Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Envia'ns el teu poema i participa a l'Abril Poètic 2020!

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font prepara la setzena edició de l'Abril Poètic. 

06/03/2020

L'any 2005 la Biblioteca de Taradell va encetar el projecte Abril poètic amb l'objectiu de promoure el gust per la lectura i difondre la producció poètica d'autors locals. Una de les activitats d'aquest projecte és l'exposició de poemes amb autors locals que es podrà veure a la Biblioteca durant part del mes de març i tot l'abril amb la finalitat de ser una plataforma de difusió de noves veus poètiques.

Continua llegint...
L'exposició 'Alice Guy: reimaginant una història del cinema' arriba a la Biblioteca
05/03/2020

Des del proper divendres, 6 de març i fins al 28 del mateix mes, la Biblioteca Antoni Pladevall acollirà l'exposició Alice Guy: reimaginant una història del cinema. Es tracta d'una mostra que proposa que imaginem com hauria estat la història del cinema si les figures de Guy i les seves coetànies haguessin tingut la rellevància merescuda en una indústria on homes i dones ocupessin un lloc d'igualtat. Com haurien estat els grans clàssics? Com es presentaria l'star system actual? I el cinema indie o el d'acció? Quin aspecte tindrien moviments com l'expressionisme alemany o la nouvelle vague?

Continua llegint...
Encetem col·laboració amb el projecte ILEC a l'INS Taradell

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font ha prestat 125 llibres al centre educatiu taradellenc. 

28/02/2020

L'institut de Taradell aposta per afavorir la millora dels resultats educatius i la cohesió social mitjançant l'impuls de la lectura. Per aquest motiu participa en el projecte ILEC (Pla d'impuls a la Lectura). Des d'aquest mes de febrer, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font col·labora en aquest Pla que inclou trenta minuts de lectura diària sostinguda i en silenci. La setmana passada, la responsable de la secció Juvenil de la Biblioteca va portar 125 llibres a l'Institut perquè les quatre classes de Segon d'ESO del Centre en puguin fer ús. 

Continua llegint...
'Històries de les meves veïnes' per commemorar el Dia Internacional de la Dona
26/02/2020

La Biblioteca Antoni Pladevall serà l'escenari, el proper divendres 6 de març, una narració de contes per a adults i joves anomenada Històries de les meves veïnes. L'activitat, que es farà a partir de 2/4 de 8 del vespre, està emmarcada dins la celebració del Dia Internacional de la Dona. i compta amb la col·laboració de Som Dones. La direcció, l'autoria i la representació és d'Anna Roca. 

Històries de les meves veïnes és una proposta a partir de contes de l'escriptor i periodista Joan Barril. En concret està inspirat en el volum 100 Contes morals que recull alguns dels contes que va escriure Barril en premsa. Es tracta d'un muntatge pensat amb la voluntat de que les protagonistes esdevinguin la narració, el poder de la imaginació i la paraula que es convertirà, en la majoria de casos, en acció teatral.

Continua llegint...
Hora del conte: 'Mare Neu' a càrrec de les mestres d'Infantil de l'escola La Font de Vic
26/02/2020

L'Hora del Conte del mes de març serà el proper dimarts, 3 de març, i anirà a càrrec de les Mestres d'Infantil de l'Escola La Font -Pedagogia Waldforf- de Vic. Amb el nom de Mare neu l'argument del conte narra la història d'una vídua que tenia dues filles. L'una bonica i diligent, a qui li carregava totes les feines, convertint-la en la cendrosa de la llar. L'altra, la seva veritable filla, lletja i mandrosa l'estimava molt. Un dia, el fus li caigué de les mans i va anar a parar al fons del pou. Sense saber com fer-s'ho per treure el fus, es va llençar al fons del pou per agafar-lo. Es va trobar un lloc molt bonic, bo i màgic que li va canviar la vida per sempre més.

Continua llegint...
Noves revistes a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell

Voleu saber quines revistes i diaris rebrem a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant el 2020? A la Biblioteca hi podeu trobar 5 diaris i 44 revistes que podeu agafar en préstec o consultar a la secció de Revistes. 

24/02/2020

Des de principis d'any podeu trobar quatre noves revistes a la Biblioteca de Taradell que se sumen a la quarantena de publicacions que hi ha a la secció de revistes. També podeu venir a llegir El 9 NOU, El Punt Avui, l'Ara, La Vanguàrdia, El País i El Mundo Deportivo. 

Continua llegint...
Club de Lectura: '100 contes morals' de Joan Barril

La trobada serà el dijous 27 de febrer a 2/4 de 8 del vespre. 

15/02/2020

Els membres del Club de Lectura ja poden passar a recollir el llibre del Club de Lectura del mes de febrer. Es tracta de 100 contes morals del periodista i escriptor Joan Barril. Es tracta d'una selecció de contes de la seva activitat periodística on narra petites històries quotidianes amb to de faula. Es tracta d'una selecció de contes que crea certa addicció després de ser un conjunt d'històries curtes on la presència del present és bastant intencionada per donar una sensació d'actualitat al lector.

Continua llegint...
Francesc Orra guanya la Travessa dels Oscars

El taradellenc va endevinar vuit de les deu categories proposades.

13/02/2020

Francesc Orra i Garriga és el guanyador de la 16a Travessa dels Oscars que organitza la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell amb motiu de la gala dels Oscars, celebrada a Los Angeles. La matinada del passat diumenge en el Dolby Theatre de Hollywood es va desvetllar les pel·licules triomfadores del 2020. Entre els trenta usuaris que enguany han participat a la travessa, Orra és qui n'ha encertat més.

Continua llegint...
Travellers' Tales (Traditional Scotish Stories) amb Sara Carline
05/02/2020

Sara Carline serà l'encarregada de portar una nova activitat a la Biblioteca. Amb el nom de Travellers' Tales (Traditional Scotish Stories), el divendres 21 de febrer ens introduirà a Escòcia explicant com vivien i la importància de les històries en la vida dels viatger. Tot seguit ens endinsarà en un món màgic d'històries ambientades a les terres altes i a les illes d'Escòcia on les foques es poden convertir en persones, les fades surten de sota els turons i el 'Broonie' ens pot visitar.

Continua llegint...
Una hora del conte dedicada al Carnaval

L'Hora del conte del mes de febrer serà el dijous dia 20.

05/02/2020

Joan de Boer serà l'encarregat d'explicar a la sala Infantil de la Biblioteca un Carnestoltes ple de contes'. L'activitat començarà a 2/4 de 6 de la tarda hi estarà dedicada al Carnaval. Per aquest motiu hi haurà disfresses per a tothom que ajudaran a representar teatralment els contes més divertits que podem trobar a la biblioteca i també es necessitarà voluntaris per a representar alguns contes clàssics més populars.

Continua llegint...
twitter