La filla del rellotger, una obra de Kate Morton. La coordinació del Club de Lectura anirà a càrrec de Pasqual Bernat.

Narrada per diverses veus al llarg del temps, La filla del rellotger és la història d'un assassinat, un misteri i un robatori, i també una reflexió sobre l'art, la veritat i la bellesa, l'amor i la pèrdua. Per les seves pàgines corre, com l'aigua d'un riu, la veu d'una dona lliure dels lligams del temps, el nom de la qual ha caigut en l'oblit: Birdie Bell, la filla del rellotger, l'única persona que va veure el que va passar.

Veure entrada completa
06/03/2020
Envia'ns el teu poema i participa a l'Abril Poètic 2020!

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font prepara la setzena edició de l'Abril Poètic. 

L'any 2005 la Biblioteca de Taradell va encetar el projecte Abril poètic amb l'objectiu de promoure el gust per la lectura i difondre la producció poètica d'autors locals. Una de les activitats d'aquest projecte és l'exposició de poemes amb autors locals que es podrà veure a la Biblioteca durant part del mes de març i tot l'abril amb la finalitat de ser una plataforma de difusió de noves veus poètiques.

Veure entrada completa
05/03/2020
L'exposició 'Alice Guy: reimaginant una història del cinema' arriba a la Biblioteca

Des del proper divendres, 6 de març i fins al 28 del mateix mes, la Biblioteca Antoni Pladevall acollirà l'exposició Alice Guy: reimaginant una història del cinema. Es tracta d'una mostra que proposa que imaginem com hauria estat la història del cinema si les figures de Guy i les seves coetànies haguessin tingut la rellevància merescuda en una indústria on homes i dones ocupessin un lloc d'igualtat. Com haurien estat els grans clàssics? Com es presentaria l'star system actual? I el cinema indie o el d'acció? Quin aspecte tindrien moviments com l'expressionisme alemany o la nouvelle vague?

Veure entrada completa
twitter