'Una taca de sang' al Club de Lectura de novel·la negra del mes de maig

Dilluns, 13/05/2024

Un noi assassina una noia al mig de la plaça davant d'un munt d'espectadors. Una altra mort fruit de la violència de gènere, però tothom creu saber com i per què aquella parella ha acabat així.

Els membres del Club de Lectura de novel·la negra es reuniran el dilluns 13 de maig per comentar el desenllaç d'aquesta història de Rosana Andreu anomenada Una taca de sang. La sessió començarà a les 7 de la tarda i estarà conduïda per Núria Martínez. 


 

L'argument

15 una taca de sangLa presència d'una taca de sang a la plaça és la prova del crim que hi va haver ahir. L'Albert va matar la Geannina. Avui, el comerç i la vida del barri es desperta a l'ombra d'un crim masclista. La història de la parella, víctima i botxí, destaparà pensaments ocults de tota la comunitat de veïns.
 

La mort de la Geannina ha trasbalsat la gent de la plaça: des de la fruiteria, el bar o la papereria fins a la biblioteca o l'estanc, els comentaris d'uns i altres reconstrueixen la realitat d'aquella parella amb una relació tan estranya. 

L'autora

Rosana AndreuRosana Andreu. Sóc bibliotecària, narradora, escriptora i Màster en Social Media. Els meus primers records estan associats als llibres i a les exploracions pels prestatges de la Biblioteca Pública de Tarragona amb la meva mare.

També tenia traça escrivint i, gràcies al primer premi que vaig guanyar a l'escola, vaig rebre un lot de llibres entre els quals hi havia En Patancràs Xinxolaina, de Joles Sennell. Em va fascinar tant que, quan vaig proposar la primera activitat d'animació a la lectura a la Biblioteca de La Canonja, de seguida vaig pensar en aquest autor, i així és com vaig conèixer en Josep Albanell anys després d'haver-me enamorat del seu llibre.

Les tasques en una biblioteca pública són molt variades, i jo he anat sumant hores de feina a base de realitzar visites escolars, sessions de narració de contes i diverses activitats de foment de la lectura. També m'interessen especialment les xarxes socials, per això gestiono la majoria de xarxes de la Biblioteca Pública Josep Salceda i Castells i estic al dia de tots els avenços en aquest camp.

La publicació de Les Aventures d'en Nic el desembre de 2016 em va obrir les portes al món de l'escriptura com a autora, i m'ha animat a continuar escrivint, tant la sèrie d'aventures del Nic, com altres projectes literaris.

Com que no acostumo a estar gaire ociosa, col·laboro en la gestió de Quèfemalesbiblios, junt amb Lídia Bartolomé, i de Igerscambrils, amb Rosa Maria Vilella i Toni Veciana.

Fora de la feina m'agrada passar temps amb les meves dues filles, llegir, córrer per la muntanya o passejar per Cambrils, un poble que m'enamora.