Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
El Premi Solstici de Taradell allarga el termini de presentació de treballs i de lliurament de premis

Les obres es podran presentar fins al 21 de juny i la proclamació del veredicte serà a la tardor. 

La Comissió del Premi Solstici juntament amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell ha acordat allargar el termini de presentació de totes les obres per a la 18a edició del Premi Literari Solstici de Taradell. D'aquesta manera, i davant la prevenció per la COVID-19 la nova data és el 21 de juny de 2020. Per altra banda, la proclamació del veredicte i el lliurament de premis també s'ha posposat i serà, en una data encara per determinar, a la tardor.

Veure entrada completa
CONCURS DE LECTURA: Llegir té premi!

La Biblioteca de Taradell et convia a participar en el projecte Llegir té premi. Es tracta d'una activitat que organitzen les Biblioteques Públiques de Catalunya i el Club Legiland per reforçar la programació d'activitats de primavera i estiu i té com a objectiu fomentar i millorar la comprensió lectora dels infants i joves d'entre 8 i 16 anys. 

Hi ha dues categories:

-    De 8 a 11 anys.
-    De 12 a 16 anys.

Veure entrada completa
Un Sant Jordi ple de lectures virtuals

Gaudeix de la festa de Sant Jordi des de casa. 

Des del portal de la Xarxa de Biblioteques Municipals han preparat un munt d'idees i recursos perquè puguis passejar virtualment per la festa de la lectura.

Veure entrada completa
Els llibres dels autors locals del darrer any

Aquests són els llibres que els autors i autores de Taradell han publicat en el darrer any (entre el maig de 2019 i l'abril de 2020).

Tots aquests llibres els podeu trobar a la Col·lecció Local de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font formada per una banda, dels documents que parlen de Taradell, de la seva història, de la seva cultura, del seu entorn natural i social i per l'altra, els llibres i documents que escriuen i publiquen els autors taradellencs, de naixement o d'adopció, sigui quina sigui la seva temàtica i el seu suport.

Veure entrada completa
Llegeix els diaris amb l'eBiblio

El servei de préstec digital eBiblio Catalunya ha incorporat en els darrers dies l'edició impresa de La Vanguardia (tant en català com en castellà), El País, Cinco Días i Mundo Deportivo. El préstec és per a dues hores per facilitar la rotació d'aquests diaris entre els usuaris. Aquesta incorporació se suma a l'oferta de premsa periòdica que ja ofereix eBiblio Catalunya, amb una cinquantena de títols de revistes que l'usuari pot gaudir en préstec durant 24 hores.

Veure entrada completa
Quin llibre compraries per Sant Jordi?

Aquest Sant Jordi serà diferent però el volem viure, encara que sigui des de casa!

Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, compartint una idea original de les Biblioteques de Terrassa, us proposem comprar llibres per aquest Sant Jordi. 

La Biblioteca de Taradell, com la resta de biblioteques, ha rebut una subvenció per a l'adquisició de llibres destinats a la Biblioteques integrades al Sistema de Lectura Pública de Catalunya del 2020. 

I volem que ens ajudeu a comprar els llibres. Ajuda'ns a fer la llista de llibres que us agradaria llegir i que voleu que siguin a la Biblioteca de Taradell. 

Veure entrada completa
Ampliem el termini de retorn dels documents prestats

I també la data per recollir els documents reservats. 

A causa de l'allargament de l'estat d'alarma del Covid19 fins al 26 d'abril hem allargat de nou la data de venciment de tots els préstecs en curs fins al 31 de maig de 2020. Continuen exclosos de la pròrroga els documents en estat Reclamat (amb més de 21 dies de retard quan es va iniciar el tancament).

Per altra banda, també hem ampliat el termini per recollir els documents reservats fins al 23 de maig.

Veure entrada completa
Els poemes de l'Abril Poètic 2020

Com que la Biblioteca està tancada, enguany els poemes de l'Abril Pòetic els hem exposat de forma virtual. Cada dia, a les Xarxes Socials de la Biblioteca hem penjat un poema sota el paraigües d'#AbrilPoèticConfinat. Es tracta de 14 poemes escrits per Lídia Arimany, Àngels Barnadas, Carme Bayot, Rosa Codina, Eloi Creus, Frederic Jané, Lola Hosta, Lluís Mauri, Glòria Pons, Jesús Ramos, Mercè Romeu, Rita Sañé, Maria Sellés i Miquel Vivet. 

Les biblioteques públiques augmenten la seva col·lecció digital per fer front a l'increment de la demanda

S'han incorporat nous catàlegs de pel·lícules, còmics, diaris i recursos educatius per reforçar l'oferta a través de la la Biblioteca Digital eBiblioCat.

En les darreres setmana s'ha augmentat els nombre documents accessibles des d'eBiblioCat, la biblioteca digital de les biblioteques públiques de Catalunya. A banda de l'increment en 120.000 euros per a l'adquisició de més llicències per als préstec de llibres electrònics, s'han incorporat noves col·leccions d'interès cultural que reforcen les temàtiques més demanades actualment pels usuaris.

Veure entrada completa
Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil

El dia 2 d'Abril es commemora l'aniversari del naixement de Hans Christian Andersen i és també el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. 

La gran obra de l'escriptor danès va marcar un punt d'inflexió en la història de la literatura infantil i és un clàssic del gènere.

Un dels trets principals dels relats d'Andersen és la mirada irònica sobre la realitat. Una arma molt valuosa per poder alimentar una distància crítica que permet reflexionar sobre els grans valors humans a partir d'històries aparentment petites.

Veure entrada completa