Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Exposició: 'Ferro, vent i aigua. Els molins de vent d'Osona' a la Biblioteca de Taradell

Es podrà veure del 7 al 30 de novembre a l'entrada de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

L'exposició Ferro, vent i aigua. Els molins de vent d'Osona és el resultat del treball de recerca i inventari sobre aquests ginys hidràulics a la comarca d'Osona realitzat per Xavier Cervera i Jordi Cervera. Aquest treball ha permès localitzar 31 d'aquests singulars elements del patrimoni osonenc. La recerca no es dona, però, per finalitzada, i els seus autors resten oberts a la incorporació de noves informacions sobre els molins inventariats o sobre nous molins que no hagin estat incorporats en aquest primer inventari. L'exposició mostra, entre d'altres, un molí de Taradell, el d'en Barfull, a la Urbanització de La Roca.

Veure entrada completa
Taller BiblioLab: 'Remolí animat. El meravellós món d'Alícia en digital'

El proper divendres, 29 de novembre, a 2/4 de 6 de la tarda es farà un nou taller Bibliolab a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. Anirà a càrrec de Mariela Heredia i està adreçat a nens i nenes a partir de 8 anys. Les inscripcions ja es poden fer i les places són limitades. 

Es tracta d'un taller en el qual els participants coneixeran els clàssics de la literatura amb una proposta híbrida de contes, una app immersiva, una gimcana i amb una creació digital.

Veure entrada completa
Jordi Lara participarà dissabte a El Club del Llibre a Vic

L'escriptor vigatà hi serà amb motiu de la Fira del Llibre de Muntanya.

El Club del Llibre és un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials. El proper dissabte, coincidint amb la Fira del Llibre de Muntanya de Vic, l'escriptor local Jordi Lara en serà el convidat en una tertúlia-xerrada que es farà a partir de les 11 del matí a l'Espai Collsacabra de la Fira de la Muntanya al Recinte firal El Sucre de Vic.

Veure entrada completa
L'escola Sant Genís i Santa Agnès ja té les Maletes Lectores de la Biblioteca

S'ha seleccionat una trentena de llibres per a cada aula, de primer a sisè de Primària. 

El curs 2019/2020 cada classe d'Educació Primària de l'Escola Sant Genís i Santa Agnès tindrà la seva pròpia maleta lectora. Al llarg del mes d'octubres, des de la Sala Infantil de la Biblioteca de Taradell s'ha portat una trentena de llibres per a cada aula, de Primer fins a Sisè, perquè tots els alumnes disposin d'un llibre i puguin triar el que més li pugui interessar: lectures per a diferents edats, contes, àlbums il·lustrats, còmics, llibres de coneixements sobre diverses matèries (natura, tecnologia, llegendes, treballs manuals, l'univers o països del món, entre d'altres). 

Veure entrada completa
Hora del conte: 'Un pastís molt especial'

Es farà amb motiu de la Setmana de l'Àlbum il·lustrat.

Montse Panero serà l'encarregada de portar l'Hora del conte de la Biblioteca de Taradell del mes de novembre. Serà el proper dimarts 5 de novembre a partir de 2/4 de 6 de la tarda. Amb el nom d'Un pastís molt especial explicarà l'argument del llibre escrit per Laia Masons i Albert Pinilla. Aquest conte narra un fet divertit i sorprenent: és l'aniversari de la Reina Queralt i el seu fill decideix preparar-li un pastís molt especial. Al final, però, tot resulta un gran desastre, ja que l'arribada d'un ogre esgarrarà la festa d'aniversari, amb un gir inesperat i divertit.

Veure entrada completa
Xerrada: 'Les plantes carnívores de Catalunya' amb Pere Espinet

A Catalunya hi trobem 8 espècies de plantes carnívores repartides en tres gèneres: Dròseres, Pingüícules i Utriculàlires. Pere Espinet ens parlarà d'elles el proper 14 de novembre a partir de 2/4 de 8 del vespre en una xerrada que porta per nom Les plantes carnívores de Catalunya que tindrà lloc a la Bibliotecta Antoni Pladevall i Font de Taradell. 

Veure entrada completa
Continua el cicle 'Taradellencs pel món' a la Biblioteca de Taradell

Albert Ledesma, Xavier Blancafort, Gerard Roma i Arnau Sañé seran els protagonistes del cicle Taradellencs pel món, els divendres 4 i 24 d'octubre i 8 i 15 de novembre. 

El 4 d'octubre començarà la dissetena edició del cicle Taradellencs pel món, una activitat que va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de difondre el fons de Senderisme, excursionisme i viatge de la biblioteca i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs de compartir la seva experiència viatgera. Enguany es faran quatre projeccions (tres a l'octubre i una al novembre) i també es podrà veure una exposició de fotografies dels viatges. Totes les projeccions començaran a 2/4 de 8 del vespre i es faran a la Biblioteca de Taradell.

Veure entrada completa
Crea un invent de Leonardo amb Lego Wedo a la Biblioteca

Forma part del programa BiblioLab, promogut per la Xarxa de Biblioteques Municipals. 

Aquest 2019 fa 500 anys de la mort de Leonardo Da Vinci, un gran inventor, creador de màquines i artista del renaixment. Per aquest motiu, des de la Biblioteca de Taradell s'ha programat un taller BiblioLab anomenat Crea un invent de Leonardo amb Lego Wedo. Anirà a càrrec de Montse Guiral i es farà el dimarts 29 d'octubre. L'objectiu d'aquest taller és crear una de les seves màquines. Els participants la construiran amb Lego i amb un motor. L'activitat està adreçada a nens i nenes de 7 a 9 anys. Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

El programa BiblioLab té com a objectiu conèixer a través de l'experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu. 

Hora del conte i presentació del llibre 'La Granota Nota'

Els animals del bosc de les Delícies no saben on és la Granota Nota. Ens ajudeu a buscar?

La taradellenca Raquel Sans i el manlleuenc Ramon Soldevila seran el proper divendres 15 de novembre a la Biblioteca de Taradell per presentar el llibre La Granota Nota, un conte d'aventures musicals destinat a infants d'entre 0 i 5 anys. En la presentació, els autors explicaran als infants les aventures de la Granota Nota i al final de la sessió, qui ho desitgi podrà adquirir el conte. L'activitat començarà a 2/4 de 6 de la tarda i comptarà amb l'acompanyament musical d'alumnes de l'Escola de Música de Taradell.

Veure entrada completa
Les biblioteques de la XBM et conviden al cinema

Aconsegueix una de les cent entrades dobles per veure la preestrena de 'El silencio de la ciudad blanca', que tindrà lloc el 24 d'octubre, a les 8 del vespre a Barcelona. 

La novel·la d'Eva G. Sáenz de Urturi, El silencio de la ciudad blanca, és la primera part d'una de les trilogies més prestades a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Ara arriba a la gran pantalla de la mà del director Daniel Calparsoro. Al visitar la pàgina de Facebook de la XBM podreu obtenir una entrada doble per gaudir de la preestrena de la pel·lícula el proper 24 d'octubre, a les 8 del vespre, al Cinesa Diagonal de Barcelona.

Per participar al sorteig, només cal que seguiu el Facebook de BibliotequesXBM i que comenteu el post del sorteig etiquetant la persona amb qui aniríeu a veure la pel·lícula i el per què. Entre tots els participants, es sortejaran cent entrades dobles. La promoció és vàlida fins al 18 d'octubre.

Veure entrada completa