Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

'Tales from Great Britain and Ireland' amb Sara Carline

L'activitat serà virtual i es portarà a terme l'11 de desembre. 

11/12/2020

Sara Carline serà l'encarregada de portar una nova activitat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Serà el proper divendres, 11 de desembre, a partir de les 7 de la tarda i amb format virtual. Amb el nom de Tales from Great Britain and Ireland explicarà contes de Gran Bretanya i Irlanda amb l'objectiu d'aprendre sobre la cultura britància i irlandesa amb històries i llegendes d'Escòcia, Anglaterra, Gal·les i Irlanda i alhora "aprenent anglès".

Continua llegint...
El Club de Lectura de Salut Mental serà en format virtual

Es farà el dijous 10 de desembre a 2/4 de 8 del vespre. 

10/12/2020

Cada any les Biblitoques d'Osona organitzen un Club de Lectura conjunt pel dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el mes d'octubre. Enguany l'activitat es va posposar per la Covid-19 i finalment s'ha decidit que es farà el proper dijous 10 de desembre a 2/4 de 8 del vespre i en format virtual. Els interessats en participar-hi s'han d'inscriure a la Biblioteca de Taradell que els facilitarà el codi per unir-se a la trobada.

Continua llegint...
Nou taller d'escriptura a la Biblioteca

Serà virtual i es farà el dijous 3 de desembre a la tarda. 

16/11/2020

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font organitza un nou curs d'escriptura. En aquest cas serà virtual i anirà a càrrec del poeta i periodista cultural Esteve Plantada del Laboratori de Lletres. Es farà el dijous 3 de desembre de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.

En aquest curs es busca que l'alumne experimenti amb eines per estimular la seva creativitat i es familiaritzi amb tècniques narratives bàsiques. Es posa èmfasi en el procés creatiu.

Continua llegint...
IV Jornades de Memòria Democràtica d’Osona

L'acte es farà el dijous 19 de novembre de les 12 a 2/4 de 2 del migdia i es podrà seguir i participar activament des de la plataforma Zoom.

15/11/2020

Taradell havia de ser la seu de les IV Jornades de Memòria Democràtica d'Osona que finalment, i a causa de la pandèmia, serà en format virtual i es podrà seguir per aquesta plataforma. D'aquesta manera, el proper dijous, 19 de novembre, es farà la xerrada virtual Espais de memòria democràtica i franquisme que anirà càrrec de Jordi Guixé i Coromines, director del'Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat, de la Universitat de Barcelona.

Continua llegint...
Fanàtics del teatre i de l'òpera

Accediu a lectures, visionats i audicions en exclusiva!

10/11/2020

Amb els noms de Fanàtics de l'òpera i Fanàtics del teatre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura inicia una sèrie de comunitats virtuals temàtiques que pretenen facilitar la trobada de les persones que volen compartir una afició o simplement aquelles que volen fer descobertes i conèixer àmbits nous. Cada comunitat estarà conduïda per un especialista en el tema, que anirà aportant continguts, proposant lectures, visionats i audicions per animar el diàleg entre els participants. Aquestes comunitats es desenvoluparan des del mes de novembre de 2020 i fins al juny de 2021 a través de Tellfy, una aplicació gratuïta de comunicació instantània que garanteix la protecció de les dades personals de tots el participants.

Continua llegint...
La Biblioteca redueix els serveis però es manté oberta

Es prorroga l'accés limitat a la Biblioteca fins al 23 de novembre.

30/10/2020

Davant de l'augment generalitzat de casos de COVID-19, a partir d'aquest divendres 30 d'octubre i fins al 23 de novembre, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font realitzarà només el servei de retorn de documents i de prèstec de documents. L'accés a les sales i el servei d'Internet no està permès i han quedat suspeses les activitats. La Biblioteca però es manté oberta i amb el mateix horari. 

El servei de préstec mitjançant reserva i cita prèvia (recomenat), així com el de devolució de documents tindrà un funcionament similar al que es va portar a terme en l'anterior període de desconfinament. Es poden sol·licitar documents a través del formulari de cita prèvia, del telèfon 938 801 056, per correu electrònic escrivint a b.taradell@diba.cat i, també, via WhatsApp al 619 221 829.

Continua llegint...
La Biblioteca ofereix lots de llibres sorpresa i a la carta per a infants i adults

El moment actual és una bona ocasió per conèixer nous documents i sorprendre's amb la lectura. 

30/10/2020

La Biblioteca Antoni Pladevall continua activa i compromesa amb el foment de la lectura compartint el seu ampli fons bibliogràfic. Les noves mesures de contenció de la Covid-19 fan que NO es pugui accedir als diferents espais i triar i remenar entre els documents que habitualment estan a l'abast de tothom. 

Per això us proposem Lots de llibres Sorpesa i a la Carta per a nens i nenes de 0 a 12 anys però també per a adults. Si no sabeu què llegir i us voleu deixar aconsellar, podeu demanar un lot de llibres sorpresa indicant-lo al formulari o en el moment de demanar la cita per telèfon (93 880 10 56), correu electrònic (b.taradell@diba.cat) i també per WhatsApp (619 22 18 29).

Continua llegint...
Llegeix els diaris amb l'eBiblio
30/10/2020

Amb el servei de préstec digital eBiblio Catalunya pots llegir l'edició impresa de La Vanguardia (tant en català com en castellà), El Periòdico de Catalunya (en català), El País, Cinco Días i Mundo Deportivo. El préstec és per a dues hores per facilitar la rotació d'aquests diaris entre els usuaris. Aquesta incorporació se suma a l'oferta de premsa periòdica que ja ofereix eBiblio Catalunya, amb una cinquantena de títols de revistes que l'usuari pot gaudir en préstec durant 24 hores.

Continua llegint...
<strong>ACTE SUSPÈS</strong> Nova edició del cicle de projeccions 'Taradellencs pel món'

Les dues darreres sessions s'han ajornat per responsabilitat davant la pandèmia

25/10/2020

Lluís Verdaguer, Jaume Sañé, Joan Roqué i M. Teresa Simó i Gerard Roma seran els protagonistes del cicle Taradellencs del món, els divendres del mes d'octubre. 

El 9 d'octubre arrencarà la divuitena edició del cicle Taradellencs pel món a la Biblioteca de Taradell, una activitat que va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de difondre el fons de Senderisme, excursionisme i viatge de la biblioteca i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs de compartir la seva experiència viatgera. Enguany es faran quatre projeccions i també es podrà veure una exposició de fotografies dels viatges. Com a novetat, les projeccions es faran a la sala 1 del Centre Cultural Costa i Font i començaran a 2/4 de 8 del vespre. L'ús de mascareta serà obligatori.

Durant tot el mes es podrà veure una exposició de fotografies dels viatges que s'explicaran durant el cicle. 

Continua llegint...
Arrenca el cicle virtual 'Altres Veus'

El cicle, dividit en 3 àmbits, comença el dimarts 20 d'octubre i s'allargarà fins l'1 de desembre

20/10/2020

Aquest dimarts 20 d'octubre s'enceta el cicle Altres Veus amb David Fernàndez, periodista i exdiputat del Parlament de Catalunya, que parlarà sobre els drets civils en l'entrevista Anatomia d'una regressió. La conversa es podrà seguir pel canal d'Instagram de @bibliotequesXBM a les 2/4 de 8 del vespre. 

Continua llegint...
twitter