Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

La Biblioteca ofereix lots de llibres sorpresa i a la carta per a infants i adults

El moment actual és una bona ocasió per conèixer nous documents i sorprendre's amb la lectura. 

30/10/2020

La Biblioteca Antoni Pladevall continua activa i compromesa amb el foment de la lectura compartint el seu ampli fons bibliogràfic. Les noves mesures de contenció de la Covid-19 fan que NO es pugui accedir als diferents espais i triar i remenar entre els documents que habitualment estan a l'abast de tothom. 

Per això us proposem Lots de llibres Sorpesa i a la Carta per a nens i nenes de 0 a 12 anys però també per a adults. Si no sabeu què llegir i us voleu deixar aconsellar, podeu demanar un lot de llibres sorpresa indicant-lo al formulari o en el moment de demanar la cita per telèfon (93 880 10 56), correu electrònic (b.taradell@diba.cat) i també per WhatsApp (619 22 18 29).

Continua llegint...
Llegeix els diaris amb l'eBiblio
30/10/2020

Amb el servei de préstec digital eBiblio Catalunya pots llegir l'edició impresa de La Vanguardia (tant en català com en castellà), El Periòdico de Catalunya (en català), El País, Cinco Días i Mundo Deportivo. El préstec és per a dues hores per facilitar la rotació d'aquests diaris entre els usuaris. Aquesta incorporació se suma a l'oferta de premsa periòdica que ja ofereix eBiblio Catalunya, amb una cinquantena de títols de revistes que l'usuari pot gaudir en préstec durant 24 hores.

Continua llegint...
<strong>ACTE SUSPÈS</strong> Nova edició del cicle de projeccions 'Taradellencs pel món'

Les dues darreres sessions s'han ajornat per responsabilitat davant la pandèmia

25/10/2020

Lluís Verdaguer, Jaume Sañé, Joan Roqué i M. Teresa Simó i Gerard Roma seran els protagonistes del cicle Taradellencs del món, els divendres del mes d'octubre. 

El 9 d'octubre arrencarà la divuitena edició del cicle Taradellencs pel món a la Biblioteca de Taradell, una activitat que va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de difondre el fons de Senderisme, excursionisme i viatge de la biblioteca i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs de compartir la seva experiència viatgera. Enguany es faran quatre projeccions i també es podrà veure una exposició de fotografies dels viatges. Com a novetat, les projeccions es faran a la sala 1 del Centre Cultural Costa i Font i començaran a 2/4 de 8 del vespre. L'ús de mascareta serà obligatori.

Durant tot el mes es podrà veure una exposició de fotografies dels viatges que s'explicaran durant el cicle. 

Continua llegint...
Arrenca el cicle virtual 'Altres Veus'

El cicle, dividit en 3 àmbits, comença el dimarts 20 d'octubre i s'allargarà fins l'1 de desembre

20/10/2020

Aquest dimarts 20 d'octubre s'enceta el cicle Altres Veus amb David Fernàndez, periodista i exdiputat del Parlament de Catalunya, que parlarà sobre els drets civils en l'entrevista Anatomia d'una regressió. La conversa es podrà seguir pel canal d'Instagram de @bibliotequesXBM a les 2/4 de 8 del vespre. 

Continua llegint...
Hora del conte: 'Plou i fa dol' amb Ada Cusidó
20/10/2020

Aquest dimarts, 20 d'octubre, torna l'Hora del conte a la Biblioteca de Taradell i ho farà amb Ada Cusidó. La rondallaire i actriu serà l'encarregada de portar a terme Plou i fa dol, un conte de titelles que parla del dol en els infants i que es podrà escoltar a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

"Sembla que tot, un dia o altre, s´acaba. S´acaben les galetes de l´àvia de tant bones com son, s´acaba la pluja d´un dia de tempesta d´estiu, s´acaben els llibres emocionants, s´acaben les col·leccions de cromos... La vida....també s'acaba. Però la vida és vida i està farcida d´experiències que sempre es recordaran encara que un dia deixem de ser-hi".

Continua llegint...
'Els primers anys de futbol a Taradell' en una exposició la Biblioteca
17/10/2020

Del 15 al 31 d'octubre es pot veure al vestíbul de la Biblioteca una mostra de fotografies antigues sobre els primers anys de futbol a Taradell i fins a l'any 1973. La mostra, que consta amb un cententar d'imatges, s'ha elaborat amb motiu de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que enguany s'ha dedicat a l'ascens a Primera Regional de la UD Taradell. 

A l'exposició s'hi poden veure les plantilles dels primers equips de futbol que hi va haver a Taradell, amb el nom de Genisencs o d'Avantguardistes; també els jugadors que formaven part dels campionats d'empresa que es van fer quan no hi havia futbol a Taradell o les primeres plantilles de la UD Taradell, que es va fundar l'any 1947.

Continua llegint...
'Un llibre de contes' sorgit del Taller d'Escriptura Creativa de la Biblioteca de Taradell

Quan les portes de la biblioteca de Taradell deixen passar un grup de literatura liderat per l'escriptora Maria Rosa Nogué, pot passar qualsevol cosa. Però en aquest cas no passa qualsevol cosa, surt Un llibre de contes

13/10/2020

Es tracta d'un recull de contes "fets amb molt d'amor i amb intenció de fer-vos passar una bona estona" realitzats per escriptors professionals com Maria Rosa Nogué o Xavi Ruiz, director de la Revista de Vic i també de Jaume Garolera, Cinta Gonzàlez, Rosa M. Ricart, Miquel Vivet, Ramon Baulenas, Alba Ortega, Maria Godayol, Mida Porta i Fàtima Izquierdo.

Ells són algunes de les persones que van participar al Taller d'Escriptura Creativa, organitzat per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i que va impartir Maria Rosa Nogué entre els mesos de febrer i març.

Continua llegint...
Inscripcions obertes per a la tretzena edició d'El Racó d'en Tià

Fins al 23 d'octubre es poden fer les inscripcions -a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a l'Ajuntament- per a la tretzena edició d'El Racó d'en Tià. 

11/10/2020

Del 28 d'octubre al 16 de desembre tornarà a la sala infantil de la Biblioteca de Taradell El Racó d'en Tià, un espai de trobada per a les famílies que està adreçat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol. L'activitat es portarà a termes els dimecres entre les 10 del matí i les 12 del migdia. En aquesta edició i davant l'actual situació es prendran mesures de seguretat i higiene anti-Covid19 i l'aforament serà limitat.

Continua llegint...
Club de Lectura: 'Les millors vacances de la meva vida' de Neus Canyelles
06/10/2020

Les millors vacances de la meva vida de Neus Canyelles és el llibre escollit per al Club de Lectura de Salut Mental que cada any es fa conjuntament amb les Biblioteques d'Osona i Osonament. Els interessats/ades a participar-hi ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, tot i que aquest no està previst que sigui fins el dijous 10 de desembre i en format virtual. Es tracta d'una novel·la que explica el relat d'una escriptora que es desperta a l'habitació d'un centre de salut mental.

Continua llegint...
Mariona Conde i Àngel Fabregat guanyen el 18è Solstici

Durant l'acte es va fer un petit homenatge a Roser Oller de Capell. 

03/10/2020

La 18a edició del Premi Literari Solstici ja té guanyadors. L'acte de lliurament que tradicionalment es feia mitjans de juny es va posposar a aquest dissabte, 3 d'octubre, a causa de la pandèmia. Els guanyadors d'aquesta edició han estat Mariona Conde, en prosa, i Àngel Fabregat, en poesia. També van guanyar, en la categoria Infantil - Premi Jordi Capell, Laia Reig, en poesia i Laia Sardà, en prosa i en la categoria, B de 13 a 17 anys, Jofre Cedó, en poesia i Pol Pérez, en prosa. 

En aquesta edició s'han presentat un total de 135 treballs (1 d'ells va ser desqualificat): 77 entre la categoria A (Infantil) i B (Juvenil) dels quals 14 de poesia i 63 de prosa, i en la categoria C (Adults) s'han presentat 57 treballs, 36 en prosa i 21 de poesia.

Continua llegint...
twitter