Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Composició poèticomusical amb textos de Josep Carner

Jaume Calatayud i Vicente Monera seran els encarregats de portar Josep Carner: Val més cantar que témer, i témer que oblidar a la Biblioteca de Taradell. 

L'any 2020 és l'Any Carner i per celebrar aquesta efemèride la Biblioteca Antoni Pladevall organtiza el proper dimecres 22 de juliol a 2/4 de 8 del vespre un composició poèticomusical sobre Josep Carner que portarà a terme Jaume Calatayud (veu) i Vicente Monera (veu i guitarra).

Veure entrada completa
Benvinguda Fase 3

Aquest dilluns, 15 de maig, entrem a la Fase 3 i ampliem els serveis.

Des d'aquest dilluns coincidint amb l'entrada de la fase 3 i un cop finalitzades les tasques de condicionament per garantir les mesures de seguretat a usuaris i treballadors, la Biblioteca Antoni Pladevall recupera alguns serveis.

El principal és que obrim l'accés a la Biblioteca però amb aforament limitat. Hi haurà un total de 21 punts (18 d'individuals i 3 de familiars) de lectura i d'estudi (9 a la planta baixa i 12 a la primera planta). L'accés a la col·lecció no està permès i la consulta de documents està restringida a obres excloses de préstec.

Veure entrada completa
La Biblioteca ofereix lots de llibres sorpresa

El moment actual és una bona ocasió per conèixer nous documents i sorprendre's amb la lectura. 

La Biblioteca Antoni Pladevall continua activa i compromesa amb el foment de la lectura compartint el seu ampli fons bibliogràfic. Malgrat que des de fa tres setmanes es va reprendre el servei de préstec, encara no es pot accedir als diferents espais i triar i remenar entre els documents que habitualment estan a l'abast de tothom. 

Per això des de la Sala Infantil us proposem Lots de llibres Sorpesa i a la Carta per a nens i nenes de 0 a 12 anys. Si no sabeu què llegir i us voleu deixar aconsellar, podeu demanar un lot de llibres sorpresa indicant-lo al formulari o en el moment de demanar la cita per telèfon (93 880 10 56) o correu electrònic (b.taradell@diba.cat).

Veure entrada completa
L'Arxiu Fotogràfic estrena compte a Instagram

Coincidint amb el 9 de juny (Dia Internacional dels Arxius), l'Arxiu Fotogràfic de Taradell ha obert un compte a Instagram amb el nom d' @arxiufotografitaradell. Aquest compte d'instagram vol ser una eina de difusió dels fons i col·leccions i de la feina que es fa a l'Arxiu Fotogràfic de Taradell que es gestiona des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

D'aquesta manera es vol apropar al poble i a la ciutadania en general les fotografies que es guarden a l'Arxiu Fotogràfic.

I és també l'oportunitat d'obrir l'arxiu municipal a un nou públic habitual de les xarxes i amb el qual poder interactuar. 

Veure entrada completa
Guia de propostes de lectura per a infants de 10 a 12 anys

Es tracta de 'Llegeixo més' la segona guia editada pel grup 1ZonaLIJ.

Des d'aquest dilluns ja es pot consultar en format on-line Llegeixo més, la nova guia amb propostes de lectura elaborada pel grup 1ZonaLIJ format per personal de les Biblioteques d'Osona (Taradell, Centelles, Roda de Ter, Vic) i la llibreria Petit Tresor. 

Veure entrada completa
'Stories from around the world' amb Sara Carline

Activitat virtual que podreu seguir a les Xarxes Socials de la Biblioteca.

Amb l'objectiu de promocionar el fons d'Aprenentatge de Llengües de la Biblioteca i alhora de practicar l'anglès, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ha programat una nova activitat per el proper dimecres, 10 de juny, a les 4 de la tarda. Sara Carline, tornarà a la Biblioteca, encara que de forma virtual, per explicar noves històres que giren al voltant del món. Es tracta de Stories from around the world en la qual Carline proposa que "deixeu que aquestes històries us portin als llocs més llunyans de la vostra imaginació".

Veure entrada completa
33 anys de la Biblioteca de Taradell

El 4 de juny del 1987 es va inaugurar la Biblioteca de Taradell i, per tant, aquest dijous fem fet 33 anys. Malgrat no ser un número rodó, hem volgut celebrar l'aniversari, i a causa de l'actual situació sanitària, s'ha fet de forma virtual. Primer, amb un vídeo amb missatges de diverses persones que tenen o han tingut alguna vinculació amb la Biblioteca. 

Per altra banda, s'ha dedicat El trivial de Taradell diari que fem des d'Instagram a la Biblioteca i finalment, també a l'Instagram s'ha fet un  Passaparaula sobre la Biblioteca i que pots veure a continuació. Si en vols saber les respostes, posa't en contacte amb nosaltres (b.taradell@diba.cat)

TORNEM! Reobrim el servei de préstec amb cita prèvia

Els retorns s'han de fer a la bústia 24 hores!

Hauran passat 73 dies des de que el 13 de març vam tancar la Biblioteca. Des de llavors hem estat treballant a casa preparant-nos per tornar a obrir. I aquest dia finalment ha arribat. En els darrers dies hem estat treballant per preparar la Biblioteca i fer possible la reobertura al públic, amb les mesures de seguretat i higiene adients, tant per a la ciutadania com per als professionals de la Biblioteca.

Aquest dilluns, 25 de maig, TORNEM. En aquesta Fase 1, es podran  agafar documents en prèstec i retornar-los.

Veure entrada completa
Hora del conte interactiva amb Jordi Font: 'Entre camps'

Torna l'Hora del Conte a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i ho fa amb quatre sessions que aniran a càrrec de l'actor taradellenc Jordi Font. Serà els propers dijous 28 de maig i 4, 11 i 18 de juny a les 4 de la tarda amb el nom d'Entre Camps.

I no serà una Hora del Conte habitual ja que, a més a més de ser virtual, serà interactiva. I és que les famílies hi jugaran un paper primordial per saber-ne el desenllaç. El protagonista serà en Mateuet, un nen que té un do: pot veure les coses que d'altres ja no poden, però això encara no ho sap.

Es tracta d'un conte amb quatre capítols interactius, on l'especador escollirà diferents opcions per anar descobrint la història d'un nen que viu aventures entre camps.

Veure entrada completa
Tastallibres Confinats

Cada dimarts, a les 4 de la tarda, a l'Instagram de la Biblioteca de Taradell (@bibliotaradell) coneixerem diverses novetats de literatura Infantil i també farem recomanacions per a nens i nenes a partir de 7 anys amb el Tastallibres Confinat, una activitat que té com a objectiu donar el màxim suport a la millora i innovació de les accions d'estímul de la lectura i fer que els infants esdevinguin lectors habituals. 

L'activitat anirà a càrrec de Montse Mondelo, responsable de la Sala Infantil de la Biblioteca. 

 

twitter