Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Presentació del llibre 'Sargint la xarxa' de Maria Sellés
10/07/2020

Sargint la xarxa és el primer llibre de la taradellenca Maria Sellés. Publicat a finals de desembre del 2019, Sellés recull part de la seva obra poètica, que va començar fa 23 anys quan es va jubilar. El llibre s'havia de presentar el passat mes d'abril però es va ajornar a causa de la Covid-19.

Per aquest motiu, el dia 23 de juliol, coincidint amb el Sant Jordi d'estiu, es farà la presentació oficial del llibre a Taradell, en un acte que comptarà amb la seva autora i el seu fill, Lluís Mauri. La presentació es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a partir de 2/4 de 8 del vespre i es podrà seguir per canal de YouTube de la Biblioteca.

Continua llegint...
135 treballs opten al 18è Premi Literari Solstici de Taradell
08/07/2020

Un total de 135 treballs, entre prosa i poesia, s'han presentat a la 18a edició del Premi Literari Solstici de Taradell. L'entrega dels treballs es va allargar fins al mes de juny a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, fet que ha permès augmentar el nombre de propostes rebudes en l'edició d'enguany.

El lliurament de premis serà el dissabte 3 d'octubre a les 12 del migdia en un acte que es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Continua llegint...
Composició poèticomusical amb textos de Josep Carner

Jaume Calatayud i Vicente Monera seran els encarregats de portar Josep Carner: Val més cantar que témer, i témer que oblidar a la Biblioteca de Taradell. 

08/07/2020

L'any 2020 és l'Any Carner i per celebrar aquesta efemèride la Biblioteca Antoni Pladevall organtiza el proper dimecres 22 de juliol a 2/4 de 8 del vespre un composició poèticomusical sobre Josep Carner que portarà a terme Jaume Calatayud (veu) i Vicente Monera (veu i guitarra).

Continua llegint...
Benvinguda Fase 3

Aquest dilluns, 15 de maig, entrem a la Fase 3 i ampliem els serveis.

15/06/2020

Des d'aquest dilluns coincidint amb l'entrada de la fase 3 i un cop finalitzades les tasques de condicionament per garantir les mesures de seguretat a usuaris i treballadors, la Biblioteca Antoni Pladevall recupera alguns serveis.

El principal és que obrim l'accés a la Biblioteca però amb aforament limitat. Hi haurà un total de 21 punts (18 d'individuals i 3 de familiars) de lectura i d'estudi (9 a la planta baixa i 12 a la primera planta). L'accés a la col·lecció no està permès i la consulta de documents està restringida a obres excloses de préstec.

Continua llegint...
La Biblioteca ofereix lots de llibres sorpresa

El moment actual és una bona ocasió per conèixer nous documents i sorprendre's amb la lectura. 

13/06/2020

La Biblioteca Antoni Pladevall continua activa i compromesa amb el foment de la lectura compartint el seu ampli fons bibliogràfic. Malgrat que des de fa tres setmanes es va reprendre el servei de préstec, encara no es pot accedir als diferents espais i triar i remenar entre els documents que habitualment estan a l'abast de tothom. 

Per això des de la Sala Infantil us proposem Lots de llibres Sorpesa i a la Carta per a nens i nenes de 0 a 12 anys. Si no sabeu què llegir i us voleu deixar aconsellar, podeu demanar un lot de llibres sorpresa indicant-lo al formulari o en el moment de demanar la cita per telèfon (93 880 10 56) o correu electrònic (b.taradell@diba.cat).

Continua llegint...
L'Arxiu Fotogràfic estrena compte a Instagram
09/06/2020

Coincidint amb el 9 de juny (Dia Internacional dels Arxius), l'Arxiu Fotogràfic de Taradell ha obert un compte a Instagram amb el nom d' @arxiufotografitaradell. Aquest compte d'instagram vol ser una eina de difusió dels fons i col·leccions i de la feina que es fa a l'Arxiu Fotogràfic de Taradell que es gestiona des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

D'aquesta manera es vol apropar al poble i a la ciutadania en general les fotografies que es guarden a l'Arxiu Fotogràfic.

I és també l'oportunitat d'obrir l'arxiu municipal a un nou públic habitual de les xarxes i amb el qual poder interactuar. 

Continua llegint...
Guia de propostes de lectura per a infants de 10 a 12 anys

Es tracta de 'Llegeixo més' la segona guia editada pel grup 1ZonaLIJ.

08/06/2020

Des d'aquest dilluns ja es pot consultar en format on-line Llegeixo més, la nova guia amb propostes de lectura elaborada pel grup 1ZonaLIJ format per personal de les Biblioteques d'Osona (Taradell, Centelles, Roda de Ter, Vic) i la llibreria Petit Tresor. 

Continua llegint...
'Stories from around the world' amb Sara Carline

Activitat virtual que podreu seguir a les Xarxes Socials de la Biblioteca.

06/06/2020

Amb l'objectiu de promocionar el fons d'Aprenentatge de Llengües de la Biblioteca i alhora de practicar l'anglès, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ha programat una nova activitat per el proper dimecres, 10 de juny, a les 4 de la tarda. Sara Carline, tornarà a la Biblioteca, encara que de forma virtual, per explicar noves històres que giren al voltant del món. Es tracta de Stories from around the world en la qual Carline proposa que "deixeu que aquestes històries us portin als llocs més llunyans de la vostra imaginació".

Continua llegint...
33 anys de la Biblioteca de Taradell
04/06/2020

El 4 de juny del 1987 es va inaugurar la Biblioteca de Taradell i, per tant, aquest dijous fem fet 33 anys. Malgrat no ser un número rodó, hem volgut celebrar l'aniversari, i a causa de l'actual situació sanitària, s'ha fet de forma virtual. Primer, amb un vídeo amb missatges de diverses persones que tenen o han tingut alguna vinculació amb la Biblioteca. 

Per altra banda, s'ha dedicat El trivial de Taradell diari que fem des d'Instagram a la Biblioteca i finalment, també a l'Instagram s'ha fet un  Passaparaula sobre la Biblioteca i que pots veure a continuació. Si en vols saber les respostes, posa't en contacte amb nosaltres (b.taradell@diba.cat)

TORNEM! Reobrim el servei de préstec amb cita prèvia

Els retorns s'han de fer a la bústia 24 hores!

22/05/2020

Hauran passat 73 dies des de que el 13 de març vam tancar la Biblioteca. Des de llavors hem estat treballant a casa preparant-nos per tornar a obrir. I aquest dia finalment ha arribat. En els darrers dies hem estat treballant per preparar la Biblioteca i fer possible la reobertura al públic, amb les mesures de seguretat i higiene adients, tant per a la ciutadania com per als professionals de la Biblioteca.

Aquest dilluns, 25 de maig, TORNEM. En aquesta Fase 1, es podran  agafar documents en prèstec i retornar-los.

Continua llegint...
twitter