Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

'L'últim amor de Baba Dúnia' al Club de Lectura del mes de setembre
30/09/2021

El Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell reprèn la seva activitat aquest mes de setembre amb la lectura de la novel·la L'últim amor de Baba Dúnia de l'escriptora en llengua alemanya Alina Bronsky, nascuda a Rússia el 1978.

En aquest llibre recrea la vida d'uns ancians que van decidir tornar, tot i ser sabedors de l'enorme perill que corrien, a viure a la zona d'exclusió de Txernòbil.  

Continua llegint...
El Solstici més taradellenc

Laura Autonell i Joan Carles González guanyen la 19a edició del Premi Literari Solstici de Taradell en categoria d'adults. 

25/09/2021

Dissabte al matí es va fer públic el veredicte del Premi Literari Soltici i Premi Infantil Jordi Capell de Taradell. En aquesta ocasió, quatre dels premiats van ser autors i autores locals. L'acte va comptar amb la presència de Jordi Capell, en representació de la família Oller Capell; de Magda Codines d'Òmnium Cultural Osona; de Míriam Martínez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Taradell i d'Antoni Pladevall i Arumí, en representació de la Comissió organitzadora.

Continua llegint...
Dissabte es farà el lliurament de la 19a edició del Premi Literari Solstici

Un total de 120 opten a un dels vuit premis repartits en tres categories. 

24/09/2021

L'acte de lliurament de la 19a edició del Premi Literari Solstici es farà el proper dissabte, 25 de setembre, a les 12 del migdia a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. L'acte comptarà amb la presència de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Taradell, Míriam Martínez, dels membres del jurat, de Jordi Capell, en representació de la família Capell Oller i també amb un representant d'Òmnium Cultural. 

Continua llegint...
Divendres torna l'Stortytelling amb la Sara Carline

En aquesta ocasió ens explicarà 'Stories We Can Learn From'

24/09/2021

Un cop al mes Sara Carline ens explica diverses històries del món amb la peculiaritat que ho fa en anglès. Després dels mesos de descans d'aquest estiu, aquest divendres 24 de setembre, ens parlarà d'històries de les quals podem aprendre.

Per això ha anomenat la sessió Stories We CanLearn From i és que en aquesta sessió podrem veure com es poden utilitzar les històries per ensenyar i aprendre, a més de ser divertides i entretingudes. Sentireu històries relacionades amb l'aprenentatge d'idiomes, així com històries que contenen lliçons sobre la vida en general.

Continua llegint...
Presentació del llibre 'Tocats per la natura' de Josep Gordi
24/09/2021

Tocats per la natura és el llibre de Josep Gordi i Serrat que aquest divendres, 24 de setembre, es presentarà a la Biblioteca de Taradell. Es tracta d'un llibre que es troba en el fons de Senderisme, excursionisme i viatge de la Biblioteca ja que l'argument gira entorn a la muntanya. En paraules del seu autor: "Aquest llibre simbolitza l'ascensió, la verticalitat, la dificultat i el repte". 

La presentació del llibre començarà a 2/4 de 8 del vespre i comptarà, a banda de l'autor, amb Marta Bellpuig.

Continua llegint...
Torna l'Hora del Conte amb 'Xirimiri' i l'Elena Codó

Serà el dijous 23 de setembre a 2/4 de 6 de la tarda. 

23/09/2021

Després de les vacances d'estiu, la programació mensual de l'Hora del Conte a la Biblioteca de Taradell es reprèn aquest mes de setembre amb Xirimiri. L'activitat que anirà a càrrec d'Elena Codó es farà el dijous 23 de setembre a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la Sala Infantil de la Biblioteca. Està adreçada a nens i nenes a partir de 4 anys.

Continua llegint...
Presentació del llibre 'Històries del Montseny' a la Biblioteca

Es tracta d'un recull d'alguns capítols, personatges, festes, arbres o animals que formen part de la muntanya.

16/09/2021

Aquest dijous, 16 de setmbre, a partir de 2/4 de 8 del vespre, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font acollia la presentació del llibre Històries del Montseny, d'Òscar Farrerons. La presentació comptarà amb el seu autor, amb Antoni Pladevall, sacerdot i historiador i amb Àngel Madrià, director de l'Editorial Gavarres. Es tracta d'un llibre que mostra una visió àmplia i conjunta del Montseny en el qual s'hi poden comptar històries de tots els municipis del Parc Natural i la Reserva de la Biosfera.

Continua llegint...
Exposició 'L'aparador de les meravelles' a la Biblioteca
06/09/2021

A partir del 6 de setembre la biblioteca Antoni Pladevall i Font acollirà L'aparador de les meravelles, una exposició que porta al vistitant per les diferents temàtiques dels contes i novel·les per a infants i joves.

L'exposició L'aparador de les meravelles, organitzada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT) presenta els vuit dels grans temes o gèneres en què es classifica la literatura. I de cadascun exposa alguns dels millors llibres, aquells que defineixen millor el gènere on se'ls ha ubicat per tal que qualsevol lector que en triï algun li sigui fàcil i plaent endinsar-se en cada gènere i tingui l'ajut dels millors companys de viatge.

Continua llegint...
Vermut literari i musical per festa major

Serà el dissabte 21 d'agost, entre les 11 del matí i les 2 del migdia, al bosc d'El Pujoló. 

21/08/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font i Ràdio Taradell, amb el suport de l'Ajuntament, organitzen un acte conjunt aquesta festa major. Han promogut un vermut literari i musical, que es farà el proper dissabte, 21 d'agost, al bosc del Pujoló entre les 11 i les 2 del migdia.

L'acte començarà amb un espectacle del narrador de contes Albert Estengre. Portarà a Taradell una narració de contes distrets, sota el títol El decameró. Històries de grans confinaments. Unes històries que tenen com a origen la pandèmia, amb un punt picant, però aptes per a tots els públics.

Continua llegint...
Tanquem per vacances del 23 al 27 d'agost
20/08/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font tancarà per vacances del 23 al 27 d'agost (amdós inclosos). 

Si teniu algun document per tornar ja sabeu que hi ha la bústia de retorn al costat de la porta principal. I si voleu renovar algun llibre ho podeu fer per Internet a l'Espai personal.

Que tingueu una BONA FESTA MAJOR i unes bones lectures!

Perdoneu les molèsties!

twitter