Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

<strong>INNOCENTADA</strong> <br>La Biblioteca i el bar de Can costa s'integren seguint el model del nord d'Europa

Oodi és el nou fenomen que ha enamorat els ciutadans d'Hèlsinki i que ha format cues per entrar-hi. I seguint aquest exemple, la Biblioteca de Taradell deixarà de ser una Biblioteca covencional on hi ha d'haver silenci i on no es pot menjar ni beure-hi. I on fins ara tampoc està permès jugar.

28/12/2021

Entre fer una canya o un cafè i anar a veure l'última exposició de Caravaggio, la majoria de catalans ho tenen clar. Almenys set de cada deu mai no van ni al museu ni a la biblioteca, segons l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), publicada fa uns dies.

Per contra, el 60,5% de la població acudeix, com a mínim un cop per setmana, a un bar, cafeteria o restaurant per prendre alguna cosa. D'aquest percentatge, un de cada cinc afirma anar "gairebé cada dia" a algun d'aquests establiments, on en la majoria dels casos la gent indica que hi va per reunir-se amb amics o familiars.

Un cop analitzades aquestes dades i seguint el model aplicat, per exemple, a Hèlsinki, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i el bar de Can Costa s'uniran. Continua llegint...

Un calendari d'advent musical!

24 cançons amb temàtica nadalenca per descobrir cada dia del mes de desembre.

24/12/2021

Les festes de Nadal s'apropen i aquest any hem pensat en fer un Calendari d'Advent Musical per ambientar de música aquests dies tant especials i fer l'espera fins al dia de Nadal més curta. 

El calendari està format per 24 cançons, des de l'1 de desembre i fins al 24, la nit de Nadal.

El funcionament és molt fàcil, ja que tan sols has de fer click en la casella del dia que és i s'obrirà la cançó. Això si, podràs obrir totes les cançons dels dies que ja han passat però no pots avançar-te a les que falten. Cada casella s'obrirà a les 00:00 hores del dia corresponent. Continua llegint...

Imprimeix des del servei WI-FI de la Biblioteca
20/12/2021

Els usuaris de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell ja es poden imprimir els seus textos o imatges connectant-se des del servei Wi-Fi de la biblioteca. Per fer-ho s'han de validar al Wi-Fi i guardar el document que volen imprimir al seu dispositiu. Posteriorment cal entrar en una pàgina d'impressió, on han de validar-se de nou. 

Amb aquest servei es poden imprimir documents en els formats com pdf, MS Office i LliureOffice, imatges jpg i png, sempre i quan abans s'hagi guardat el document al dispositiu.

Continua llegint...

La Biblioteca de Taradell col·labora amb La Marató de TV3
19/12/2021

Com en els darrers anys, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font participa en la recollida d'aportacions econòmiques per La Marató de TV3 amb una parada de llibres solidàris, ubicada al vestíbul de la Biblioteca, que es poden adquirir a partir d'1 euro. Continua llegint...

Concurs de Reels d’Instagram 'Metamorfosi'
15/12/2021

Les Biblioteques d'Osona, de les quals forma part la de Taradell, conjuntament amb Osonament i Vic Comerç organitzen la primera edició del Concurs de Reels d'Instagram anomenat Metamorfosi adreçat a joves de 16 a 29 anys en el marc dels actes que s'organitzen a Osona amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. 

Els Reels és una funció d'Instagram que permet gravar vídeos curts als que pots augmentar o baixar la velocitat, afegir-hi text, posar-hi música, sons, filtres i diversos efectes. En el concurs Metamorfosi, els vídeos hauran de tenir una durada màxima d'un minut i han de girar al voltant de la temàtica de salut mental i la pandèmia de la Covid-19. Continua llegint...

El llibre 'Ioga' d'Emmanuel Carrère, al Club de lectura de Salut mental amb les Biblioteques d’Osona
13/12/2021

Entre els actes organitzats per les Biblioteques d'Osona i Osonament per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental sempre es fa un Club de Lectura sobre un llibre que tracti algun tema de salut mental.

Enguany la trobada conjunta del Club de Lectura es farà el proper 13 de desembre al Teatre Municipal de Manlleu (c. del Pont, 9) a les 7 de la tarda i el llibre escollit és Ioga Emmanuel Carrère, una novel·la en la qual l'escriptor francès narra en primera persona una crisi depressiva. Continua llegint...

Presentació del quart volum de la col·lecció 'Nou XXI. Taradell, història, imatges i memòria'
11/12/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font serà l'escenari de la presentació del quart volum de la col·lecció Nou XXI. Taradell, història, imatges i memòria coordinat per Salvador Solagran. La presentació serà el proper dissabte, 11 de desembre, a partir de les 11 del migdia. La presentació anirà a càrrec de Salvador Solagran, coordinador de la publicació; de Míriam Martínez, regidora de Cultura i Patrimoni i de Mercè Cabanas, alcaldessa de Taradell. També es comptarà amb la presència dels autors.

En aquest volum s'hi poden trobar sis nous temes que recullen el testimoni i la recerca de temes d'àmbits taradellencs i que han elaborat Jaume Gelabert, Josep Munmany, Salvador Solagran, Antoni Pladevall i Font, Pep Bosch, Jordi Baucells i Laia Miralpeix. Continua llegint...

Actualitza el teu PIN d’accés als serveis de la Biblioteca amb validació

El PIN (número d'identificació personal) és la contrasenya que, juntament amb el carnet de la biblioteca, es necessita per a poder accedir a bona part dels serveis i tràmits en línia. Per raons de seguretat, ha de ser actualitzat periòdicament.

01/12/2021

Si no l'has canviat mai, cal que modifiquis el teu PIN. Accedeix a l'espai El meu compte del Catàleg Aladí, amb el teu carnet de la biblioteca i PIN actual i ves al botó “Modificar PIN”. Si no recordes el PIN actual tria l'opció Generar un nou PIN. 

El PIN (número d'identificació personal) és la contrasenya que, juntament amb el carnet de la biblioteca, es necessita per a poder accedir a bona part dels serveis i tràmits en línia. Per raons de seguretat, cal que l'actualitzis periòdicament. Continua llegint...

Endevina quin llibre és!

Us sona aquesta imatge? Segurament l'heu vist en una portada d'un llibre. Però quin?

01/12/2021

Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font us proposem un nou joc: Endevinar la portada d'un llibre sense veure'n el títol ni l'autor/a. 

Cada dia penjarem a les històries d'Instagram i facebook una portada amb les lletres del títol i l'autor difuminat i haureu d'endevinar de quina novel·la es tracta. L'endemà us donarem la resposta per saber si l'heu encertat. A banda de conèixer el títol i l'autor/a també farem una breu ressenya amb el seu argument.

Continua llegint...

Najat El Hachmi, protagonista del Club de Lectura del mes de novembre

L'autora catalana parlarà de L'últim patriarca.

29/11/2021

La novel·la L'últim patriarca de Najat El Hachmi és el llibre escollit pel Club de Lectura del mes de novembre. La data de la trobada serà el dilluns 29 de novembre a 2/4 de 8 del vespre i es comptarà amb la presència de la seva autora, Najat El Hachmi. Els participants al Club de Lectura podran debatre i comentar aquest llibre -premi Ramon Llull 2008-. L'activitat compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes. Continua llegint...

twitter